algemeen nieuws

Honkbal 1 timmert er op los, 5 - 21 tegen Pirates 2
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria timmert er op los i n Amsterdam, 5 - 21. 

Vandaag diende men aam te treden tegen Pirates 2, altijd lastig, een team bestaande uit ex hoofdklassers, die ieder jaar in de top mee draaien. Alcmaria had het vandaag makkelijk, men timmerde alle frustratie van de wedstrijd tegen RCH van zich af, fel, aanvallend en scherp werd Pirates bestreden en met succes.
Kevin van Hagen diende namens Pirates de zaak gesloten te houden, lukte maar half, Sergio Paulina (hit) werd door Sergio Koelemij(double) binne geslagen 0 – 1. Dat werd gelijk 1 1 – 1 door Kevin van Hagen, die scoorde op een beste line drive van Bas Kuijer. Hij deed dat op de starter van Alcmaria, Ruben Bakker. Rob vd Kamer en Mardi Kok waren een slagbeurt verder goed voor 1 – 3, Kevin van Hagen had het even niet ( 4 x 4w en een RBI voor Wouter Knop).

Gelijk 2 kwam Pirates 3 x over de plaat, goed voor een 4 – 3 stand. Dat werd een inning later zelfs 5 – 3, een zeldzaam foutje in het buitenveld zorgde daarvoor. En toen ging Alcmaria los, met als hoogtepunt in inning 4 een homerun van Sergio Koelemij, de bal spatte precies van de buis van het buitenveld hek de bosjes in, nam Sergio Paulina op zijn rondje mee, eerder had Wouter Knop al voor 5 – 4 gezorgd en met de 2 punten Homerun werd de stand 5 – 6 en zag Pirates in de rest van de wedstrijd Alcmaria steeds verder uitlopen, verdedigend zat het potdicht, o.a. 3 x een dubbelspel en aanvallend lukte alles. In de 1e 5 was het Sergio Paulina die de bal ver over de hekken deponeerde, met uiteindelijk een 5 – 10 tussen stand, ook Ruud de Vries, Rob van de Kamer en Mardi Kok vonden de thuisplaat en werd Kevin van Hagen van zijn taak ontheven, Rogier vd Poel nam het over. Hij moest in de 1e 8 ook capituleren, Sergio Koelemij en Forstin Coenraad tekenden voor een 5 – 12 stand. En ondertussen heerste Ruben Bakker met zijn veld over de Piraten, af en toe verscheen er nog wel 1 op de kussens, maar was het 2e honk het eindstation.

In de 1e 9 nam Daniel Overbeek het roer van de Piraten over, kwam pas na 13 man aan in de thuishaven. Alcmaria wist 9 punten erbij te veroveren, door 8 tikken, 1 x 4w en een foutje ook Bart Verzijde, Falco Hofmannn en Marco Hoogeland kregen en grepen hun kans.

Rick Pluijmers verzorgde het slot accoord, vang 3 en een dubbelspel vang 5-3 maakte een einde aan de wedstrijd, de Piraten hadden de slag verloren. 

Box score
Alcmaria                               1-2-0-3-4-0-0-2-9
A’dam Pirates 2                      1-3-1-0-0-0-0-0-0 

Werpcijfers;
Alcmaria
Ruben Bakker (8)                    5-5-7-1
Rick Pluijmers (1)                    0-0-0-1


A’dam Pirates 2
Kevin van Hagen (4,2+4)        3-5-10-1
Rogier vd Poel (3,1)                0-0-2-4
Daniel Overbeek (1)                0-1-8-1 

Slaggemiddelden;

Marco Hoogeland 1.000 ( 1 uit 1), Sergio Paulina .800, Ruud de Vries, Falco Hoffman, Forstin Coenraad, Rob vd Kamer en Wouter Knop .500, Mardi Kok .400 en Sergio Koelemij.333. 

Komende zondag treden de heren thuis aan tegen Olympia Haarlem, en zijn nog wat armen over dus dat kan een leuke pot worden, aanvang 14.00 en met muziek en een heuse speaker.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route