algemeen nieuws

Honkbal 1 wint in Krommenie
Categorie: Honkbal Heren 1

Benauwde overwinning voor Alcmaria, 9 – 10  uit bij Cromtigers.

Inmiddels is het de 4e week met 8 graden en een koude noordenwind. Maar de opening van de competitie stond voor de deur, een wethouder van Zaandam die 2 ballen over de thuisplaat mocht gooien en men kon van start.

Alcmaria kreeg in de 1e slag beurt op Casper Capel, een talent van o.a. jong oranje, honk 2 & 3 in bezit, maar daar bleef het bij. Bij Cromtigers, op het werpen van Rutger Zwaal, 3 op en af. De 2e ronde leverde de 1e hit van de wedstrijd op, van de knuppel van Ernst van Goethem, hij bleef op 1 achter. Door een klassiek dubbelspel 6-4-3 mocht Cromtigers snel weer het veld in. Een ferme uithaal van Sergio Koelemij over het kleine (85m) rechtsveld hek betekende het 1e punt, 0 – 1. Maar Cromtigers speelde onbevangen en nam gelijk 3 brutaal een 3 – 1 voorsprong, 4 hits, 1 fout en een hit-by-pich waren de oorzaak. Inning 4 leverde voor beide teams 1 punt op, namens Alcmaria kon Forstin Coenraad de thuisplaat beroeren, RBI voor Rob v.d. Kamer. In de 1e 5 wist Mardi Kok de bal over de hekken te deponeren, nam op zijn rondjeSergio Koelemij mee voor een 4 – 4 gelijke stand. Dat werd gelijk 5, 5 – 4 want Ralph Schouten tracteerde Sven Honing, zijn oud ploeggenoot bij Urbanus, op een homerun in het rechtsveld.

In de 1e 6 roerde de staart van de slagvolgorde zich, Ernst van Goethem, Rob van de Kamer en Wouter Knop prikten stuk voor stuk de verdediging lek en op hits van Ruud de Vries en Sergio Paulina wisten zij de stand naar 5 – 7 te tillen. Maar weer gaf Cromtigers zich niet gewonnen, Casper Capel zelf hield Alcmaria in het vizier, 6 – 7. In de 1e 7 was het Ernst van Goethem die op een double van Rob van de Kamer 6 – 8 scoorde en bleef Cromtigers puntloos op de 3e Alkmaarse werper, RickPluijmers. Toen Alcmaria, door Ruud de Vries en Sergio Paulina naar 6 – 10 uitliep leek de strijd gestreden, zeker omdat Casper Capel, de bal aan een oude rot,Rene van Veen overhandigde, hij kwam uit de inning door 2 vangballen en een actie 6-3.

Maar nog wilde Cromtigers niet opgeven, al knokkend kwam men terug tot 9 – 10 en werd Forstin Coenraad opgeroepen om Cromtigers een halt toe te roepen, wat hem gedeeltelijk lukte, kwam met 2 x 3slag en een vang 1 uit de inning. Alcmaria kreeg in de laatste slagbeurt nog wel 2 man op de honken, maar weer 2 vangballen en 1 x 3slag zorgde voor druk op de ketel. En nu bleef men wel overeind, de 1e nul door een actie 5-3, en Rene van Veen aan slag, het moet minstens 30 jaar geleden zijn dat hij een slagbeurt kreeg, maar hij wist de bal keurig in het rechtsveld te prikken, en door de fout die volgde kwamen 1 & 2 bezet. Er volgde een prima vangbal op foutgebied van Marco Hoogeland, hij ving over het hek leunend de bal, 2 nullen. En de wedstrijd kwam ten  einde toen Andrew Harcourt, in zijn 6e slagbeurt 3 slag ontving. Gewonnen, maar het ging niet van harte. 

Box score
Alcmaria         0-0-1-1-2-3-1-2-0
Cromtigers      0-0-3-1-1-1-0-3-0 

Werpcijfers;
Alcmaria
Rutger Zwaal(4)                     1-2-6-1
Sven Honing (2 1/3 + 1)          1-2-3-0
Rick Pluijmers( 2/3 +3)            0-2-2-0
Forstin Coenraad (2)               3-0-2-1 

Cromtigers
Casper Capel (7 +2)               1-2-14-2
Rene van Veen(2)                   1-1-2-1 

Slaggemiddelden;

Ernst van Goethem & Rob van de Kamer.600, Sergio Paulina .500, Wouter Knop & Ruud de Vries .400, Forstin Coenraad & Sergio Koelemij.200 en Mardi Kok .167. 

Voilgende week de opening aan het Honkpad, het laagste ledennummer van Alcmaria is uitgenodigd om de 1e bal te gooien, tegenstander is dan TIW/Survivors, aanvang 14.00. U bent welkom.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route