algemeen nieuws

Honkbal pupillen 1 zet de toon
Categorie: Honkbal Pupillen 1

Wedstrijdverslag  Odiz Frogs 1 - AV pup 1 van zondag 29/4

Vandaag met zijn tienen naar Odiz in Zaandam vertrokken om de eerste punten te pakken van het seizoen.

Met de dreiging van regen op buienradar is het altijd wat spannend maar na een rit van 45 minuten! (1 ouder was niet bij de les) kwamen we dan toch nog op tijd op het sportpark Klaverhoek van Odiz.

De 1e wedstrijd verliep lekker met Jelle op de heuvel en Dennis als catcher. Er werd veel 4 wijd gegooid door de Odiz werper waardoor we lekker wat punten konden scoren.

Jelle had de zaken goed voor elkaar en met de steun van een uitstekend veld konden we na een ruim uur de eerste 2 punten van het jaar in de tas doen, uitslag  3-5 (Yes!).  Kije ving nog even een lekkere linedrive bij het 3e honk wat altijd fijn beginnen is.

Natuurlijk smaakte dit naar meer en was iedereen van plan ook de tweede wedstrijd te winnen.

Het weer bleef heerlijk en buienradar had het weer eens niet helemaal juist (gelukkig). De jacks gingen uit en na een broodje en wat drinken was het tijd om de tweede pot te beginnen.

De werper van Odiz gooide heel hard maar ja, ook veel wijd, zodat we allemaal aan slag kwamen en meteen 8 punten scoorden! Mooie klappen van Jelle (2 honkslag)  en Dylan (opoffering in diep rechtsveld) zorgden voor een lekkere rally en veel punten.

Tommy was de startende werper van Alcmaria en Sam kroop achter de plaat. Met 8 punten voorsprong kon Tommy lekker ontspannen gooien en na 7 pitches was de slagbeurt van Odiz voorbij! Eerst een lekker grondballetje voor Nick, actie 4 naar 3. Toen een schitterende running-catch van onze midvelder Tanguy en er waren al weer 2 uit. De laatste nul was weer een lekker rolletje naar Nick en natuurlijk was dit weer een zekere uit, actie 4 naar 3. Einde slagbeurt Odiz!

De 2e inning ging helaas wat minder gemakkelijk! Wij maakten nog wel 5 punten door fantastische klappen van Dennis (2 honkslag) en Kije, die bijna de pitcher’s pet er af sloeg.

De stand was inmiddels 13-0! Maar ….

Tommy kreeg moeite met de slagzone (de scheids werkte ook niet echt mee) en de eerste puntjes van Odiz verschenen op het scorebord. Calvin wist nog bijna een moeilijke hoge bal te vangen maar helaas. Ná de slagbeurt van Odiz was het 5-13. Nog altijd geen stand om je zorgen over te maken maar toch.

De 3e inning ging van start en wij konden helaas geen punten scoren omdat de pitcher van Odiz lekker op dreef was geraakt. Helaas kreeg Jort nog een harde pitch op zijn helm maar echte mannen gaan gewoon door en zo ook Jort. Toen de laatste kans voor Odiz…

Tommy had bijna het aantal van 45 ballen gegooid en mocht nog maar een paar ballen gooien. Het werd moeilijk, Odiz maakte nog een punt en met 1 uit nam Dylan het pitchen over van Tommy. De Frogs hadden nog wat energie over en omdat ook Dylan wat moeite had met de slagzone van de scheids liepen de honken vol.

Sammie had het ook erg zwaar ná ruim een uur catchen en moest toezien hoe Odiz punt na punt scoorde. De coaches Menno en Mike kregen het inmiddels ook een beetje warm (niet alleen van het lekkere weer). Maar ja, echte toppitchers weten ook moeilijke situatie op te lossen en met een strike-out wist Dylan de laatste Frog te pakken en de winst was een feit! Uitslag 12-13. Lekker nog even de formulieren tekenen en met een lach op het gezicht keerden we huiswaarts waar we nog net de spannende voetbalpotjes konden gaan kijken! En ook op de voetbalvelden waren de uitslagen fijn!

Jongens, gefeliciteerd met de winst en volgende week wacht ons Herons op het Alcmaria complex. Wij rekenen op veel publiek en wederom lekker weer!

Coach

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route