algemeen nieuws

Ruime en verdiende zege Alcmaria Victrix E3
Categorie: E3

De supporters van Alcmaria Victrix werden op deze frisse zaterdagochtend  getrakteerd op een zeer goede wedstrijd.

Omdat we thuis tegen bergen hadden gewonnen, hadden we nu het idee dat dat nog beter kon. Echter Luka en Quinn konden helaas niet mee spelen en Sam had last van een blessure maar speelde toch mee. Dus speelden we net aan met ons zevenen.

Vanaf het begin werd er al zeer goed overgespeeld en al vrij snel scoorde Mees de 0-1 na een goede voorzet over de grond van Jesse.

Op het middenveld voelde Misha zich vandaag prima op zijn plek en met uitstekende passeerbewegingen ging hij meerdere keren zijn tegenstander voorbij. Dit keer gaf hij een prima pass langs de zijlijn op Sam die alleen op de keeper afging en met een prachtige lob over de keeper de lat trof, een actie die meer verdiende.

De druk op de verdediging van bergen was groot en zo pakte Mees de bal af en scoorde de 0-2.

Even later kregen we een corner die Sam hoog voorzette en waar Mees zijn kans pakte om de bal overtuigend in te koppen en 0-3 maakte.

Eigenlijk kreeg bergen geen kans en dat kwam ook doordat Sander en Thomas als verdedigers, de bal vaak ter hoogte van de middellijn al wisten te onderscheppen. Vandaag zorgde Thomas er weer voor dat na het veroveren van de bal, hij het spel ook weer vervolgde met uitstekende passes.

Toen bergen weer eens de bal hoog weg schoot uit hun verdediging, onderschepte Thomas door de bal uit de lucht, met binnenkant voet over een verdediger, precies in Mees zijn voet te plaatsen, Mees zag Sam al vrij voor doel staan en gaf de bal breed voor en Sam zorgde met dit doelpunt voor de 0-4 ruststand.

Na rust bleef de druk op bergen hoog, ook omdat Sander en Thomas regelmatig meegingen tot over de middellijn en ook Sam voelde dat het goed was om vaak mee naar voren te komen en zo zorgde Sam al snel na rust voor de 0-5.

Jesse speelde ook weer een goede wedstrijd door goed vrij te lopen, ballen te onderscheppen en net als enkele anderen de paal of lat te raken. De 1-6 werd door Sam gescoord nadat er weer heel goed overspel door alle spelers aan vooraf ging.

Had Owen op doel dan helemaal niets te doen? Nou toch wel maar bij de aanvallen van bergen zorgde Owen ervoor dat de bal er niet in ging. En wat vandaag ook heel goed uitpakte waren de verre en geplaatste uittrappen waardoor we weer snel op aanvallen konden overgaan. Want Owen schoot uit op Sam die de bal doorspeelde op Mees, die gelijk vrij voor de keeper stond, en waar de keeper de ene hoek indook schoot Mees hem in de andere en werd het 1-7.

Het volgende doelpunt was uiteindelijk weer een pass van Sam op Mees, die de keeper op het verkeerde been zet en goed ziet dat Misha vrij voor het doel staat, waarna Misha  de bal goed met binnenkant voet schiet en zo 1-8 scoort.

Even later schiet Mees hard op de paal en de weer in het veld stuiterende bal wordt in een keer met zijn linkerbeen het doel in geramd door Sam,1-9.

Als laatste loopt Mees nog een keer door de verdediging heen en scoort de 1-10 en de scheids fluit af.

Weer een hele goede teamprestatie, gefeliciteerd.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route