algemeen nieuws

Alcmaria MA1 steelt winst tegen Nieuw Sloten MA1
Categorie: MA1

Vandaag 24 maart 2012 en het is vandaag prachtig weer. De zon straalt en blauwe lucht en dus prachtige ingrediënten om vandaag te gaan genieten. Nieuw Sloten uit Amsterdam is onze tegenstander van vandaag en zij hebben een mindere start in de competitie dan wij. Gezien vooraf dat wij op het hoofdveld mochten acteren maar aangekomen bij het complex was er het een en ander omgezet waardoor wij op het C veld moesten gaan acteren. Verbazing alom maar goed .

Dhr. J. van Saane was door de KNVB aangesteld om de wedstrijd te fluiten en een melding vanuit Schiphol dat El Jopo was geland. Per taxi zou hij gebracht worden weer en met en gerust hart wisten we dat het goed zou komen. Na het verlies van vorige week was er eerst een praatje met het team om aan te geven wat er voor nodig was om als team weer te gaan presteren. Om 12.00 uur zou de wedstrijd starten maar door kleedkamers te kort kwam Nieuw Sloten iets later het veld op.

Robert leidde de warming up en deze werd iets langer dan normaal. Om 12.15 uur werd de wedstrijd gestart en met 14 speelsters had Valerie keus op elke linie. Teo op doel en achterin Sanne,Cathy , Demi en Marleen. Op het midden was het Kyra,Marleen V. en Chantal en voorin Denise,Nadia en Demi. Nina bleef aan de kant met een blessure. Nieuw Sloten speelde fris en aanvallend en Alcmaria liet het eigenlijk ook allemaal gebeuren.

De eerste kansen waren zeker ook voor Nieuw Sloten maar Teo stond paraat. Alcmaria kon er weinig tegen over stellen. Melissa kwam in het veld en ook Kelly en Kim kwamen het team versterken maar Nieuw Sloten bleven brutaal aanvallend voetbal spelen. Met lange ballen probeerde Alcmaria te voetballen maar Nieuw Sloten die zonder wissels naar Alcmaria gekomen waren konden elke aanval tegenhouden. De grootste kans kregen ze in de 35ste minuut toen een aanval over rechts hun rechtsbuiten Melissa, Sanne voorbij speelde en de bal voorlangs gaf maar net te hard voor de instormende spits Janice. Iedereen telde de goal al. Opluchting aan de Alcmaria zijde maar ook onrust want het spel liep niet. Combinaties liepen niet en het spel bleef erg onrustig.

De keepster Robin was zeer goed bezig  en wist vele aanvallen tegen te houden. Tot aan de rust een zeer goed spelend Nieuw Sloten en een zoekend Alcmaria . Valerie had al haar energie nodig om het team weer op te peppen maar dat is aan haar wel toevertrouwd. Nu zaak om het spel onder controle te krijgen en voor de winst te gaan. De scheidsrechter had een makkelijke wedstrijd en ouders en belangstellenden genoten van de zon en van de strijd geleverd op het C veld. El Jopo had een mooi kleurtje vanuit Cancun meegenomen en sprak ook al een aardig woordje over de grens. Nieuw Sloten rook bloed en zette druk op de Alcmaria defensie en deze waren zeer gevaarlijk ook. Teo kreeg het flink druk maar kon haar doel schoonhouden. Nadia was een plaag voor de verdedigster van Nieuw Sloten en ook Denise bleef aandringen voorin.

Marleen van D. werkte zich uit de naad en Cathy moest vaak reddend optreden achterin.De middenvelder Linda was een plaag voor Chantal. Kim viel goed in weer en Demi vloog langs haar tegenstander maar werd gestuit op de 16. Kyra knokte zich prima terug in de wedstrijd . Chantal zag haar krachten wegslippen maar kon de energie vinden in de 74ste minuut door een bal op Denise te passen. Hoewel de vlag onterecht omhoog ging liet de goedleidende scheidsrechter terecht doorgaan. Denise poorte haar tegenstander en ging alleen op de keepster af . Ze schoot de bal beheerst in en toen een schreeuw van emotie.

Tegen de verhouding in maar een grote opluchting bij Alcmaria. De blijdschap zei genoeg. Niet verdiend tot dan maar goed. De goal telt. Een groot Amsterdams offensief volgde daarop en Teo moest vele keren redden .Spanning genoeg en eerlijk is eerlijk . Nieuw Sloten verdiende minimaal een punt vandaag maar het was in de 82ste minuut een aanval over links waar bij Demi Floor zeer goed op dreef was en waar na bal verlies Alcmaria er achteraan moest rennen was het Demi die de jacht op de bal doorzetten en via 3 scrimmages ze de bal voor de goal kreeg waar Melissa de bal keurig in het hoekje kon tikken en de 2-0 op het score boord neerzette.

El Jopo sprong van blijdschap een gat in de vuilnis container en ook Dirk stond met handen naar de hemel geheven . Valerie rende bijna het veld in haar talenten persoonlijk te feliciteren. Het spel bleef onrustig en na 90 minuten ging het fluitje en werden handen geschud. Een gestolen overwinning vandaag. Diep respect voor Nieuw Sloten en zij hebben zeer goed gespeeld vandaag.

El Jopo werd met een helikopter opgehaald na afloop en moest snel weer naar Schiphol want zijn vlucht zou op tijd weer richting Cancun gaan. Een grote zucht overheerste in het Alcmaria team vandaag en nogmaals respect voor Nieuw Sloten.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route