algemeen nieuws

Alcmaria DA1 pakt kostbare punten bij LSVV DA2
Categorie: Dames 1

Vandaag zondag 15 april 2012 en er staat een windje komend vanuit het westen. Om 10.30 uur verzamelen om een topwedstrijd te gaan spelen tegen LSVV DA2. Deze tegenstander speelt goed voetbal en is zeker kandidaat voor de titel dit seizoen. Alle zeilen bijzetten dus vandaag. De  talenten druppelen binnen en duidelijk is dat ze op gang moeten komen nog vandaag. Dirk had alles klaar en even voor 11.00 uur reden we in colonne naar Broek op Langedijk. Het verlossende sms van El Jopo kwam niet en Dirk gaf direct aan dat hij deze zeer belangrijke klus zou gaan klaren. LSVV had ons op het B-veld geplaatst en op gras spelen was goed voor onze dames.

De opstelling was duidelijk vooraf. Patricia op de goal, Demi,Renee,Nelly en Dorien in de verdediging.Jolein,Chantal en Lynn op het midden en voorin Lilli,Katerina en Kim. De bank werd warm gehouden door Karin en Denise. Vele ouders en belangstellenden waren op deze match afgekomen en alle matadoren stonden er klaar voor. Katerina verloor de tos maar kreeg wel de aftrap vandaag. Met de wind schuin mee was het direct Alcmaria onder aanvoering van Lynn die de aanval zocht.

LSVV werd vanaf minuut 1 achteruit gedrongen en de felheid van Alcmaria gaf Lilli al in de 5de minuut een mooie kans maar de zeer talentvolle keepster van LSVV was goed bezig en pakte de bal goed.Kansen ook voor Katerina en Kim maar de keepster stond wederom goed te keepen. De aanvalsdrift van Alcmaria was niet te stoppen en dat resulteerde in de 15de minuut een aanval door het midden dat een steekbal voor Lilli opleverde en ze de bal nu diagonaal in de verre hoek kon schieten. 0-1.

Het was op dat moment verdiend en het spel bleef zich vooral afspelen op de helft van LSVV. Kans na kans kregen de talenten maar LSVV blijkt zeer stug in de verdediging en de keepster uitstekend. Denise en Karin kwamen het veld in en zorgden op rechts voor directe dreiging weer. Patricia die zeer scherp was had de boel onder controle en ook Demi was een niet te passeren station vandaag.

Het was Karin die in 32ste  minuut een geweldige kegel net naast zag gaan en Katerina haar goal afgekeurd zag worden. Het duurde tot aan de 44ste minuut toen Kim op snelheid haar tegenstandervoorbij snelde maar in de 16 toch werd neergehaald en een penalty werd toegekend. Lilli was op dreef en volgens afspraak zou zij deze nemen. De aanloop was goed en het schot verwoestend hard. De keepster ging de hoek in maar de snelheid van het schot was niet te stoppen en met de 0-2 gingen we de rust in.

Alles onder controle en ook de uitvoering was prima. De 2de helft was nog geen 5 minuten gaande toen via een corner van LSVV de bal in de 16 werd ingeschoten en door de spits de bal in het netje achter Patricia werd geschoten en bracht de aansluitingstreffer voor LSVV. 1-2.

Een periode van LSVV brak aan en aanval na aanval werd gelanceerd op onze stelling maar Patricia hield er veel uit en met de verdedigsters samen werd het gevaar gestopt. Renee en Dorien waren goed bezig en Chantal was met Denise ondersteuning aan Lynn aan het geven.

Het spel verlegde zich meer en meer richting de goal van LSVV en er kwamen kansen voor Lilli en ook voor Katerina en Karin die als spits 2 dames bij zich zag blijven. Het duurde tot in de 74ste minuut toen Katerina vol inging in een duel bij de achterlijn en de bal toch knap voor kon geven waar de instormende lilli de bal in het doel frommelde en de  1-3 scoorde.

Blijdschap in het team  en nu was het zaak om door te drukken. Bij de volgende aanval werd de bal als corner verwerkt en Chantal nam deze perfect. De instormende Lynn nam de bal zeer professioneel op haar slof en de bal eindigde in het netje en de 1-4 was de genadeklap voor LSVV.

Het publiek genoot van het spel en met nog een paar minuten te gaan was het weer een corner van Chantal dat voor de ontlading zou zorgen op en rond het veld. De corner werd kort genomen en Kim ging samen met Chantal op zoek naar iets moois. De bal kwam terug bij Kim en bijna achterloos schoot ze de bal over de keepster in de verre hoek.


1-5 en goed om te zien dat deze wedstrijd goed in ons voordeel werd beslist. De laatste minuten was het uitspelen en toen de goedleidende scheidsrechter affloot was het handjes schudden en klaar weer.

Publiek ging in polonaise richting kantine en gingen nog even nagenieten.. Mooie wedstrijd en met een glimlach weer richting Alkmaar . Top dames weer. Goed bezig weer vandaag.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route