algemeen nieuws

Alcmaria DA1 overwint 9 okt.syndroom met winst op SSV DA1
Categorie: Dames 1

Een nachtmerrie voor elke coach in Alkmaar . Het is 9 oktober 2011 en er wordt gespeeld om 11.00 uit tegen SSV uit Stompetoren. De day after so to speak. Festiviteiten in de stad en uitbundigheid op het waagplein tot vroeg in de morgen. Toch een wedstrijd vandaag in de pen. Vele gezichten spraken boekdelen vanmorgen rond 10 uur in onze kantine.Bij bosjes vielen ze op de bank in slaap en de zorgen baarde zich op voor coach Ron.


Er hing een luchtje van 80% pure alcohol en hoewel de koppies van vele er nog wit uitzagen was de onderneming richting Stompetoren al ingezet. Zonder wissels op pad. Nelis was al vooruit gespoed om de boel te verkennen. Er hing een luchtje aan deze club werd ons al heel duidelijk toen wij arriveerden . Na zo’n nacht deze geur opsnuiven was een slimme zet van SSV. Braakneigingen al voor de wedstrijd vertelden dat het een zware dag zou worden. SSV verwelkomde ons hartelijk en kleedkamer 3 was ons paleisje. Opstelling was duidelijk en om 10.50 uur begon de warming up!!!! Nou zeg maar cooling down!! Schoorvoetend werd de bal rondgespeeld. Jolein was vrijwillig op doel gegaan vandaag en verder stond of hing iedereen klaar voor de aftrap. Geen scheidsrechter bleek er te zijn en Valerie gaf aan te willen fluiten tot de echte scheidsrechter er zou zijn.

Ondersteund door ouders die meegingen begonnen we de wedstrijd. Joop gauw ingevlogen nog om te vlaggen. Top weer Joop. De wedstrijd begon en duidelijk was dat SSV er vol voor zou gaan. Ook een jonge groep die gretig was om te spelen. Alcmaria viel aan en SSV zag meteen dat er gevoetbald werd . Het duurde 8 minuten toen Lynn de 0-1 erin schoot.

Er leek al vermoeidheid bij Alcmaria te zijn en na de 0-1 was er even een rust moment. Patricia begon op rechtshalf en moest ook alles rennen wat een uitdaging was voor haar. In de 20ste minuut was het Bodine die fraai de 0-2 op het bord zette. Veel overwicht in het spel maar kansen werden slecht benut. Pap in de benen leek het wel. De keepster kon er vele tegenhouden tot dat Kim in de 30ste en 35ste minuut voor de 0-3 en 0-4 scoorde.

De scheidsrechter floot voor de rust en toen werd Katerina heel snel. De 100 meter in 11.35 sec. richting toilet. Nelis hield de boel in de gaten. Na de rust verder het veld op en Katerina was leeg! Het was in de 48ste minuut toen Lynn vrij kwam en mooi de 0-5 scoorde. SSV bleef voetballen en hun humeur leed er niet onder. Vrolijk bleven ze spelen en Valerie was als grensrechter vandaag totaal inzetbaar.

Na een afgeslagen aanval van Alcmaria kreeg Lynn de bal en schoot van 15 meter de bal in de kruising.0-6. Bodine was een sluwe vos gebleken en zag Lynn mooi scoren. Nu was het haar beurt. Met 2 kapbewegingen speelde zij zich vrij en schoot de bal in de kruising ook 0-7.Het ging heel snel nu. De 0-9 kwam van Kim die een schitterende steekpass kreeg van Chantal. Nadat Jolein de bal ingespeeld kreeg van Renee wisten we dat ze nog wakker was. De 0-10 was er een uit een boekje. Kim solerend langs 3 tegenstanders en de achterlijn opzoekend om vervolgens de bal strak voor te geven waar Bodine inglijdend de bal in het hoekje schoot. Toen was het Renee,Patricia die met Katerina en Nelly voorin gingen spelen. Met nog een kwartier te gaan kwam dat historische moment waar we al jaren op gewacht hebben. Patricia speelde zichzelf vrij en met een geweldige knal belandde de bal in de verre hoek .

Patricia heeft een nachtmerrie minder in haar leven. Ze hoort bij de groep nu. Wereldkundig gemaakt via de media. Op de radio en TV vermeld bij RTV Noord-Holland. Haar ouders waren er beide bij en zullen dit moment koesteren . Mission complete. De wedstrijd werd na alle felicitaties weer voort gezet en Renee blijkt toch de Roy Berens te zijn op rechts. Ze zocht de achterlijn op en een voorzet op maat richting Demi die niet faalde en de 0-12 erin schoot. Met nog 10 minuten te spelen was het de altijd sterke Nelly die haar goede spel beloond zag worden met een goal. Dit was ook het laatste in deze wedstrijd dat vermeld kon worden. De 0-13 zei genoeg.

Zonder wissels en met witte koppies werd het bezoek aan Stompetoren afgesloten met chips voor alle meiden gebracht door de coach van SSV. Geweldig en heel erg bedankt. Gastvrijheid was prima en met deze gedachte verliet ook Nelis Stompetoren.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route