algemeen nieuws

Alcmaria MA1 Bekert verder na winst op LSVV
Categorie: MA1

Het is rare gewaarwording. Donderdagavond 23 feb.2012 en een ¼ finale Beker wedstrijd spelen tegen LSVV MA1. LSVV is ongeslagen sinds sept.2011 en dus een geduchte tegenstander. Alcmaria was met 14 speelsters afgereisd naar Zuid Scharwoude. Denise heeft persoonlijk de minister van binnenlandse zaken benaders om iets eerder van haar leger tenue te mogen wisselen om in haar voetbal tenue op tijd aanwezig te zijn. Treinen reden op tijd en haar persoonlijke begeleiding zorgden dat alles in het werk gesteld werd om haar op tijd te brengen.

Top geregeld en klasse dat ze erbij is. Valerie had de opstelling vooraf al bekend gemaakt en we speelden in de bekende formatie. Het was 5 graden en een westelijk windje trok aan. Terwijl de kerk 8 slagen sloeg begon de wedstrijd en zette Alcmaria direct LSVV onder druk. Het spel was rommelig van beide kanten en beide teams konden de bal niet goed in de ploeg houden. Het was in de 20 minuut een samenspel tussen Denise en Kim. De steekpass van Denise bracht Kim in één keer alleen voor de keepster. Kim schoot de bal snoeihard in en via de goedkeepende keepster belande de bal in het netje.

 0-1 en op dat moment ook terecht. LSVV met de wind mee zocht de flanken op waar de snelle buitenspeelsters Sanne en Demi onder druk zette maar zij wisten het goed op te lossen. Cathy   oogste bewondering bij medespeelsters en tegenstanders zoals zij de bal strak tegen de wind in naar voren bracht. Wat een kracht heeft zij in haar benen. Nelly had de spits onder controle en gaf haar geen meter ruimte. Marleen ,Chantal en Kyra waren overal op het middenveld te vinden. Kansen voor Nadia en Denise in de 24 en 25ste  minuut maar de keepster hield ze goed tegen. In de 27ste minuut was het Kyra die luid aangemoedigd door haar vader de bal afpakte op het middenveld en een solo begon. Ze eindigde bij de 16 waar ze Denise strak inspeelde. Denise nam de bal en krulde de bal om haar tegenstander heen,waar hebben we dat meer gezien. (Bergkamp voor Arsenal in maart 2002 tegen Newcastle) zette zichzelf vrij voor de keepster en beheerst schoot ze de bal in het hoekje en bracht de score op 0-2.Feest op het veld en een saluut voor Denise. Tot aan de rust was het een zeer gedreven Alcmaria die Melissa en Marleen inbracht en zij zeker ook hun steentje gingen bijdragen.

Valerie bleef zenuwachtig heen en weer lopen maar Robert en Ron wisten al dat de overwinning eraan zat te komen. Een vriendelijke,sportieve wedstrijd waarbij de scheidsrechter een makkie had. In de rust omzettingen gedaan om iedereen op scherp te houden en Kimmie begon direct in de voorhoede. De wind was nog meer toegenomen en ook flarden mist trokken meer en meer over het veld heen. Alcmaria met de wind mee speelden de bal meer rond en er kwam rust in het spel. LSVV was van keepster gewisseld en offerde een van haar ster speelster op om die taak op zich te nemen. Chantal diepe spits en Kim op het middenveld. LSVV kwam niet meer onder de druk vandaan en moesten toezien dat er meer en meer dreiging naar hun goal kwam. Het was in de 56ste minuut toen Kim zichzelf vrij speelde en met een verwoestend schot de bal in de bovenhoek deed belanden. De keepster vloog nog maar de bal was onhoudbaar en werd de score naar 0-3 gebracht.

LSVV kon een paar keer de aanval toch gaan zoeken. In de 62ste minuut een onschuldige botsing op het middenveld waar bij een speelster van LSVV op de grond bleef. Paniek en terecht want ze was ongelukkig neergekomen en haar sleutelbeen blijkt gebroken volgen een snelle analyse. Heel triest voor haar en haar mede speelsters .

Wij wensen haar sterkte toe. Het spel werd verder gespeeld en gaf onze sluitpost een moment van glorie toen een verwoestend schot van 16 meter door haar uit de hoek werd geranseld. Aan de andere kant was het Melissa die met een prachtige actie zichzelf vrij speelde en een prachtig schot loste die op de kruising uit een spatte. Applaus van iedereen en ook LSVV keek met bewondering naar dit hoogstandje. Toch was het Chantal die ervoor zorgde dat de handen nog 1x de lucht in gingen. Via combinatie spel kreeg ze de bal en kon met een prachtig schot de eindstand brengen op 0-4.

In de resterende deel van de wedstrijd werd er nog wat rommelig gespeeld maar de blessure van de speelster van LSVV hakte er toch wel in. De scheidsrechter floot af en na het handen schudden was het snel de kleedkamer in. De coach van LSVV gaf een mooi compliment en Valerie nam deze graag in ontvangst .

Robert en Ron zagen dat het spel niet top was maar de inzet was en zeker. Dirk liep met een grote grijns naar de kantine. Joop trakteerde de talenten nog op een overwinningsdrankje en de meegereisde mensen op een drankje. Joop die via een tussenvlucht uit Bonaire was ingevlogen werd daarna met spoed en zwaailichten naar Schiphol weer gebracht om met zijn privé jet weer richting de zon te gaan. Om 22.30 uur was het weer richting Alkmaar. LSVV in mist achterlatend.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route