algemeen nieuws

Alcmaria en Zeevogels delen de punten
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag thuis tegen Zeevogels. Daar waar AZ werd afgelast konden wij nog net voetballen. Alcmaria toch een goed gevoel overgehouden aan de vorige wedstrijd ging voor de vele toeschouwers, de oproep aan de Club Van Honderd heeft gewerkt, agressief van start.

Jan heerst in de lucht

Via goed lopende aanvallen werd Zeevogels, dat het idee had van een makkelijke middag, gelijk onder druk gezet. Toch was het halverwege de eerste helft Zeevogels dat op voorsprong kwam, een mooi genomen vrije trap werd door Zeevogels in de linker bovenhoek feilloos achter Jan getrapt. Alcmaria bleef de aanval zoeken en Zeevogels moest terug.

Jan kansloos bij deze vrije trap

Toch ging de rust in met een 0-1 achterstand. Door de drukte duurde het even voor de koffie in ons clubhuis. Hierdoor hebben de meeste mensen de gelijkmaker van Alcmaria gemist. Uiteindelijk was het Jordi die de bal over de keeper van Zeevogels in het doel kopte. Langs de kant was iedereen het er over eens dat Alcmaria nu moest doordrukken en dat de kans op een overwinning er echt inzat. Dat nog niet gezegd hebbende kreeg de jonge ploeg van Rik Melker weer een klap te verduren.

Jordi probeert de bal op het Zeevogels doel te koppen

Werkelijk de eerste goede aanval van de tweede helft via de linker kant werd door Zeevogels tot doelpunt gepromoveerd, 1-2. Toch is er de laatste twee weken wat veranderd. Voorheen gingen de koppies gelijk hangen en was de wedstrijd eigenlijk al verloren. Sinds vorige week niet meer. Met nog meer enthousiasme ging Alcmaria in de aanval om de gelijkmaker te forceren. Natuurlijk is het allemaal nog lang niet goed, maar er wordt knetterhard gewerkt en het enthousiasme werkt aanstekelijk. Ook logisch waar Alcmaria op een gegeven moment met 4 of 5 aanvallers speelde, kreeg natuurlijk ook Zeevogels de kansen. Toch was er eindelijk gerechtigheid. Alcmaria kwam via Job op gelijke hoogte, 2-2.

Drukte voor het Zeevogelsdoel. Ivar belaagd de keeper

Alcmaria had het zelfs ook nog kunnen/MOETEN beslissen. Twee voor tijd glipte Job door de verdediging en omspeelde de keeper, maar in plaats van de bal in het lege doel te schuiven liet hij de bal aan Yourick, die er beter voorstond, maar WEL buitenspel. Zonde van de twee punten, maar even zo goed een goede middag waar we weer verder mee kunnen. Na afloop was het erg lang onrustig. De Club van Honderd had voor leden en introducés een rijsttafel georganiseerd, perfect. En ook hartstikke leuk om al die mensen die vroeger zo veel voor de club hebben gedaan weer eens op het complex te zien. Voor herhaling vatbaar. Volgende week is het eerste vrij en de week erop  4 december uit naar Hugo Boys. Ik verwacht ook daar veel supporters, want dat zal toch wel een keer de eerste overwinning worden…

Een koud, mistig maar ook wel sfeervol plaatje

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route