algemeen nieuws

Alcmaria DA1 pakt de titel in stijl
Categorie: Dames 1

Het is 13 mei 2012 en waar we begonnen zijn met dit damesteam 8 maanden geleden op 4 sept.2011 met de bekerwedstrijd tegen LSVV DA1, eindigen we nu tegen LSVV DA2. De uitslag in de bewuste beker wedstrijd was 6-0 voor Alcmaria. De zon net als in september was aanwezig en het zag er prachtig uit om te gaan spelen. Afgelopen vrijdag afscheidsavond gehad van Nelly. Vandaag om 12.00 uur is de wedstrijd gepland. Alle twijfels wegnemend is het zaak om ook vandaag de wedstrijd goed af te sluiten en het Kampioenschap te vieren in de 5de klasse. Om 10.30 uur verzamelen was de afspraak en inderdaad waren er al een paar die dat gelukkig hebben gered. Dirk loopt zenuwachtig rond en El Jopo was ook heel vroeg al gearriveerd . Dit maal was El Jopo gebracht door John de Mol . Hij wilde zijn ster van Benidorm Bastards persoonlijk afzetten bij Alcmaria. Nanda en Tineke waren in de kantine al druk in de weer en langzaam druppelen de talenten naar binnen. Barry was de laatste vandaag en toen iedereen compleet was even een korte bespreking en daarna om 11.10 uur de kleedkamer in.

Daar lagen de nieuwe shirts voor het nieuwe seizoen al klaar en dat was voor de talenten genieten dus. Het warm lopen was al snel in werking gezet en eenmaal op het veld was het in het zonnetje genieten geblazen voor de dames. LSVV was ook op het veld gekomen en keken hun ogen uit naar onze mooie shirts. Scheidsrechter Dhr. J. Gunst ,speciaal afgereisd vanuit Zeist was op tijd aangekomen en liep zichzelf ook goed warm. Ouders en belangstellenden kwamen aangelopen op deze mooie Moederdag om deze talenten te zien spelen.

Alle ingrediënten aanwezig om vandaag een stukje historie bij te schrijven in de geschiedenis van onze club. In 114 jaar de 1ste keer dat een Dames team kampioen wordt. Met op de goal Patricia, achterin waren het Katerina,Denise,Renee en Dorien. Op het midden waren het Chantal ,Lynn en Jolein. Voorin als speerpunten Lilli,Kim en Demi. De bank was goed gevuld met sterren al Marleen,Sal,Karin en Cathy. Het was na de aftrap een gretig Alcmaria dat LSVV direct onder druk zette.

De eerste kansen kwamen al snel en Kim maar ook Lilli kregen de mogelijkheid maar de keepster stond goed en kon deze kansen teniet doen. In de 15de minuut een prachtige corner van Chantal die Lynn prachtig inkopte. Kim kreeg de bal tegen haar hoofd en zo viel de kans weer weg. Patricia had het rustig en het spel speelde zich af op de helft van LSVV. Er werd zeer goed rond gespeeld en combinaties waren er zeer veel.

De afronding faalde echter maar geduld hebben is wat dit team heeft geleerd. Het was in de 29ste minuut dat Kim die wat terug gezakt was de bal maar eens vol op haar slof nam van zo’n 20 meter. De keepster kreeg de bal niet goed onder controle en de bal viel uit haar handen de goal in terwijl ze grabbelde om de bal weer terug te halen was de goal al toegekend en was het feest bij de dames. 1-0.

De eerste wissels waren erin gekomen , Marleen en Karin kwamen in het veld al en applaus voor de wissels. In de 32ste minuut kwam Sal in het veld en met een grote zucht en een grote grijns was ze er weer. De aanvallen bleven doorgaan en LSVV moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen te stoppen. In de 38ste  minuut weer een mooie aanval vanuit het midden door Sal waar bij Kim knap werd aangepeeld die tevens haar tegenstander achter zich liet en strak en hard in de korte hoek uithaalde. 2-0 en dat was ook terecht gezien het spelbeeld.

LSVV liet zich niet gek maken en bleef goed tegenstand bieden en probeerde ook te aanvallen maar dat lukte niet helemaal. Lilli kreeg rust en Renee kwam voorin te staan nog. Sal liet ook zien dat haar schot ook dodelijk nog is en haalde een paar keer goed uit nog. De keepster zat er telkens goed bij. Denise en Lynn hadden het middenveld goed onder controle en Katerina was als laatste man duidelijk genoeg. Elk gevaar kon door haar persoonlijk gestopt worden.Dorien had als vanouds weer haar tegenstander in de tang . Tot aan de rust kansjes nog voor Chantal en Lynn maar het bleef bij de 2-0. Op het veld een AA-tje en genieten van het zonnetje.

