algemeen nieuws

Alcmaria DA1 lijdt eerste verlies tegen Egmondia DA1 0-1
Categorie: Dames 1

Het is een beetje druilerig weer vandaag 6 nov.2011 maar er gaat gespeeld worden tegen Egmondia DA1. Na een heerlijke catering was het tijd om een aantal enkels in te tapen. Met 13 dames toch een knap elftal weer en vandaag ontbrak echter Nelis. Had verplichtingen in de poel naast zijn poel met een nijlpaard blijkbaar maar wel succes gewenst voor het team.

Om 11.30 uur onder leiding van dhr. Idema werd de wedstrijd gestart. Egmondia blijkt over een sterk team te beschikken met jarenlange ervaring. Alcmaria werd achteruit gedrongen vanaf minuur 1 en verbaal langs de kant zeker ook. Het werd een mooie strijd met kansen voor beide teams. Felle duels en gretigheid was af te lezen in dit duel. Het was al 20 minuten dat Cathy uit moest vallen met een blessure.

Verdedigend een omzetting en verder spelen. In de 32ste minuut een bal die ogenschijnlijk uit was maar doorgespeeld moest worden en Alcmaria in protest bleef gaf Egmondia de slimheid om door te gaan en in een scrimmage de bal achter Patricia te deponeren. Niet onverdiend maar wel na een foutje gescoord. De talenten van Alcmaria waren van slag en dat gaf Egmondia meer en meer vooruitgang in hun spel. Patricia kreeg het heel druk.

Lilli moest ook het veld ruimen en toen Katerina ook nog met een blessure het veld moest verlaten werd het toch wel heel lastig . Met 10 man tot de rust door spelen en in de rust aangeven hoe en wat. Veel commotie langs de kant maakte het er niet beter op maar goed , de speelsters bleven spelen. Na de rust aangegeven dat we met geduld moesten blijven spelen. Marleen van D. was geweldig bezig en als de Brett Holman constant aan het lopen en alles geven wat mogelijk was. Toen een duel en Melissa die het veld moest ruimen.

Met 9 talenten doorspelen was de enige optie en keus dus nog meer achteruit gedreven werd de druk op het doel van Patricia heel groot. Iedereen vocht voor wat ze waard waren en aanvallend moesten we steken laten vallen. Egmondia kon het veld overwicht niet uitdrukken meer in doelpunten  en bleef het 0-1. Met 9 dames tegen 11 was het een slijtage slag geweest en hoewel Egmondia de winst verdiende waren de complimenten niet van de lucht.

Respect en napraten was goed om aan te geven dat we beide gestreden hebben voor de winst. Valerie en Dirk weer bedankt. Mijn diepe respect naar de dames van Alcmaria die hebben gestreden in deze  moeilijke omstandigheden .

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route