algemeen nieuws

Alcmaria DA1 pakt na winst koppositie terug!
Categorie: Dames 1

Een zeer belangrijke dag vandaag. Uit spelen tegen concurrent Fc Castricum DA1 die het heel goed doet in deze competitie. Het is 11 dec.2011 en weer vroeg op voor onze dames. Half 10 verzamelen stuurde Ron nog. Om half 10 waren er nog maar 3 aanwezig. Er kwamen binnen 3 minuten 7 sms jes binnen over dames die zich verslapen hadden. Wat een prachtige start vandaag. Langzaam druppelen de talenten binnen en als ook de laatste (Kim) er is gaan we op weg naar Castricum. Joop had zijn vlucht gemist vanuit Bonaire en had ook Nelizz bij zich.


Een groot gemis vandaag maar we moesten toch maar spelen. Fc Castricum had het A-veld voor de wedstrijd geregeld en de dames hadden er zin in. Publiek vulde de tribunes en de wedstrijd begon om 11.00 uur. Direct vanaf de 1ste minuut een gretig Alcmaria dat Castricum direct op de eigen helft terug drong. Denise in de spits kreeg kansjes in de eerste minuten.


Met Lilli en Kim de voorhoede aanvullend een zekerheidje voor creativiteit en inzet. Chantal,Lynn en Jolein het middenveld en de achterhoede  uiteraard weer Nelly,Renee,Dorien en Katerina. Patricia die ziek was stond toch in de goal . Dirk was grensrechter en Nadia en Denise de R. maaktte het team weer compleet. Het was goed voetbal weer en het spel bleef tot in de 10de minuut. Kim kreeg de bal knap aangespeeld door Denise en schoot de bal diagonaal in de hoek en ongrijpbaar voor de keepster. 0-1.


Niet meer dan terecht op dat moment. De laatste vrouw van Castricum was een topper en werkte heel veel ballen weg. De keepster was goed bezig en zorgde voor veel reddingen. Toch bleef Alcmaria goed aandringen en de gretigheid gaf aan dat er veel op het spel stond vandaag. Castricum kwam een paar keer goed door maar de Alcmaria defensie stond als een huis. Katerina hield het goed dicht maar zeker met hulp van haar verdedigsters kwam Patricia niet in problemen. Joop werd gemist en zeker ook Nelizz. Lilli kreeg de bal voor het intikken maar schoot net over . Nadia en Denise kwamen in het veld en gaven meer druk naar voren. De verdediging van Castricum hield het nog dicht maar voor hoe lang nog?

Tot aan de rust zeker nog prachtige kansen voor Kim,Lynn en ook voor Nadia nog maar de keepster was niet te passeren. De scheidsrechter had een mooi duel waarbij respect duidelijk aanwezig was . In de rust aangegeven dat de kansen nog meer gaan komen als we maar geduld hebben. De thee was heerlijk en eenmaal weer buiten zagen we Joop en Nelizz. Toch nog gekomen en er viel een zucht van verlichting in het team. Nu was de circel rond en gingen de talenten met een grote smile het veld weer op. Denise B. even als wissel nu met Lilli en er werd weer gestrooid met passes en combinaties. Chantal had al een paar keer van afstand uitgehaald maar de bal ging er niet in. Nelly was los en ging voor alles vandaag.


Dorien was niet te passeren en Renee had genoeg overzicht om het te controleren. Kim kreeg 2x de kans 1 op 1 maar de keepster redde constant geweldig. Het was in de 70ste minuut toen Kim zich los maakte van haar tegenstander en de bal hard diagonaal in de hoek schoot. De 0-2 was verdiend  maar het ging moeizaam.


Joop danste zich een slag in de rondte en het publiek op de tribune genoten van het schouwspel op het veld. Castricum drong nu meer aan en gaf ook meer ruimte weg achterin. Kansen bleven meer voor Alcmaria dan voor Castricum en hoewel de coach van Castricum er alles aan deed was het toch een schitterende combinatie tussen Kim en Lynn die de wedstrijd op slot deed doen. Vanuit het middenveld gingen deze 2 pareltjes in voorwaartse richting , tegenstanders uitspelend en het was Lynn die nadat ze ook de keepster had uitgespeeld de bal hoog in de touwen schoot en de klus was klaar. 0-3 en zeker ook verdiend.

Het was nu uitspelen en Patricia  de rust geven waar ze zo naar verlangde. Dirk genoot en het was berusting dat tenslotte de rest van de wedstrijd beheerste. Na een ongelukkige botsing tussen Lilli en de laatste vrouw werd ook gelijk het laatste fluitsignaal gegeven . Sportieve wedstrijd en vermakelijk voor al het publiek. Met een tas vol punten reden we weer richting Alkmaar.


Joop kreeg een lift naar Schiphol en Nelizz bleef nu bij het team. De vlucht naar Bonaire stond klaar voor Joop en hij ging weer naar zijn Casa di Jopo.  Met een goed gevoel weer naar Alkmaar en daar kwam het prachtige nieuws dat Egmondia 0-0 had gespeeld uit tegen Reigerboys. Dit betekend dat we op doelsaldo bovenaan staan. Zou zo maar eens najaars kampioen kunne zijn nu . Wat een weekend en wat een dag vandaag. Punten stromen binnen en die tas zit al vol. Top meiden weer.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route