algemeen nieuws

Alcmaria MA1 wint moeizaam van sterk DZS MA1 1-0
Categorie: MA1

Woensdag middag 25 April 2012 rond 17.30 uur en we verzamelen bij honkpad om met 14 talenten richting Neck te gaan . De Zilveren Schapen is de tegenstander van vanavond. Regen valt neer en een fijn windje heeft de kop opgestoken. Met slechts 3 auto’s richting Neck is de sfeer ontspannen en gemoedelijk. Afwezige zijn Nadia ,Denise en Nina maar Valerie heeft in haar toverhoed nog speelsters genoeg om de wedstrijd te gaan spelen. El Jopo was niet uit Benidorm gekomen vanwege TV opnames maar Dirk zou zijn taak gaan vervullen. Aangekomen werden we welkom geheten en konden de talenten zich direct gaan omkleden. Geen grote club maar gezelligheid straalt het zeker uit. Bij het zien van hun A-veld werd het even stil.

Dit was geen fijn veld, dramatisch zelfs. Vol kuilen en zeker niet wat het spel ten goede zou gaan komen. Maar goed daar hebben beide teams mee te maken. Geen verlichting ook en de hoop maar dat het lang genoeg licht zou blijven vandaag. Met Teo op doel en achterin was het Demi,Cathy,Kelly en Kim. Midden waren het Marleen,Chantal en Sanne. Voorin was het Kim,Lilli en Demi die voor gevaar moeten zorgen. De wedstrijd begon en DZS trapte af. Een mooie oranje bal die wat lichter leek qua gewicht. Het was Alcmaria dat dreigend voor de aanval koos en DZS onder druk zette.

Dat leidde gelijk tot een dot van een kans voor Lilli maar zij schoot voor langs. Kansen bleven zeker in de eerste fase van de wedstrijd voor Alcmaria en zeker Lilli had een paar echte goede kansen maar de keepster van DZS, Demi blijkt over geweldige reflexen te beschikken en hield het doel schoon. Toch bleef de druk hoog naar voren bij Alcmaria en DZS bleef rond de 16 geweldig verdedigen en gaf weinig weg. Toch een moment van onoplettendheid dat voor een prachtige kans voor de spits van DZS,Romy zorgde.

De bal ging voor langs. Het was een mooie strijd en je zag dat ondanks de regen iedereen erin geloofde vandaag. Er werd flink gebikkeld en mooi voetbal was er niet bij.In de 22ste minuut werd Kim ten val gebracht in de 16 en was er door de goedleidende scheidsrechter een penalty gegeven aan Alcmaria . Het was Demi die deze mocht nemen. De aanloop was prima en het schot hard maar keepster Demi had haar moment of glory. Zij ranselde de bal met haar voeten weg en hield DZS in de race.

Alcmaria pakte het weer op en kreeg kansen genoeg maar faalde vandaag zeker in de afronding. Tot aan de rust een verbeten strijd op dit veld waarbij er flink werd gewisseld aan beide kanten. Kyra was met Melissa ingevallen en zorgden samen voor meer dreiging.

Aan de andere kant was het voorhoede speelster Renee die met haar techniek onze verdediging even te kakken zette. In de rust aangegeven dat het anders moest wilde ze de punten mee naar Alkmaar nemen. Veel spelen en weinig met de bal gaan lopen. Spel verleggen en snelheid maken op de flanken. Iedereen snapte haar taak en we gingen het veld weer op. De schrik sloeg in het team. Waar was Kyra?. Onvindbaar en toen in de verte een geluid vanuit een raampje. Zij was opgesloten in de kleedkamer. Kwade krachten hadden haar opgesloten blijkbaar. Na alle hilariteit was het Jeroen die haar schreeuw om hulp had gehoord en optrad met een bevrijdingsactie.

De wedstrijd begon en nu met de wind mee was het weer een zeer aanvallend Alcmaria en een sterk verdedigend DZS dat de klok sloeg. Duels werden niet geschuwd en de scheidsrechter moest goed opletten maar had de boel onder controle. De strijd golfde op en neer maar de kansen werden niet benut. DZS rook kansen en zette de verdediging van Alcmaria zeker onder druk. Met name Romy en Renee van DZS werden meer en meer een plaag en Teo moest meer en meer reddend optreden.

Aan de andere kant was keepster Demi een echte sta in de weg. Schitterend hoe zij keepte en de spitsen werden wanhopig. Chantal probeerde met schoten de keepster te verrassen maar alles was voor haar. Corners goed ingeschoten maar niets hielp. Het duurde tot de 74ste minuut toen Kim een corner nam. Deze bal belandde in het 5 meter gebied en veel schoppende benen richting bal. Het was Chantal die met de punt de bal toch in het hoekje kon schieten en de bevrijdende 0-1 erin schoot.

Het publiek dat zichtbaar genoot van deze strijd stonden op de banken maar wel met een grote zucht. Met nog een kwartier te spelen zette DZS meer druk naar voren maar nu stond de verdediging van Alcmaria goed en werd er weinig weggeven nog. Kansen voor Kim en Melissa maar keepster Demi hield haar doel verder schoon.

Opluchting bij Alcmaria toen de scheidsrechter affloot. Valerie had gewoon zweet op haar voorhoofd en Dirk zijn gekrulde haren waren door de regen gestyld en met een natte lok liep hij ook richting kantine. Grote complimenten voor DZS en met name keepster Demi was de “woman of the match”. Met nog 2 wedstrijden te spelen is de 2de plek zeker in zicht en is de competitie moeizaam maar toch goed verlopen.

Zaterdag moeten we duidelijk anders gaan spelen anders wordt het een walk-over voor Roda’23. Ouders en belangstellenden bedankt en DZS voor hun gastvrijheid. Meer foto’s op de site, http://alcmariavictrixma12011-2012.ditismijnteam.nl/

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route