algemeen nieuws

Alcmaria DA1 deelt punten met LSVV DA2 2-2
Categorie: Dames 1

Het is 27 nov. 2011 en vandaag de lastige uitwedstrijd tegen LSVV DA2. Om 12 uur verzamelen bij Alcmaria en in totaal 12 speelsters beschikbaar om te spelen . Lilli en Dorien werken en Jolein vanwege familie omstandigheden er niet bij. Marleen van D. er bij gevoegd en het was wachten op Joop die vanuit het verre Hawaï ingevlogen werd door Reggae Air. Hij kwam met een dromerige blik in zijn ogen maar bij het zien van alle talenten was hij er helemaal klaar voor. Dirk vergezelde ons ook weer en met een colonne vertrokken we richting Zuid-Scharwoude. Joop wist nog een sneaky route en we kwamen op tijd aan. Er stond mega veel wind en we mochten op het hoofdveld spelen bij LSVV. Vol goede moed werd er omgekleed en ook de warming up was van een hoog niveau. De meiden hadden er zin in en ook de dames van LSVV lieten er geen doekjes om winden. 

Vandaag werden de messen geslepen. De dames van de meisjes gescheiden. Het was the clash of the titans. Afspraak was tegen de wind in 4-4-2 spelen en wind mee in ons vertrouwde 4-3-3 opstelling. We begonnen wind tegen en die was heel hard. Demi begon op de bank en achter was het Priscilla,Nelly,Katerina en Renee. Midden Denise,Lynn,Chantal  en Marleen en voorin Denise en Kim. LSVV liet er geen doekjes om winden en zocht met de wind mee de aanval op .

Het was al in de 4de minuut toen de bal op  rechtsbuiten voor werd gegeven en Patricia goed uitkwam maar de bal door de wind niet onder controle had en los moest laten en eenvoudig  door de inkomende spits werd ingeschoten. 1-0 LSVV.

Dit was ook met de wind tegen ingecalculeerd maar Alcmaria kreeg de bal ook niet echt weg in de beginfase. Priscilla en Katerina hadden moeite met het wegwerken van de bal. LSVV liet duidelijk blijken dat er met hun niet te spotten viel en zocht elke duel fysiek op ook.  Het was hard af en toe maar ja dat is voetbal! In de 14de minuut weer een mooie aanval van LSVV die door een fout in onze verdediging genadeloos werd afgestraft. 2-0 en dat was te veel en te snel. Kim kwam als laatste man te spelen en Katerina even met een lichte blessure het veld af. Lynn kreeg het zwaar te verduren en werd meermalen op een niet correcte manier naar de grond gewerkt.

Denise was samen met Demi de storende factor voorin om de opbouw te storen hoe zwaar het ook was. Het was vechten voor elke meter en LSVV was een harde noot om te kraken vandaag. De wind had zoveel effect in het spel van beide ploegen maar we moesten het ermee doen . De scheidsrechter liet veel door gaan en overtredingen werd voor gefloten daar waar nodig was. Marleen en Chantal hadden het heel zwaar tegen hun grotere tegenstanders maar gaven zich niet zo maar gewonnen. Nu was het zaak om niet meer tegen goals te krijgen en de boel dicht te houden. Het publiek wat meegekomen was roerde zich steeds vaker en zagen ook dat niet alles wat er gebeurde juist was.

Een aantal keer ging er een speelster van Alcmaria naar de grond en vervelend was het om te horen vanuit de dugout van LSVV. DOORGAAN, laat maar liggen. Dat is zeker niet sportief maar gaf wel aan het belang van LSVV in deze. Koste wat kost winnen van Alcmaria Victrix. Dit werd in het veld ook een aantal keer duidelijk maar tot aan de rust  was het zaak om de boel op te houden. Patricia redde met fantastische reddingen ons tot aan de rust en kleine kansen voor Alcmaria waren simpel voor de keepster van LSVV. In de rust aangegeven hoe en wat in de 2de helft. Kim voorin met Denise en Katerina. Na de aftrap een nog steeds goed aanvallend LSVV die weer druk naar voren gaf. Nelly moest alle registers opentrekken om haar directe tegenstander bij te benen en ook Lynn kreeg het zwaar weer.  Het was in de 52ste minuut toen de bal bij Demi kwam die direct de bal doorspeelde en Kim met haar snelheid haar tegenstander achter haar liet en alleen op de keepster niet faalde.

2-1 en het gevoel van het kan nog steeds sloop in het team. LSVV werd naar achteren gedrongen en kreeg nu de bal minder goed weg.De veerkracht waarmee Alcmaria voetbalde stelde hun in staat om de druk op te voeren en kansen kwamen zeker nu. In de 65ste minuut een splijtende pass van Lynn op Kim die haar tegenstander voorbij snelde maar met alle middelen onderuit werd gehad in de 16 en dus was de scheidsrechter resoluut. Een penalty. Kim zwaar aangeslagen door dit onsportieve gedrag werd verzorgd en Renee was de aangewezen persoon om deze penalty te nemen.  Renee nam deze heel goed maar de keepster van LSVV redde de bal uit de linkerhoek vandaan . Knappe redding en bleef de stand dus 2-1 in het voordeel van LSVV. Scheldwoorden waren er te horen van de zijde van LSVV maar de scheidsrechter liet het begaan. Kansen voor Alcmaria kwamen meer en meer. Chantal ging links voor spelen en Demi schoof naar achteren.

Er zat meer in de lucht en LSVV moest nu alle zeilen bijzetten om Alcmaria te stoppen. Het was nu de beurt aan LSVV met een slim uitgevoerde counter maar Patricia dook katachtig naar de rechterhoek en redde professioneel. Kim bleef zeer dreigend  en moest meerdere malen gestopt worden . In de 84ste minuut een actie van Lynn met Kim die de bal voor het doel schoot maar de bal draaide verkeerd weg en kon de inglijdende Chantal de bal niet inschieten.  Slechts 3 minuten later was het goleador Chantal toch ons engeltje voorin . Ze kreeg de bal mee op links en kwam voor haar tegenstander op de keepster af en schoot de bal verdiend in de bovenhoek.2-2 en terecht ook .

LSVV kon het niet geloven en sloeg de armen in de lucht. Op de tribune een wave van het Alcmaria publiek en ook Joop maakte een vreugde dansje langs de zijlijn. Daarna in de laatste minuut toch nog een kans voor Alcmaria maar de koek was nu op. De scheidsrechter floot af en alle talenten kwamen in het midden bij Ron.

Even een praatje nog om vervolgens toch met een goed gevoel de kleedkamer in te duiken weer. Ouders en belangstellenden waren trots op deze dames en weten dat ze als leeuwen hebben gevochten vandaag. Joop op tijd weer met Reggae Air terug naar Hawaï om op zijn privé strand weer te pootje baden. Kapot moe ging de colonne weer richting Alcmaria toe met een goed gevoel.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route