algemeen nieuws

Alcmaria Victrix E3 potentiële kampioen-kandidaat voorjaarscompetitie
Categorie: E3

Het was een prachtige voetbaldag, lekker om 9 uur spelen en een team wat een enorme honger naar de bal uitstraalde en liet zien dat ze er elke keer weer voor gaan.

Vanaf de 1e minuut werd jong holland volledig zoek getikt en als ze in de 1e helft al eens aan de bal waren dan zorgde onze jonge maar o zo goede verdediging van vandaag, Thomas en Sander, er voor dat de bal uitstekend werd weg gewerkt.

Quinn keepte vandaag een goede wedstrijd met prima uittrappen.

Op het middenveld lieten Mees, Sam en vooral Luka zien hoe het moet, storen, bal afpakken, overspelen en gaan voor de aanval. Onvermoeibaar onze Luka en nooit te beroerd om een verspeelde bal van zijn medespelers opnieuw af te pakken.

En ook voorin ging het goed met Misha en Owen die als aanvallers ook niet te beroerd waren om terug te verdedigen.

Maar vooral het overspelen en het zo belangrijke vrij lopen bij een aanval zorgde er voor dat het publiek zichtbaar genoot van de wedstrijd.

Het spel ging in een hoog tempo waarbij Thomas een pass op links naar Owen gaf, die de bal diagonaal naar de doorgelopen Mees schoot, nog even een verdediger van zich af rende en de bal 'cross' inschoot en de keeper daarmee kansloos liet, 1-0.

Het harde werken werd beloond toen even later bij een aanval Sam vanaf de zijkant een voorzet gaf die door Mees werd afgerond en zo was het 2-0.

We gingen dus heel tevreden aan de limonade in de rust.

Van de tegenpartij hoorde ik achteraf dat ze eigenlijk al hadden geaccepteerd dat ze gingen verliezen en wachtte tot het 3-0 zou worden.

Maar zo liep het niet helaas, want zoals wel eens eerder gebeurd is kwamen we iets te overmoedig uit de kleedkamer, focuste we ons iets teveel op aanvallen wat dan ten koste gaat van meehelpen de bal afpakken op het middenveld en in de verdediging, althans dat is wat ik, de coach denk. Wat denken jullie zelf?

Toch had het nog anders kunnen gaan want Thomas had nog een hard schot vanaf de middellijn die met een boog op de kruising uiteen spatte en dan was het zomaar 3-0 geworden.

Maar goed jullie hebben ons en de supporters wel weer vermaakt en jullie zelf weer bevestigd dat jullie goed kunnen voetballen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route