algemeen nieuws

Alcmaria Victrix E3 bezig aan goede serie
Categorie: E3

Vandaag mochten we na vele weken weer thuis spelen. En aangezien we daar moeilijk te verslaan zijn beloofde dat wel wat tegen Bergen.

Het team was vandaag weer compleet nu Sander er na een langdurige blessure ook weer bij was.

We besloten vandaag te beginnen met geconcentreerd te verdedigen om de tegenstander even af te tasten. Het begin was evenwel een beetje rommelig maar al snel kon iedereen elkaar vinden en begonnen de combinaties te lopen.

Van achteruit werd heel zelfverzekerd opgetreden waarbij vooral Thomas met goede ingrepen en passes opviel.

Ook Sander pakte het voetballend weer goed op en met Luka die het van achter uit aanstuurde konden we beginnen met de opbouw naar voren.

En dat lukte goed aangezien Misha steeds sterker de bal durft af te pakken en vaak goed vrijloopt om de bal door te spelen naar de voorste spelers.

Waar Jesse al weken laat zien zoveel energie te hebben dat hij er bijna altijd is om mee te verdedigen maar ook bij vrijwel iedere aanval betrokken te zijn. En die aanvallen waren er genoeg ook omdat Mees een balvast aanspeelpunt is voorin  in ons team.

Ook bleek vandaag dat Quinn ook op het middenveld uit de voeten kan en Sam die altijd vele ballen onderschept dan wel afpakt en er ook altijd is als we weer in de aanval zijn.

Zo begon het met een lange hoge pass van Thomas op Mees die de bal voorzette op Jesse waarna bleek dat de tegenstander een aardige keeper had. Net als wij trouwens want ons doel werd het grootste deel van de wedstrijd schoon gehouden door Owen.

Even later kregen we een corner en via een speler van Bergen werd het een eigen doelpunt.

Hoewel de E3 beter was werd het toch 1-1, even later in de 1e helft gaf Sam een goede pass op Mees die er voor zorgde dat we met 2-1 konden gaan rusten.

In de 2e helft hadden wij wind mee en zo gaf Mees een voorzet op Jesse maar waaide de bal er vanzelf al in.

Ook Jesse, Sam en later Owen schoten nog op doel maar toch was het Mees die voor de 4-1 en voor de 5-2 eindstand zorgde.

Vorige week uit bij Castricum ging het aanvallend ook al zo goed waardoor dankzij het team Mees en Sam allebei 2 keer scoorden. Geweldig hoor dat jullie scoren maar minstens zo belangrijk is dat de ballen ook worden tegengehouden en ook dat lukt alleen als jullie elkaar helpen.

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route