algemeen nieuws

Alcmaria MA1 moet diep gaan voor de winst tegen Adelbert MA1
Categorie: MA1

Op deze mooie zaterdag staat er weer een mooie wedstrijd op het menu. Het is 14 april 2012 en de reis gaat vandaag naar Egmond-Binnen om aldaar te strijden tegen hun talenten team. Valerie had 14 meisjes mee genomen en Dirk zou de administratie als een volleerd accountant onder zijn beheer nemen. El Jopo zou laten merken als hij er zou zijn????? Goed we werden hartelijk ontvangen en het besluit om anders te spelen vandaag werd genomen. Teo in de spits en Cathy in de goal. Kelly was  met Demi,Kim en Marleen de verdediging en Sanne,Melissa en Chantal het midden en voorin waren het Denise,Nadia en Teo.  Een kwartier voor de wedstrijd een schreeuw hoog in de lucht.

Er kwam een parachutist naar beneden en het werd al duidelijk datdit onze El Jopo was die gedropt werd van grote hoogte vandaag. De wedstrijd begon met de aftrap van Alcmaria.

De bal werd rond gespeeld en de eerste kansjes kwamen na 5 minuten toen Denise een vrije schot kans kreeg die net naast het doel viel. Adelbert totaal niet onder de indruk werkte heel hard en kwam er ook gevaarlijk uit diverse keren. Toch was het in de 7de minuut een prachtige aanval van Alcmaria waarbij de bal goed werd overgespeeld en Chantal de gelegenheid gaf om van zo’n 20 meter uit te halen en onhoudbaar in de bovenhoek te schieten.0-1 en wat een prachtige goal. 

Nu was het de beurt aan Adelbert om goed uit te komen en met name de nummer 7 is een zeer talentvolle spits die onze verdediging keer op keer het nakijken gaf maar faalde tegen een goed keepende Cathy.

Kleine omzettingen om de boel op scherp te houden en het was de 25ste minuut een bal die de diepte in werd gestuurd over de verdediging van Adelbert heen en Teo die scherp stond kopte de bal over de uitkomende keepster heen en de 0-2 kwam op het score bord te staan.

De zon scheen en alles verliep naar wens. Bij Adelbert viel de schroom er meer en meer af en de aanvallen werden gevaarlijker en gevaarlijker. Het was een mooie aanval over rechts die zeer mooi werd afgemaakt en Cathy kansloos liet .Nu zag de wedstrijd er anders uit dan verwacht.

Tot aan de rust een paar kansjes voor Nadia en ook voor Denise maar de scherpte was er even af. In de rust afgesproken dat we weer als vanouds zouden gaan spelen en de boel scherp gaan zetten. Toch was het wederom Adelbert dat scherper uit de kleedkamer was gekomen en vanuit een corner in de 50ste minuut de nummer 7 de bal zeer professioneel in schoot en de stand op 2-2 bracht.

Oeps bij Alcmaria en gejuich bij Adelbert en zeker niet onverdiend. Alcmaria was het even zoek en Adelbert profiteerde van foutjes bij Alcmaria. Toch weer een opleving op het middenveld toen Sanne een solo begon en de bal bij Chantal bracht die wegdraaide van haar tegenstander en de bal snoeihard in de bovenhoek schoot en de 2-3 op het bord zette.

Ontlading vooral bij Valerie en EL Jopo die de vlag in de lucht gooide en als een volleerde twirl girl de vlag weer opving en zijn act opvoerde. Adelbert stroopte de mouwen omhoog en ging vol in de aanval weer. Nina was op dreef ondanks trainingsachterstand en ook al haar teamspeelsters knokten voor elke meter .Het was Adelbert dat in de aanval op links de bal voor de voeten van hun aanvalster kwam in de 82ste minuut en die haalde prachtig uit. De bal belandde over Teo in de verre kruising en zelfs op de andere velden kwamen mensen toegesneld om dit spektakel van dichtbij mee te maken.

Demi F. was met haar snelheid niet te stoppen  maar faalde helaas in de afwerking.De spanning steeg en kansen kwamen over en weer. Een geweldige wedstrijd voor het publiek en het was de bal bal naar voren krijgen en werkelijk in de 87ste minuut weer een corner vanaf links die door Chantal werd genomen. Deze corner wordt al gek scherend een Elmpje genoemd want de bal viel over de keepster in de verre hoek in het netje en ontzetting bij Adelbert en een schreeuw van emotie bij Alcmaria over het veld heen.

De score werd naar 3-4 gebracht en in de resterende tijd  bleef het spannend. De goedleidende scheidsrechter floot af en de wedstrijd was gestreden.

Een zeer groot compliment voor Adelbert vandaag om hun inzet en kwaliteit op het veld. Vandaag opvallend was Kelly die zeer goed speelde op rechts achter. Zij krijgt een dikke 10 hiervoor.

De goals van beide teams waren van grote schoonheid en het was genieten geblazen vandaag. El Jopo kreeg een taxi als verrassing en opgelucht gingen de Alcmaria talenten op reis terug naar Alkmaar.Valerie en Dirk beide een grote grijns weer en ook aalle ouders en belangstellenden weer bedankt voor jullie support.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route