Publiek genoot mee en Dirk zag vanuit zijn positie dat het goed was. Na de rust de wind iets tegen begon Alcmaria net als in de eerste helft gretig maar liet de bal ook goed rond gaan. De moeders vooral lieten zich horen aan de kant en wilde ook waar voor hun geld!!!!. Barry zat er ontspannen bij en was zichtbaar blij met wat hij zag. Dennis en Ron hoefde weinig toe te voegen aan het geheel. Het spel liep en de bal ging goed rond.

LSVV werd moe en Alcmaria kreeg steeds meer meters om vooruit te spelen. In de 62ste minuut een prachtige steek van Lynn die Lili in staat stelde om de bal hard en laag in te schieten en de 3-0 te gaan scoren. Groot applaus van de kant en ook in het veld juichende speelsters.LSVV was het even kwijt.

Katerina die nu als spits geposteerd was greep haar kans en speelde zichzelf vrij om vervolgens op haar Chileens verwoestend uit te halen. 4-0.

Toen stapelen en de moeder van Katerina stond op de stoel op de tribune en show weg te geven.WOW. Zij was blij zeg.

De aftrap werd genomen en jawel direct was het Lilli die de bal overnam en via de combinatie Chantal,Kim Lynn ze de bal meekreeg en weer kon scoren. 5-0. In 4 minuten 3 goals. LSVV was geknakt maar bleven goed spelen maar zagen de bui al hangen.

Het was in de 78ste minuut dat Cathy erin kwam en ook haar deel kon bijdragen. Katerina had een publiekswissel gekregen en Jolein kon haar opwachting in de spits maken. Patricia kreeg nog een hachelijk moment te verwerken toen de spits de bal mee kreeg en haar voorbij snelde. Daar was vroom vroom Cathy die de bal 2cm voor de lijn weg gleed en vervolgens een mooie aanval opzette.

De bal belandde bij haar zus Kim die er zin in had en kon in de 79ste minuut nog een prachtige goal maken. 6-0. De blijdschap in het team was heel groot en de naam Anoushka viel over het veld heen. El Jopo werd gek aan de kant. Hier was hij voor gekomen. Spektakelstuk in de 5de klasse.

Marleen redde nog met een lange sliding voor de spits van LSVV kon inschieten en heeft een stuk huid achtergelaten op het veld. Hij gooide de vlag in de lucht als een professionele majorette en zong uit volle borst. Bloed,zweet en tranen. De goedleidende scheidsrechter J. Gunst zag dat het goed was en floot in de 90ste  minuut af en toen de ontlading op het veld. Ouders en belangstellenden op het veld.We begonnen met 6-0 acht maanden geleden en we eindigen ook met 6-0 vandaag.

Namens het bestuur kwam Arja de Waal en Jan de Wit bloemen brengen en was het oud voorzitter Ed Bakker die de Kampioensschaal uit kon reiken aan Katerina. Tranen bij Katerina en alle speelsters sprongen van blijdschap in de lucht.

Nadat de  teamfoto werd gemaakt door velen was het zaak om te douchen en de festiviteiten in de kantine voort te zetten. Het was na 25 minuten toen de kampioen onder applaus en gejuich de kantine binnen kwamen en aan de grote tafel plaats namen. De kampioenstaart werd aangesneden en iedereen smulde ervan. Toen nam Paul Kaandorp het woord en haalde enkele dames en technische staf naar voor om ze even in het zonnetje te zetten.

Paul was duidelijk onder de indruk van dit alles en iedereen kreeg een schaal uitgereikt en het bleef onder de zeer goede zorgen van Nanda en Tineke nog heeeeeel lang onrustig in de Egmonder hout. Ik wil iedereen bedanken voor dit kampioenschap voor ons allen. Er is 148 keer gescoord en maar 10 tegen in 22 wedstrijden.

Gewonnen 20 x ,1 x gelijk en 1 x verloren. Een kampioenschap waardig. Nelly ,deze is ook voor jou! Peter Heins heel erg bedankt voor de foto serie.www.sportfotoalkmaar.tk

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route