algemeen nieuws

Alcmaria MA1 scoort er op los tegen OFC MA1 9-2
Categorie: MA1

Een lichtwedstrijd op deze ingelaste wedstrijd thuis tegen OFC MA1. Het is 9 nov. 2011 en onder de volle maan is het genieten geblazen om te spelen. Met 14 speelsters heeft Valerie een mooie opstelling weer gemaakt voor vanavond.  Onder de mistlaag door begint de wedstrijd en het is OFC dat met de aanval begint. Dat Alcmaria niet klaar staat moge duidelijk zijn . Vanuit het middenveld wordt er niet kort genoeg gedekt en een steekpass volgt die de snelle linksbuiten op een geweldige manier afrond. Teo verslagen  en de 0-1 op het score bord. Maar veerkracht van het nog jonge Alcmaria Team stelt Chantal 3 minuten later in staat om via een afstandsschot de 1-1 te scoren en konden we opnieuw beginnen.

Met Nadia,Demi en Mandy voorin een zeer aanvallende voorhoede en Chantal,Marleen en Kelly op het midden nu scherper . Lynn,Kim,Denise en Demi in de verdediging namen de boel op sleeptouw en in de 12de minuut een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel af. Kim staat achter de bal en Lynn voor de muur. In plaats van strak op doel te schieten werd de bal op Lynn geplaatst en zij speelde Nadia in de voeten die vrij kwam voor de keepster en haar 1ste goal kon scoren voor de MA1. Feest in het team en langs het veld. Vele ouders waren er weer en ook belangstellenden uit Oostzaan keken met bewondering toe naar het schouwspel op het veld. Onze goedleidende scheidsrechter ontging heel weinig en had de wedstrijd onder controle en onze ingevlogen grensrechter Joop had het maar druk aan de zijkant.

OFC ging in de aanval en zij speelden heel goed. Wisten ons vast te zetten maar toch wist Alcmaria te profiteren van een scrimmage voorde goal van OFC. Het was uitgerekend Demi Floor die verdekt opgesteld stond en op het moment toesloeg toen OFC even niet oplette. Ze scoorde de 3-1 en weer kon haar vader het niet zien. Demi is hot voorin en blijft maar scoren . Cathy, Melissa, Nina en Kim kwamen in het veld en het spel golfde op en neer. Kansen voor Alcmaria afgewisseld met kansen voor OFC. Tot de rust bleef het zoals verwacht. Twee aanvallende ploegen die er alles aan deden om te scoren. In de kleedkamer tactiek besproken voor het verdere verloop en direct na de aftrap de aanval opgezocht. Chantal en Lynn zochten elkaar constant op en ook van achter uit een iets korter op elkaar spelend Alcmaria.

Het was Kim die een mooie aanval fraai afronde met een heel aparte manier van scoren. Tegendraads en met de buitenkant???. De bal lag mooi in het hoekje. Toen was het weer Chantal die met een prachtig corner de keepster verraste en de 5-1 op het bord zette. Toen was het de beurt aan OFC die kon profiteren van een fout in onze defensie. Teo kreeg de bal niet goed weg en de spits kon profiteren en scoorde mooi de 5-2. Marleen Verbeem speelde na maanden weer mee en deed het prima maar gaf aan dat ze wilde wisselen. Er waren wat omzettingen in het veld maar ook in ons voordeel weer. Lynn die zo sterk speelt zette 2 tegenstanders opzij en speelde zich vrij om vervolgens de bal in de verre hoek te plaatsen. 6-2. Mandy die wat onzichtbaar in het veld stond pakte haar moment door zich vrij te spelen en snoeihard uit te halen en de 7-1 te scoren.

Het spel was allang gespeeld maar de druk naar voren was te groot voor de verdediging van OFC en Kim Stoop had na haar goede spel van deze avond zichzelf beloond met een fraai afstandschot en de 8-2 werd gescoord vlak voor tijd. Toch was de laatste goal van Demi wel heel mooi . Een prachtige corner van Chantal werd  door de instormende Demi Visscher snoeihard ingekopt en het hele team vloog naar haar toe.  De scheidsrechter floot af en met de score van 9-2 werd OFC naar Oostzaan heengezonden.

OFC is een goede ploeg met vele talenten maar Alcmaria bleek een geduchte tegenstander vanavond. Valerie ziet dat het goed is en neemt de talenten mee naar de kleedkamer. Joop bedankt en Scheidsrechter Johan , super gefloten weer. Publiek was de winnaar vandaag en zaterdag is het uit tegen Meervogels’31 MA1. Een topwedstrijd weer.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route