algemeen nieuws

Alcmaria DA1 scoort veel uit tegen Hugo Boys DA1 0-14
Categorie: Dames 1

Het is zondag  20 nov.2011 en vandaag een kleine wereld . De mist is deze omgeving zeer dicht te noemen en de vraag of de wedstrijd door zal gaan uit tegen Hugo Boys DA 1. Lilli melde zich ziek af maar Nadia was een uitstekende vervanger. Om 12.45 vertrokken we uit Alkmaar en vanaf dat moment was alles dicht en gevaarlijk onderweg. Stoplichten slecht waarneembaar en onze snelheid was eigenlijk genoeg om een bekeuring te krijgen vanwege te langzaam rijden. Met 13 talenten richting de Noord waren we er rond 13.10 uur en gaf de scheidsrechter aan dat we wel zouden spelen maar welk veld was niet te zien.


Het scorebord aan de andere kant gaf met het licht aan waar we zouden gaan spelen. Met Patricia in de goal en Renee,Katerina,Dorien en nelly in de verdediging. Chantal,Jolein en Lynn in het midden en Priscilla,Kim en Nadia voorin hadden we een zeer goed team op de benen. Denise en Denise als wissel klaar om in te vallen daar waar nodig is. Hugo Boys staan onderaan en hun felle oranje shirts waren een soort van baken op het veld van mist .


De wedstrijd begon en het was brutaal Hugo Boys die de aanval op zocht en direct binnen 2 minuten 2 kansen kreeg. De tribune stroomde vol en iedereen was warm aangekleed ook. Valerie ging vlaggen en zeker ook nodig weer vandaag. Na wat kleine kansen over en weer was het in de 8ste minuut Nadia die weggestuurd werd op links en Kim hoorde roepen in de spits. De bal kreeg Kim op maat en scoorde beheerst de 0-1. Het duurde nog geen 5 minuten toen Alcmaria de aanval meer en meer opzocht en via een mooie actie Lynn in staat stelde om de 0-2 te scoren.


De keepster van Hugo Boys was geweldig bezig en hield heel veel ballen er goed uit. Het was in de 18de minuut een prachtige pass van Chantal die Kim in staat stelde om de 0-3 te scoren. Denise de Ruiter kwam voor Priscilla in het veld op rechts voor en Alcmaria bleef de aanval zoeken. Met name Lynn die overal te vinden was had een extra paar longen meegenomen want ze was niet te stoppen.


Elke aanval ging over meer schijven en nu was het Kim die vanaf links een prachtige voor zet gaf die door Denise de Ruiter fenomenaal werd in geschouderd. De keepster  kansloos gelaten werd Denise bedolven onder haar medespeelsters en kwam ze moeizaam overeind . Denise Buijs was ingevlogen en kwam in het veld voor Jolein. Ons Limmer talent had niet veel tijd nodig in het veld. Ze had het idee om maar een solo te beginnen.Dat kan in de kroeg dus zeker op het veld. Ze stelde zichzelf in staat om verwoestend met rechts het net te laten bollen en de 0-5 op het scorebord te zetten. Ouders en belangstellenden klapten hun handen warm en het spel ging verder. Chantal die er veel zin in had kapte en draaide tot ze een opening vond en een steek pass op Kim gaf die wederom alleen op de keepster afliep en beheerst de 0-6  in schoot. Tot aan de rust bleef Hugo Boys taai tegenstand bieden maar was het Alcmaria die bleef domineren.

In de rust heerlijke thee gehad en afgesproken zo te blijven spelen. Voor Dorien wilde we in het laatste deel nog een mogelijk bieden. Katerina wilde even wisselen en ook de 2de helft begon Alcmaria voortvarend. De bal kwam eerst bij Nelly die de bal werkelijk prachtig op maat bij Lynn bracht die Kim weer in staat stelde de bal in de verre hoek te plaatsen en de 0-7 was wel heel snel weer gescoord. Denise de Ruiter had tot de 55ste minuut de tijd voor ze gewisseld zou worden en zou die tijd zeker benutten. Vol voor elke bal gaan was het in de 54ste minuut en dat resulteerde dat ze bal oppikte vanaf het middenveld en een solo begon die eindigde nadat ze 5 speelsters omspeeld had en daarna de keepster op het verkeerde been zette n heel mooi de 0-8 kon scoren.


