algemeen nieuws

Alcmaria DA1 scoort erop los tegen WMC DA2 0-11
Categorie: Dames 1

Het is zondag 29 april 2012 en vandaag het begin van de returns. Thuis al WMC DA2 gehad en nu uit. Het weer is redelijk maar altijd goed uitkijken voor een buitje. Patricia kon vandaag niet op doel wegens een blessure en zal moeilijk te vervangen zijn. We gaan met 12 talenten op stap om 11.50 uur richting de blauwhemden uit De Noord.

Vandaag een nieuwe vedette mee. Zijn naam is Barry en hij is ongeveer 16 jaar oud. Luistert graag en hangt vaak wat rond. Jolein had hem meegenomen want hij was zo alleen .

Barry welkom in de groep namens alle talenten! Aangekomen was het een gezellige ontvangst en een weerzien met de speelsters en coach van WMC. De velden zagen er goed uit en dat was prima voor ons spel.  Cathy startte op doel en achter was het Katerina,Renee,Dorien en Nelly. Midden waren het Jolein (zonder Barry),Chantal en Lynn. Voorin Kim,Marleen en Lilli.

Karin bleef bij Ron en vele toeschouwers kwamen uit de kantine om dit spektakel te gaan zien. WMC was er klaar voor en de aftrap werd genomen door WMC. Het is 13.00 uur en het weer is prettig. Weinig wind en het veld perfect. De onderhoudsploeg een grote pluim. El Jopo kon er niet bijzijn helaas want hij had zich verslapen in de veronderstelling dat het de  afgelopen nacht al Koninginnedag was en vierde dat in een kroeg in de stad en hij was diegene die het licht uit deed om 05.00 uur. Welterusten El Jopo.

WMC zette direct druk naar voren en kregen ook de eerste kans in deze wedstrijd. Cathy stond goed en kon de bal verwerken. Toen een aanval van Alcmaria in de 4de minuut en Lilli was los op links gekomen. Zij kreeg een mooie bal mee en scoorde vanuit links strak in de rechterhoek de 0-1.

Dit was heel snel en WMC keek echt van, is het waar? WMC trapte weer af en poogde een aanval op te zetten maar de bal werd onderschept en via Nelly richting Kim gespeeld op rechtsbuiten die de bal prachtig voorgaf. De bal werd gemist door velen maar niet door Lilli die koelbloedig de bal in het doel schoot en de 0-2 neerzette.

Het is nog geen 10 minuten gespeeld als een prachtige actie van Lynn na een corner van Chantal zij de bal over de keepster heen richting de 2de paal speelt en Lilli daar opduikt en de bal intikt. 0-3 en WMC weet het even niet meer.

Lilli kreeg na 15 min even rust en Karin ging de spits in . Bij WMC kleine omzettingen om het gevaar te gaan stoppen en hoewel Alcmaria dreigend was kon de keepster van WMC er genoeg tegen houden. Marleen brak nog door en schoot de bal prachtig in het hoekje. De vlag ging omhoog en deze goal werd afgekeurd. Bij WMC werd afscheid genomen van een jong talent dat met voetbal moet stoppen helaas. Sterkte met je herstel.

Alcmaria drukte door en Marleen kwam van het veld af voor Lilli en dat hebben ze geweten bij WMC. De vader van Lilli was er en zag zijn dochter weer prachtig de 0-4 scoren. Mooiste actie uit de eerste helft was de bal die door Lynn naar Lilli werd gespeeld op rechts en waarbij Lilli een prachtige voorzet voor ogen had maar de bal in het achterste netje zag belanden en de 0-5 kwam op het bord.

Dat Alcmaria vrijuit kon spelen was voor WMC zuur maar tot aan de rust bleef het zo. In de rust Barry om raad gevraagd en Jolein kreeg in haar oor gefluisterd dat ze op goal moest gaan. Barry zou haar steunen op doel.

Dorien en Renee waren goed bezig en Nelly liet zien waarom zij de perfecte voorstopper is. Na heerlijke thee was het in de 2de helft WMC die van keepster ook veranderde en  na aftrap van Alcmaria werd zij direct onder vuur genomen door Chantal en wist de bal goed te keren. Het was WMC die in de aanval ging maar zag het gestrand op het middenveld. Kim was met de bal naar links uitgeweken en gaf de bal voor en wie anders dan Lilli stond er klaar voor. Zij scoorde de 0-6 en het leek wel de Lilli show vandaag.

 6 goals al gescoord. Katerina in de spits en Cathy laatste man was een goed verhaal en Marleen kwam even in de wissel. Nu was het de beurt aan Lynn die met een bekeken schot de keepster verschalkte en de 0-7 scoorde.

De wedstrijd kabbelde voort en Jolein kreeg het drukker en drukker. Ze moest (zonder Barry) diverse keren uitkomen en klemde de bal als een pro.

In de 69ste  minuut een schitterend schot van Chantal die in de bovenhoek eindigde. 0-8 en WMC probeerde te blijven voetballen.

Katerina was overal te vinden voorin en kreeg kansjes. Toch was het Lynn in de 82ste minuut die haar prachtige actie beloond zag worden met een schuiver in de hoek. 0-9 en met nog 8 minuten te spelen nog was het wel goed zo.

Katerina viel uit en Cathy werd nog in de spits geposteerd en Renee op rechtsbuiten.  Renee kreeg 3 kansen maar kon deze niet verzilveren helaas. Een hilarisch moment toen de captain van WMC een voorzet snoeihard tegen haar eigen keepster schoot.

Iedereen lag dubbel en de 3 juryleden staken hun bordje omhoog met een 10!!!!! Kim die veel loopwerk had verricht beloonde zichzelf in de 87ste minuut met een doelpunt.0-10.

Terecht en hoewel Cathy 4 kansen om zeep had geholpen was het in de 89ste minuut toch Cathy die een afgeslagen bal in de hoek kon schieten en ook haar goal mee kon pakken.

Toen was het genoeg voor de scheidsrechter . Zijn boekje was vol en hij blies af. Felicitaties en handjes schudden na afloop.

WMC had er alles aan gedaan maar Alcmaria was niet te stoppen en scoorde maar liefst 11x.

De vele ouders en toeschouwers bedankt. Dirk je was een topper met je vlag. Barry is een welkome aanwinst in deze groep vol dames en hij mocht mee onder de douche!!!!!!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route