algemeen nieuws

Alcmaria MA1 trots na verloren KNVB Beker Finale
Categorie: MA1

Vandaag de KNVB Finale Beker voor MA-junioren in Uithoorn. Heel apart om na 7 jaar dit te bereiken. Nog niet eerder zijn we met deze talentengroep zo ver gekomen. Het is 19 mei 2012 en deze zaterdag zal  de boeken ingaan als onze eerste Finale voor de KNVB. De club van 100 heeft ons een bus aangeboden vandaag en dat is voor de ouders,belangstellenden en spelers zeer welkom. Om 14.30 uur verzamelen bij Alcmaria zijn de zenuwen zichtbaar . Valerie loopt zenuwachtig rond en ook ouders zijn er mee bezig. Met 16 speelsters op pad is het gezellig in de bus en praatjes voor tien voor sommige. Anderen zijn stil en genieten van de zon buiten en het uitzicht. El Jopo zat zichtbaar te genieten en vertelde iedereen over zijn avonturen met de Benidorm Bastards. Dirk was al met zijn administratie bezig en al met al was de reis heel leuk.

Aangekomen was het een drukte van belang en vele bekende teams aanwezig daar. De finales zijn een hele happening en de organisatie komt van goeden huize. Ingedeeld op veld 4 wat kunstgras is zien we de tegenstanders ook arriveren. Sporting’70 is een oude bekende en een hartelijk weerzien viel ons ten deel.

Kijkend naar de Finale Reiger Boys MB1 – Fortuna Wormerveer MB1. Een mooie strijd dat in het voordeel van Fortuna valt. Klaar voor de wedstrijd is de warming up goed en iedereen is geconcentreerd. Blijdschap dat we dit al hebben bereikt en zeker ook het mooie weer zorgt voor ontspanning .

Teo is er klaar voor en ook de verdediging  onder leiding van Cathy weet hun taak vandaag. Lynn en Kim zijn erbij vandaag en welkom zeker. De scheidsrechter en grensrechters waren er klaar voor en Sporting trapte af. Direct werden er koppeltjes gevormd en was er een mooie strijd gaande op het veld. Sporting is verder in het spel dan Alcmaria maar de strijdlust is bij de talenten uit Alkmaar zeer aanwezig. Kansen waren er voor Sporting maar Teo liet zien wat voor talentvolle keepster zij is weer.

Cathy,Demi,Sanne en Denise vormen de verdedigingen hadden het moeilijk tegen de aanvallers van Sporting. Marleen,Lynn en Chantal op het middenveld en Kim,Kelly en Nadia als speerpunten voorin. In de eerste kwartier een lange bal van Sporting dat door Cathy niet goed werd beoordeeld en de spits van Sporting, Josien aarzelde geen moment en scoorde fraai de 1-0.

Een goal die helaas viel maar niet getreurd. De strijd werd aangegaan en Alcmaria kon geen echte vuist maken in die fase. Sporting speelde naar hartenlust de bal rond en hield het betere van het spel. Vele ouders waren erop af gekomen en was mooi om te zien hun enthousiasme ook.

Kleine kansen voor Nadia en Kim maar de keepster kreeg alles onder controle. Het bleef spannend en hoewel Alcmaria niet veel kon creëren was het Sporting  dat ook niet de situatie kon uitbuiten.

Tot aan de rust bleef Teo zeer scherp en kon Alcmaria in de race blijven. In de rust gaf Valerie aan wat de plannen waren in de 2de helft en hoewel het warm was beide teams er last van hadden.

In de 2de helft met de zon in ons voordeel en de wind iets mee werd de strijd hervat. Het was een heftige strijd en beide teams wilden niet buigen of barsten. Cathy gaf veel ballen naar voren om Denise of Kim te zoeken. Kim,Demi Floor vielen in en brachten hun deel in de strijd.

Alcmaria kreeg iets meer balbezit maar tegen de muur van Sporting was geen kruid gewassen. Blessures bij beide teams waren er na duels en zeker duidelijk dat het spel serieus werd genomen werd er totaal inzet getoond. Alles in de strijd geworpen om een gelijk maker te scoren. Het was in de 87ste minuut een vrije trap van Cathy op zo’n 25 meter van de goal. Deze werd achter de verdediging geschoten en Lynn stormde op de bal af. De keepster verwerkte de bal met haar voet en de instormende Kim kon de bal beheerst in de hoek schieten  en de 1-1 werd zeer uitbundig gevierd .

In de resterende minuten bleef het 1-1 en dus verlenging. Moeheid maar ook opluchting dat er nog steeds kans was . De vermoeidheid was groot bij beide teams maar we moesten nog 2x 15 minuten spelen. Veel drinken maar even . De wedstrijd begon weer en Alcmaria begon aan te dringen .

Sporting had het even niet op orde maar sloot de gelederen zeer snel weer. Chantal kwam in duel met een speelster van Sporting en moest gewisseld worden. De blessure blijkt ernstig te zijn en er werd veel verzorging gevraagd. Het was een zware aderlating  maar we moesten door. Valerie bleef bij Chantal en de wedstrijd ging door. Sporting kreeg een ingooi en stelde hun speelster Mette in staat een prachtig schot te geven die mooi om Teo heen krulde in de verre hoek en de 2-1 te scoren.

De mouwen gingen meer omhoog nog en nu was het alles of niets. In de rust arriveerde de ambulance en kon Chantal meegenomen worden. Valerie ging mee en na een korte onderbreking gingen we de laatste 15 minuten in.

Chantal onderweg naar ziekenhuis en de rest van het team had het heel slecht. De vermoeidheid sloeg toe en vele ballen kwamen niet aan. Ook bij Sporting hetzelfde beeld. De ruggen weden gerecht en het was alles of niets .

Onder aanvoering van Kim werden de laatste krachten gebruikt om een goal te maken. Het lukte niet en uit een tegenaanval was het toch weer Sporting die gebruik maakte van hun snelheid en 1 op 1 niet faalde. Teo die heel sterk had gekeept had er alles aan gedaan maar het pleit werd beslecht.

3-1 voor Sporting en  berusting in het team van Alcmaria. Alles eraan gedaan en moegestreden kwam het laatste fluitsignaal als geroepen.

Sporting winnaar KNVB beker MA junioren 2012 en Alcmaria Victrix MA1 Finalist. Toch bloemen namens Alcmaria Victrix jeugd bestuur gekregen en ook bubbeltjes water.

Trots zijn we zo wie zo om dit bereikt te hebben met onze kleine selectie . De groep is een hecht team blijkt ook wel weer en het feestje werd zeker ook gevierd in Uithoorn.

Een mooie beker viel ons ook ten deel en onder applaus namen de talenten ook een medaille in ontvangst. Het is een mooie afsluiting van het seizoen. De terugreis was veel bellen met ziekenhuis om te zien hoe het met Chantal zou gaan.

Met een grote glimlach kwamen we aan in Alkmaar en konden alle talenten met een goed gevoel huiswaarts keren. Alle ouders en belangstellenden bedankt voor jullie trouwe support. Valerie sterkte met Chantal en lekker rusten nu.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route