Onder luid gejuich van alles en iedereen kreeg ze een publiekswissel en nam deze dankbaar mee naar de dugout.  Jolein nam haar plaats in en Denise ging aan de zuurstofmasker. Een volle grijns hield niet op en ook de ouders stonden met verbazing te kijken naar dit schouwspel. Nadia werd naar achteren gehaald en Dorien ging in de spits lopen. Wie weet zou het na 5 jaar lukken om te scoren zodat haar nachtmerries op zouden houden. Het was Kim die op rechtsbuiten de bal meekreeg van Chantal en Dorien opzocht maar ze kreeg de bal weer in de schoot geworpen en schoot de bal hard en laag in de hoek. 0-9 met nog 20 minuten te gaan. De moeder van Dorien was gearriveerd  en op tijd gelukkig. Dorien kreeg kleine kansen maar het was in de 71ste minuut Kim die iedereen en alles voorbij speelde en de bal voor de klaarstaande Dorien die met een bekeken schot de bal om de verdedigster krulde in de hoek en toen trok de mist op . Er kwam een zonnestraaltje van boven op haar gericht.


Het moest zo zijn, haar moeder er net en zoals voorspeld door Ron gebeurde het nu werkelijk ook.Een explosie van emotie in en om het veld heen . Dorien heeft gescoord en tranen van geluk kwamen tevoorschijn. Haar moeder vol  trots genoot van dit ogenblik. Omringd door medespeelsters werd Dorien opgetild en meegenomen naar haar eigen helft. De wedstrijd ging verder en het was werkelijk genieten en ook Hugo Boys bleef voetballen . Vermoeidheid bij Hugo Boys speelde parten en Alcmaria bleef fris de aanval zoeken. Het was in de 75ste minuut een afgeslagen bal die vanaf 24 meter door Chantal strak in de rechter bovenhoek werd geschoten. De keepster verklaarde later dat ze de bal wel hoorde nog maar niet kon waarnemen zo hard.  Dorien kreeg ook haar publiekswissel  en onder luid gejuich en applaus kwam ze naar de kant. Jolein in de spits was het nu en Alcmaria bleef de aanval zoeken  en elke strakke bal naar voren was een kans ook.  Het was wederom Kim die zelf voor de 0-12 zorgde  en nadat Lynn de bal hoog in het doel schoot en Kim voor de 0-14 zorgde was het tijd om de wedstrijd af te sluiten. 


Het was smullen voor de liefhebbers en ondanks de zware mist wisten onze talenten uit Alkmaar toch fraai voetbal te laten zien. De scheidsrechter die goed floot zag een mooi duel met veel goals. De blos stond ook bij hem op de wangen en toen was het handen schudden en snel de kleedkamer weer in .


Wat al een paar weken werd waargenomen zette nu ook weer verbaasde gezichten bij de dames. Er kwam een speelster van Hugo Boys de kleedkamer in om een trofee te bemachtigen van onze talenten. De shirts waren al opgeborgen maar de scheenbeschermers van Dorien lagen er in zicht. Deze werden met een glimlach meegenomen en iedereen was er verbouwereerd van. Na sokken, een tas, aanvoerdersband en ook natte handdoek was het nu de scheenbeschermers van Dorien. Er is werkelijk een run ontstaan op spullen van dit team. Dit is de keerzijde van succes . Hugo Boys werd voor hun gast vrijheid bedankt  en terugrijdend in de mist was het nog nagenieten van deze middag in de Noord. Valerie bedankt en ouders en familie heel erg bedankt voor jullie support weer.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route