algemeen nieuws

Alcmaria DA1 wint van goedspelend Berkhout DA1 0-6
Categorie: Dames 1

Op deze mooie zondag brengt de reis ons naar Berkhout. Het is 13 nov.2011 en het is zeker 15 graden en dus genieten weer. Nelis was er weer bij en het knusse was zichtbaar prima in deze groep. Joop kon niet vanwege verplichtingen op zijn geliefde plek aanwezig zijn en Valerie gaf aan grensrechter te willen zijn vandaag. Met 14 dames op stap en jawel , Dorien heeft vandaag de auto meegekregen van haar moeder en gaat zelf rijden. Vanuit de Egmonderhout een colonne richting Berkhout. De toeristische route zodat Dorien wat meer ervaring op de weg gaat krijgen. Lootjes trekken gaf aan wie met haar mee moest! Daar aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door de plaatselijke hoge heren en we mochten op het A-veld spelen om 12.00 uur.

Prachtige accommodatie en ook alles was prima verzorgd. Tegenover de kerk die al uitliep om naar de wedstrijd te komen kijken. Berkhout een goed voetballend ploeg was er klaar voor toen de Alcmaria talenten het veld op kwamen lopen. De scheidsrechter gaf aan dat de wedstrijd kon beginnen. Berkhout direct in de aanval en dat ze goed konden spelen zagen we 5 minuten al. Combinaties over links en rechts gaf aan dat er veel potentie in dit team zat. Alcmaria werd achteruit gedrongen maar liet zich niet gek maken. Patricia  had voor haar spelen, Renee,Katerina,Dorien en Nelly. Midden bestond uit Jolein,Lynn en Chantal en voorin Denise,Kim en Lilli. Lynn kreeg in de 9de minuut de ruimte en kon doorlopen waarnaar ze de bal op links meegaf aan Lilli die met een wereld schot de krulbal in de korte hoek zal belanden en de 0-1 aantekende.

Lilli met haar 1ste goal weer en precies op het moment dat Berkhout meer overwicht zou nemen was het dus Alcmaria die de voorsprong nam. Keihard werd er gewerkt aan beide kanten maar Kim had gezien dat de keepster in de felle zon aan het kijken was en waagde zich aan een afstandschot van 22 meter. De bal zeilde laag over de grond en vlak voor de keepster stuitte deze op en kon zij de bal niet keren. De score was 0-2 en nog meer zette Berkhout Alcmaria onder druk.

Demi viel in en zorgde voor snelheid op links. Dit resulteerde in de 30ste  minuut voor een prachtige aanval over links waarbij Demi de bal hard voorgaf en door een eigen speelster van Berkhout achter de keepster werd geschoten.0-3  Melissa kwam in het veld en Kim werd laatste man. Patricia maakte een onzekere indruk maar hield haar doel goed schoon. Renee en Dorien zorgde voor mooie momenten als verdedigsters en ook zeker Nelly was een kei als voorstopper. Lynn kreeg  nog een mooie kans maar het gladde veld werkte tegen haar. Tot aan de rust geen gevaar meer aan beide kanten en kwam de thee was welkom. In de kleedkamer rustig besproken over de eerste helft en de plannen voor de tweede helft. De opstelling iets aangepast en rekening houdend met de zon tegen .Toch was het Lynn in de 49ste minuut die na een prachtige actie de bal snoeihard in de hoek knalde en de score verder op liep tot 0-4.

De druk op het doel van Patricia nam toe maar Kim kon achterin samen met haar teamgenoten het gevaar bezweren. Katerina  kwam voorin te spelen en ging als een roofvogel achter elke bal aan. Dat resulteerde in een doorloop actie van haar . Op zijn Chileens afwachten en op het juiste moment toeslaan . Dat deed ze en terwijl de bal hard in haar 6 pack werd geschoten vertrok ze geen spier en liep de bal met Chileense vernuft de goal in. Een spontane uitbarsting van feestvreugde bij het team want Katerina heeft gescoord.

Ook de scheidsrechter moest een traantje wegpinken en de moeder van Lilli zag het met zware ogen aan. Wat een emotie weer langs het veld. Het spel was natuurlijk gespeeld maar Berkhout bleef goed voetbal spelen en dat Alcmaria achterin alert moest blijven. Lynn kreeg meer ruimte en kreeg het op haar heupen. De aanvalsdrift was geweldig om te zien en zij stelde Chantal in staat om de 0-6 te scoren.

Jolein was moegestreden en cathy kreeg speelminuten. Melissa  kreeg rust en Denise  maakte de tijd vol. De overwinning was een feit maar een compliment aan Berkhout. Een goed spelende ploeg die vele punten nog gaat halen.

Nelis werd per taxi weer heengezonden en de Alcmaria talenten keerden met Dorien voorop naar het altijd gezellige Alkmaar. WE hebben als team gespeeld en als team gewonnen. Met de ondergaande zon en de aanstormende Sinterklaas in Berkhout in zicht was het goed vertoeven in het altijd gezellige Berkhout.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route