algemeen nieuws

HSB2 trakteert RCH op zuurstokken in Heemstede
Categorie: Softbal Heren 2

Dit is nou waarom ik het doe, het coachen van een Herensoftbalteam is niet altijd een pretje maar gisteravond wist ik weer waarom ik deze taak op me heb genomen.

Wat is het toch leuk om te winnen!

Na een perfecte voorbereiding startten we onze 4e wedstrijd van het jaar in Heemstede waar pitcher Sjoerd heerst en de scheids altijd partijdig is.

Dit jaar echter zou het anders gaan…

We hebben dit jaar een nieuwe knuppel! Een fel gele TPX genaamd “de zuurstok”. Deze door Michael vd Horst aangeschafte zuurstok is wat mij betreft de beste knuppel ooit gemaakt. Na wat speurwerk op Google ben ik erachter gekomen dat deze knuppel is ontwikkeld door NASA. Dat zal niemand meer verbazen inmiddels.

De eerste bom die Michael sloeg was in de 2e inning. Met 2 nullen 2 uit is dit altijd vervelend voor een pitcher. De bal ging hoger dat dat hij ver was en belandde keurig in het weidje achter het rechtsveldhek. Stand 1-1.

In de 3e inning herhaalde Michael zijn eerdere huzarenstukje en met 2 man op de kussens nam hij de bal wederom op de zuurstok en deponeerde, wederom met 2 slag 2 nullen, de bal in het andere weidje in het rechts/midveld. Stand 3-4

Dennis Molenaar had tot dusver de boel prima onder controle en met hulp van het uitstekende veld was de kans op de eerste puntjes van het seizoen niet langer een frustrerende droom.

Gelijk 4 verliep anders dan gehoopt. RCH kwam met wat geluk op de honken en een zeldzame 3-pitter zorgde ervoor dat de stand gelijk werd getrokken. Tot overmaat van ramp scoorde RCH nogmaals en was de achterstand een feit. 5-4

In de 5e inning kwamen we op de honken met Mike en Bram, Bram overigens met een heel fijn buntje langs de 3e honklijn. Bram stal 2 en zo hadden we 2 en 3 bezet voor Dennis die de bal even lekker op de knuppel nam en daarmee 2 RBI’s kon bijtekenen. Stand 5-6 !!

Onze laatste slagbeurt en wie anders dan Michael vd Horst, die inmiddels 1 keer op een strike-out was getrakteerd, deed onze harten sneller kloppen! Hij nam plaats in de box, nam wat oefenswings en bracht zijn zuurstok in stelling. Pitcher Sjoerd deed wat hij kon en gooide een fastball over de spijker… de swing…..  2 seconden later maakte bal kontakt met de boomkruin in het midveld! Michael sloeg zijn 3e homerun en kreeg het publiek op de banken.

Treurig als Sjoerd was moest hij natuurlijk de inning afmaken. Mike nam de zuurstok ook maar eens ter hand en gaf de bal een enkeltje Leidsevaart. Stand 5-8

Francisco Jones die het pitchen inmiddels had overgenomen van Dennis is niet meer in de problemen gekomen en gooide vakkundig de deur op slot voor RCH zodat we ná 1 uur en 45 minuten de knuppels konden opbergen en lekker op de tribune konden plaatsnemen bij het hoofdveld waar RCH1 het opnam tegen ons vlaggenschip Heren 1 Honkbal.

Na enkele biertjes en veel, beste stuurlui aan wal, praatjes vervolgden we onze weg naar Alkmaar om thuis de onwaarschijnlijke wedstrijd vol enthousiasme over te brengen op onze, reeds slapende, gezinsleden.

Mannen, ik weet weer waarom ik jullie coach ben geworden en dank jullie voor een gezellig avondje uit in Heemstede.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route