algemeen nieuws

Alcmaria Victrix E3 speelt met tegenstander
Categorie: E3

Zoals vaker dit seizoen werd de hoofdwedstrijd van zaterdag verzorgd door Alcmaria Victrix E3. Hoewel het hoofdveld daarvoor gereserveerd was gaf het team toch de voorkeur aan echt gras.

Zo stapte een zefverzekerd team het door een heerlijke lente-zon verwarmde veld op.

Hoewel de tegenstander vooraf nog het idee had dat het een duel om de 3e plaats zou worden, werd het al vrij snel duidelijk dat de E3 die plek nooit meer zou afstaan.

Beginnend met een vertrouwde opstelling werd er gelijk al heerlijk overgetikt. Door goed overspel tussen Mees, Jesse en Sam belandde de bal bij onze voorste middenvelder Mees, die feilloos de 1-0 inschoot. Niet veel later gevolgd door een schot van Sam op de kruising. Vlak daarna showt Mees even zijn twee-benigheid door door de verdediging te soleren en de 2-0 in te schieten.

Onze verdediging stond weer als een huis wat het team een goede drang naar voren geeft, onder andere door de steeds vaker mee opkomende Thomas die vandaag weer met passes langs de zijlijn strooide waar Sam als rechtsbuiten de bal weer oppikte.

Hoewel we vorige week al getrakteerd waren op indraaiende corners a la Rasmus Elm door Sam, bleek vandaag dat we nog zoeen talent in ons team hebben. Want was zijn eerste corner al uitstekend getrapt, de tweede corner krulde Thomas zo mooi in dat de keeper de bal niet meer kon stoppen, 3-0 door Thomas.

Bij tegenaanvallen werden ballen al weer snel afgepakt door Quinn en Luka en door storend werk op het middenveld van Misha kwam Jesse weer in balbezit. Ook Jesse strooide vandaag met goede passes en zo speelde hij de bal op Mees die wederom de hele verdediging dolt en 4-0 scoort.

De druk op het doel van castricum bleef hoog want ook de mee naar voren gekomen Thomas schiet op doel, helaas net te zacht maar dat werd dan weer goed gemaakt door Sam die altijd doorzet en zo voor rust de 5-0 scoort.

De limonade smaakte weer lekker maar de honger naar voetbal is bij onze E3 altijd groter, dus werd even snel afgesproken dat Quinn zou gaan keepen en Mees en Luka van positie zouden wisselen waarna iedereen weer snel op het veld was.

De positie wisseling was wel even wennen want waar Mees in het begin voorin werd gemist werd Luka achterin opbouwend gemist en zo kreeg castricum dan toch nog enkele kansen.

Wat wel mooi was om te zien is dat we in Quinn een uitstekende 2e keeper hebben, want als Sander de ballen al niet wegwerkte dan hield Quinn ze uitstekend tegen. Verder blijkt dat de meeste van jullie ook prima kunnen koppen waarbij vooral Jesse koppend opviel en ook Sam die daarbij ook nog eens hoog van de grond komt.

Gaandeweg werd met Luka voorin ook weer prima gecombineerd. Na een prima pass van Luka op Sam, gaf Sam een mooie voorzet op Jesse, die de bal inschiet waarna deze net op tijd word weggewerkt.

Achterin ging het overspelen tussen Sander, Mees en Owen ook steeds gemakkelijker en na enig rondspelen kregen we weer een corner.

De weer prima genomen corner door Thomas werd weggewerkt maar belandde bij Owen die prima inschoot en voor de 6-1 zorgde.

Vlak voor het einde liet Luka ons nog een prachtige solo zien door 4 spelers voorbij te spelen, echter de stand bleef bij 6-1.

Het is hartstikke leuk om jullie elke week weer zo te zien genieten van het voetbalspel en de teamspirit die jullie hebben. Een prima afsluiting van het seizoen.

De penalties die er in gingen zaten er goed in.

Het wedstrijdverslag wordt dit keer ondersteund door vele mooie foto's van jullie.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route