algemeen nieuws

Alcmaria MA1 wint van stug HCSC MA1 3-0
Categorie: MA1

Feest in Alkmaar vandaag, Alkmaars ontzet. 8 oktober 2011 en de MA1 speelt vandaag thuis tegen HCSC MA1 uit Den-Helder vandaan. De dames van Alcmaria hadden er zin in vandaag.
We mochten op het A-veld spelen en hoewel het vreselijk geregend had was het
veld zeer goed bespeelbaar.

Onder leiding van Dhr. T.H. Idema werd de wedstrijd om 12.00 uur gestart.Alcmaria begon met de aanval en HCSC werd achteruit gedrongen tot hun 16 metergebied.Kansen voor onze voorhoede Demi,Mandy en Kelly vielen zeker in de eerste 20 minuten maar de keepster van HCSC was niet te passeren. Ze pakte ballen links en rechts. Hoog en laag. Katachtige reacties hield HCSC op de been. Afstand schoten werden gekeerd en coach Valerie zag dat de aanvallen goed werden geblokt. Marleen en Kyra knokten hard om Chantal te ondersteunen en ook Melissa en Kim knokten zich de wedstrijd in. Teo kreeg weinig te doen en Denise had achterin de controle samen met Sanne,Nina en Demi.

Een rommelige eerste helft waarbij de wil er was maar de uitvoering te wensen overliet. Nadia kreeg nog een paar kansjes maar die werden goed gestopt.Wissels en omzettingen gaven weinig extra’s en tot aan de rust gebeurde er weinig verder. In de rust aangegeven wat beter moest in de 2de helft en zeker wat er niet moest gebeuren. Het was druk zetten en een doorbraak forceren. Het was in de 49ste minuut toen Mandy de bal via Chantal een steekpass kreeg en de uitlopende keepster kon verschalken waar bij ze wel elkaar raakten nog maar Mandy zette goed door en kon de 1-0 scoren.

Grote opluchting in het Alcmaria kamp. HCSC bleef goed voetballen en met name de mid mid bleek een grote plaag te zijn voor onze verdediging. Snel,behendig en zeker ook oog voor haar medespeelsters. Alcmaria bleef de aanval zoeken en het duurde tot de 79ste minuut toen Mandy weer een goudhaantje bleek voor Alcmaria door de 2-0 te scoren.

De keepster van HCSC kon niet meer van de pijn maar bleef toch staan en dook de ballen links en rechts toch uit haar doel nog. Dat Mandy er toch een 3de inschoot was ook met name doordat de keepster niet meer kon en toen werd de wedstrijd direct afgefloten. Jammer dat bij HCSC alleen maar een grensrechter aanwezig was om de meisjes te helpen .Dat zien we
vaak in deze poule.

Compliment voor HCSC vandaag en Alcmaria de punten. Robert
bedankt voor het vlaggen en Scheidsrechter Dirk voor het fluiten. Een matige
vertoning van Alcmaria MA1 vandaag.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route