algemeen nieuws

C1 Kampioen!
Categorie: C1

Weken lang werd er toegeleefd naar deze dag. Zou de C1 het kampioenschap binnen halen? Donderdag leek het helemaal in het water te vallen omdat Kolping Boys niet wilde voetballen vanwege te weinig spelers, vakantie. Kolping Boys overigens de nummer 2 van de competitie die bij winst op Alcmaria ook nog aanspraak maakte op het kampioenschap. Gelukkig waren ze er toch. Ook Alcmaria spellede zonder 3 vaste krachten. Bart Nijssen was op vakantie, Niels Barhorst geblesseerd en Rik Hoenderdos mocht om administratieve redenen niet meedoen.

Nick tikt de 1-0 binnen

Bijna viel het geheel echt in het water, de regen kletterde ’s morgen maar neer en even was men bang voor bubbels op het veld, maar gelukkig bleef alles vlak. Om 12 uur mochten de mannen de wei in en hadden darvoor het goede voorbeeld al gehad van de E5. Onder leiding van de weer subliem fluitende scheidsrechter Josuha ging de bal rollen. Volgens de vele ouders, opa’s en Oma’s langs de kant waren meerdere spelers van Alcmaria vanmorgen en sommige zelfs al gisteren nerveus voor deze wedstrijd.

Kevin gaat het duel aan

Dat was in het begin ook goed te merken. De mannen van de C1 opereerde niet zoals normaal. Het duurde tot de 25ste minuut alvorens de eerste goede aanval van de voeten van onze talenten af kwam. Een prachtig aangesneden vrije trap van Sverre werd door Nick achter de goede Kolping Boys keepster geprikt. Vlak voor rust in de 31ste minuut werd de mooiste aanval van de dag geproduceerd.

Dorus heeft alle tijd om de 2-0 te maken

De bal werd door keeper Michiel uitgerold naar de rechter back Robbert, die speelde op het middenveld Sverre in. Sverre op zijn beurt zetten met een mooie steekpass Tim vrij. In plaats van te schieten tikte hij precies op tijd de bal door op Nick, die ook weer niet zelfzuchtig de bal langs de uitkomende keepster tikte op de helemaal vrij staand Dorus te tikken. Dorus kon de bal op dat moment rustig in het lege doel tikken. Na zoveel moois op het veld konden de vele supporters zich in het clubhuis laven aan een lekker warm koppie koffie.

Drukte op het middenveld

Na de thee voor de gladiatoren was het in de tweede een stuk eenvoudiger. De tegenstander werd moe en met de storm mee kon Alcmaria eigenlijk niets meer gebeuren. In de 5de minuut was het Tim die uit een corner van Sverre NATUURLIJK met de kop de 3-0 aantekende. Tim begint zich echt als kopspecialist te ontwikkelen. Een heel gevaarlijk wapen. In de 11de minuut schoot Nick vanaf rand 16 over de keepster heen de 4-0 binnen. Kevin dacht wat Nick kan, kan ik ook, en schot vanaf bijna dezelfde plek in de zelfde hoge hoek de eindstand van 5-0 binnen.

Michiel houdt zijn doel schoon

Vlak voor tijd werd de wedstrijd nog ontsierd door een rare actie. Een speler van Kolping vliegt Mika om de nek en krijgt terecht rood. De coach van Kolping komt als eendwaas het veld in gerend en valt de scheidsrechter aan. Heel erg jammer. De scheids besloot dan ook gelijk de voor het eindsignaal te fluiten. Een goed besluit zoals hij de hele wedstrijd zeer goed floot. In de kleedkamer kwam de champagne erbij, natuurlijk niet om te drinken, maar om te spuiten. Uiteraard werden de trainers onder de douche gezet.

Achterste rij: Niels Barhordt, Jordi Bruin ass. trainer, Tim van Amstel, Rick Hoederdos, Max Vink, Dorus Kraakman, Robbert Bakker, Dennis Overtoom trainer, Rory Weisscher.

Voorgrond: Kevin Floor, Michiel Bakker, Thijs Valk, Sverre Bouwens, Nick Kleefman, Mika Rooker. Niet op de foto Bart Nijssen

Zo hoort het ook. Boven in het clubhuis was er voor alle spelers een woordje en een beker en uiteraard ook voor de trainers Dennis en Jordi. Top was vooral dat de jongens zelf ook iets voor hun trainers hadden gekocht, dat maakte een mooie dag helemaal af. Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Castricum, de laatste wedstrijd van het seizoen, We gaan er vanuit dat jullie die ook winnend afsluiten. Namens de hele vereniging GEFELICITEERD.

Gekte in de kleedkamer

   

Wedstrijden

Gewonnen

Gelijk

Verloren

Punten

Voor

Tegen

1

Alcmaria Victrix C1

9

8

0

1

24

44

15

2

Kolping Boys C3

9

6

1

2

19

32

19

3

Reiger Boys C2

7

4

0

3

12

23

23

4

Castricum C1

8

3

0

5

9

24

32

5

Jong Holland C2

8

2

0

6

6

19

35

6

Berdos C2

7

0

1

6

1

10

28

Kampioenen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beker voor de trainers

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route