algemeen nieuws

Alcmaria doet zich met gelijkspel te kort
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde Alcmaria uit bij WMC uit Heerhugowaard. Zonder de geblesseerde Job, Mike, Etienne en Mark en de geschorste Mike. Alcmaria kwam in Aktie met vier overkomende A junioren in de basis, te weten Jordi, Yourick, Ivar en Kasper. Tijdens de wedstrijd viel Martin uit met een hamstringblessure waardoor nog een overkomende A junior binnen de lijnen kwam, Santi. Een mooi bericht voor onze jeugdopleiding.

Alcmaria startte goed aan het duel en na 20 minuten ging Stan goed door op rechts en bracht de bal voor. Jordi reageerde scherp en tikte de bal in het doel. Hierna sloop, gezien de voorgaande wedstrijden niet heel onlogisch, de angst een beetje in de ploeg. 10 minuten voor de rust gleed Garreth ongelukkig zijn tegenstander van de voeten in het strafschopgebied. Penalty. Lucas was kansloos.

Martin, zoals altijd voorop in de strijd, een voorbeeld.

Na de thee ging het spel op en neer, zonder dat beide ploegen grote kansen kregen. Een kwartier voor tijd bedachten de mannen dat er misschien wel meer te halen was en zette een slotoffensief in. Tot driemaal toe werd de bal ternauwernood weggewerkt in de WMC defensie. Vlak voor tijd, uit een counter, was het bijna WMC nog dat met de winst ging strijken.

Yourick schiet op de goal, maar de bal wordt verwerkt

In tegenstelling tot het geleurde verslag van een verslaggever van de Alkmaarsche Courant, die zelf vast en zeker op een heel hoog niveau heeft gevoetbald, was het geen verloren middag, maar een nieuwe start met perspectief voor de toekomst. Maar ja dan moet je verder kijken dan je neus lang is en niet de popi Jopie willen uithangen, maar je houden bij de feiten. Niet de grootste kwaliteit van deze “verslaggever”. Jammer maar helaas.

Veel inzet bij Roy

Volgende week is er geen programma. Zondag 30 oktober de thuiswedstrijd tegen st. Adelbert. We hopen dan minsten evenveel echte supporters langs de lijn te zien als afgelopen zondag. Want het was goed te zien dat zoveel Alcmarianen de weg naar WMC wisten te vinden, Hulde.

Boven: harde duels in de zestien. Onder: de harde kern

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route