algemeen nieuws

Alcmaria MA1 bereikt finale KNVB beker
Categorie: MA1

Het is vandaag 28 april 2012 en turend naar buiten is het al vroeg de vraag of er gespeeld zou worden. Roda’23 MA1 is onze tegenstander vandaag en zij hebben al via mails diverse keren gevraagd of de wedstrijd omgezet kan worden. Het regent zo verschrikkelijk hard en zou het in de ochtend nog wel even blijven doen ook. Vandaag de halve Finale KNVB beker. Het is een beloning voor weer een seizoen lang bikkelen en presteren. Roda’23 heeft zeker veel talenten in hun team maar er springt er één echt uit en dat is Tiny hun aanvoerder en nummer 10. Volgens vele clubs zeer moeilijk te bedwingen in het veld. Zeer gedreven en zeker ook technisch goed onderlegd. Haar niet te veel laten spelen zou een hoop rust kunnen geven in ons team. Om 12.30 uur verzamelen bij Alcmaria en Valerie ziet tot haar opluchting dat 15 talenten vandaag mee zullen reizen naar Amstelveen. Lynn heeft gewerkt nog en die wordt opgehaald.

Demi Floor is naar New York om daar een week mee te trainen met een topteam en Melissa is een week naar Spanje om daar stage te lopen bij een Spaanse topclub. Talenten die gescout zijn en waar we later de vruchten van zullen plukken. El Jopo had een sms gestuurd en zou in Amstelveen op tijd zijn. Opnames in Benidorm even stil gelegd om erbij te zijn. Aangekomen bij Roda’23 werden we welkom geheten en was het zaak om te kleden want het was al na 14.00 uur. Op zoek naar veldindeling werd het duidelijk dat we naar veld 5 moesten om te spelen.

Dat was een eind lopen en geen grapje. Een grasveld achter op het complex. Het idee dat we op kunstgras zouden spelen was gelijk verdwenen. Dit was niet het scenario voor een halve finale maar goed, beide teams zouden het moeten accepteren. El Jopo was er en laat hij nou afgezet zijn door een BN er. Als je eenmaal in dat wereldje zit dan is alles zo geregeld. Dirk had de administratie goed afgehandeld en Valerie was zichtbaar gespannen. Er waren veel ouders mee gekomen en dat deed de talenten goed. Alcmaria kreeg de aftrap van de zeer talentvolle scheidsrechter. Teo in de goal ,Cathy,Nelly,Sanne en Demi in de verdediging. Marleen ,Lynn en Chantal op het middenveld. Denise en Nadia voorin en Kim in een vrije rol. De wedstrijd begon en het was aftasten van beide teams. Slordig spel van beide kanten zeker maar Alcmaria had iets meer balbezit.

Roda zocht aan de bal Tiny op want daar draait het team om. Kim had haar kort om haar uit het spel te halen. De aanvallen van Alcmaria waren iets dreigender dan die van Roda. Het was Nadia die in de 18de minuut goed doorkwam en kon uithalen. Daarbij raakte ze geblesseerd en moest strijden het veld verlaten. Marleen V. kwam voor haar en Chantal schoof door naar voren. Het was in de 20ste minuut toen bij een aanval Denise de bal te ver voor haar uit schoot  en de uitkomende keepster er eerder was en de bal vooruit schoot en op zo’n 22 meter van de goal  Lynn de bal kreeg en geen seconde aarzelde. Ze schoot de bal met een precisie over de terug rennende keepster in de bovenhoek.

Wat een prachtige goal en de ontlading in en om het veld was groot. Roda gooide er een schepje bovenop met combinatie spel maar het veld speelde parten ook. Veel glijpartijen op beslissende momenten. Alcmaria waren zo vast beraden dat voor elke meter werd gestreden. Denise voorop maar zeker ook Marleen van D. had die blik in haar ogen .Sanne had het moeilijk maar bleef vast plakken aan haar tegenstander. Cathy was als een rots in de branding en Demi speelde weer super.

Het was veel spanning en toeschouwers bleven zeker geboeid kijken . De sloot langs het veld werd goed benut door beide teams. Even de bal erin en dan weer rust. Kim had het zwaar met Tiny maar hield met Lynn haar goed kort. Tot aan de rust nog kansjes voor Denise,Chantal en ook voor Lynn. In totaal 4 afstandschoten waren zeer gevaarlijk maar gingen net naast. Teo hield haar doel schoon met een prachtige aktie en hield Alcmaria nog in leven. In de rust aangegeven dat we niet veel moeten aanpassen maar probeer te genieten.

Valerie was er nog stil van en in haar hoofd hoopte ze op de overwinning. El Jopo was handtekeningen aan het uitdelen in de kantine en moest ook met fans op de foto. Wat een leven heeft die man toch gekregen. De 2de helft begon iets later maar de talenten waren er klaar voor. Kelly op half spelend was de juiste keus en nu was het zaak om door te gaan en niet achteruit te lopen.

Het spel was in de eerste fase van de 2de helft was het Roda die druk zette naar voren en Alcmaria dat afwachtend speelde. De spanning steeg en ook aan de kant was het duidelijk voelbaar. Het bleef gelukkig droog en hoewel er ook geen dugout was zocht het publiek elkaars warmte wat goed was om te zien. Kim was in het veld gekomen om Denise wat rust te geven voorin. Het spel bleef rommelig maar Alcmaria kreeg steeds meer vat en kreeg ook meer ruimte.

Kansen voor Lynn en ook Chantal kreeg kansjes. Vrije trappen over en weer maar geen schokkende momenten. Kyra kwam in het veld en met haar snelheid zou zij een grote plaag gaan vormen voor de achterhoede van Roda. Afstand schoten over en weer zorgde ook voor prachtige keepsters momenten. De tijd ging langzaam voorbij en de krachten bij beide teams namen af. Het was geen mooi voetbal maar zeker wel effectief voetbal wat de klok nu sloeg. Sanne en Denise wisselde van plek en dat bleek een gouden wissel te zijn. In de 85ste minuut een prachtige bal op Sanne die haar tegenstander uit kapte en alleen op de keepster af een prachtige beweging maakte waardoor de keepster op verkeerde been stond en Sanne de bal beheerst in het hoekje schoot.

0-2 en toen barste het feest los. Sanne het middelpunt en gegild werd er . Valerie slaat de handen voor haar gezicht en heeft het niet meer. Publiek werd gek en Roda ’23 zag de bui al hangen.

De scheidsrechter vertelde dat er nog 12 minuten gespeeld moest worden en Roda zette nog een keer de schouders eronder. Tiny spelend op rechtsbuiten had haar moment nog toen ze Kim voorbij snelde en ook langs Demi en Cathy maar op de goal af faalde ze echter. Die laatste minuten gingen voorbij en toen de scheidsrechter affloot werd het een feest op het veld.

Alcmaria naar de finale.

Het was mooi om te zien dat zij dit voor elkaar hebben gekregen. Uniek en historisch voor Alcmaria Victrix als vereniging. Voor de kantine werd de champagne ontkurkt en werd een feestje gevierd.

Richting Alkmaar werd de KFC aangedaan en daarna gingen alle talenten weer huiswaarts.

EL Jopo verbleef in het Hilton in Amsterdam. Dirk had een grote grijns en Valerie was tot rust gekomen weer. Top dag weer talenten.

http://alcmariavictrixma12011-2012.ditismijnteam.nl/

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route