algemeen nieuws

Alcmaria MA1 wint slijtageslag bij Meervogels MA1 1-2
Categorie: MA1

Het is deze week onze week van alles of niets. Na 6 wedstrijden staan we bovenaan gevolgd door Meervogels en Koedijk. Vandaag 12 nov.2011 is het de uitwedstrijd tegen Meervogels MA1. Met Mandy en Kyra in de lappenmand toch een goed team weer in colone richting Akersloot. Joop weer snel van zijn verblijf weer ingevlogen . Het is goed weer om te spelen en Meervogels is een geducht team in deze competitie. Vele ouders weer mee en coach Valerie had onze talenten weer in de juiste opstelling neergezet.

De aftrap werd genomen door Meervogels en er ontstond een boeiend duel dat vooral op de helft van Alcmaria zich afspeelde. Vele foute passes vooral zorgde voor een rommelig geheel. Met Demi,Nadia en Melissa voorin kon niet echt een vuist gemaakt worden. Chantal moets te veel corrigeren en het liep niet helemaal zoals besproken. Denise en Marleen knokten voor elke meter en ook Nina, Demi,Sanne en Cathy hadden hun handen vol aan het geweld van Meervogels. Met prachtige aanvallen hielden zij Alcmaria onder druk. Teo kreeg genoeg te verwerken. Het was ook Meervogels die beloond werden met een mooie goal die vanaf afstand prachtig werd ingeschoten.

Een domper voor Alcmaria maar de wedstrijd was nog niet voorbij. Meervogels had nog een joker ingezet , een speelster die er niet hoorde , maar tot aan de rust was het niet echt fraai om te zien wat er op het veld gebeurde. Marleen Verbeem maakte haar speelminuten weer vol en wordt per week weer sterker.

Kelly had het vandaag moeilijk tegen haar directe opponent.Het publiek ging op weg naar de kantine en de speelsters richting kleedkamer. Ontevredenheid heerste en er werd een nieuwe tactiek besproken en de daarvoor op het veld acterende talenten werden snel gebriefd hierover. Direct vanaf de aftrap een gretig Alcmaria die maar 1 doel hadden. Proberen het tij te keren. Er werd meer druk naar voren gezet en Meervogels werd meer en meer naar achteren gedreven.

Kleine kansjes voor Alcmaria konden al aangeven dat het tij aan het keren was. Met stormram Denise voorin kon de bal vast gehouden worden voor de opkomende middenvelders. Alcmaria kreeg meer vat op het spel maar moest het ook achterin dicht houden want de 2-0 kon ook zomaar gescoord worden. We kregen een aantal corners mee en waren dicht bij de gelijkmaker. Meervogels kreeg ook kansen in deze fase maar de verdedigsters hadden al hun skills nodig om ze tegen te houden. Chantal kreeg nog een mooie vrije trap en schoot deze strak in de korte hoek maar werd goed gered door de goede keepster van Meervogels. De corner die daaruit voortvloeide was er één uit het boekje. Chantal nam de bal prima vanaf links en Kim liet de bal lopen en Denise schoot snel en hard de bal achter de verbouwereerde keepster en toen stond het 1-1.

Onze eerste doel was bereikt en dit was tevens een teken dat er misschien meer in zat. Meervogels stond te wankelen achterin maar voorin speelde ze heel slim en goed. In deze fase liet de toch goed leidende scheidsrechter flinke steken vallen en dat was niet in het voordeel van Alcmaria. Publiek werd luidruchtiger en er ontstond een mooi duel ook om het veld heen. Teo moest meerdere keren ver uitlopen en deed dat met dodelijke pricisie, klemvast en zeker van haar zaak. Sanne liep vele km en ook Demi had een sterke tegenstander vandaag zodat de rode wangen goed zichtbaar werden.

Met nog 5 minuten te spelen was het zaak om geen tegen goal meer te krijgen en een punt veilig te stellen. Meer zat er niet in blijkbaar. Toen een geniale ingeving, Denise en Chantal wisselen van postitie. Meervogels was in de aanval en kreeg de bal in de 16 van Alcmaria waar door een kluwe aan speelsters de bal ineens op het doel werd geschoten maar Teo met een prachtige redding de bal weg kreeg en de daaruit volgende aanval van Alcmaria voor iets moois zou zorgen. De bal kwam van achter uit richting Denise die de bal door schoof naar Chantal. Omringd door 3 speelsters kapte ze naar harte lust en wist de bal met liks in de verre hoek te schieten. De keepster dook te laat en het netje werd gebold door de ingeschoten bal. De stand was 1-2 en er werd een feestje gebouwd in het veld om Chantal heen.

Publiek op de banken en de teleurstelling bij Meervogels. De laatste 2 minuten waren hectisch en zeker tandenknarsend te noemen. Op het moment dat Meervogels de aanval weer opzocht was het de scheidsrechter die affloot en werden er handen geschud en werd de grijns van coach Valerie groter en groter. Een tactisch spel vandaag werd de doorslag.

Onder groot gejuich werden de Alcmaria meiden in de kleedkamer ontvangen en waren de pijntjes en blessures even vergeten. We nemen de punten mee vandaag uit Akersloot en hebben op zijn Duits gewonnen so to speak. (EK’88 halve finale Duitsland –Nederland) Marleen heeft ontzettend genoten van haar tosti .Joop en Dirk weer bedankt vandaag.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route