algemeen nieuws

C1 weet Bergen bij te houden
Categorie: C1

C1 speelde zaterdag tegen Bergen C1. Vooraf op de site gekeken en daar bleek dat Bergen alle wedstrijden met ten minste 5 tot 15 doelpunten verschil had gewonnen. Dat zou dus een zware kluif worden. Tijdens het invullen van het wedstrijdformulier bleek echter de oorzaal. 5 B junioren spelen daar in de C1. Zet dat af tegen de vele eerste jaars die wij en vele andere verenigingen hebben en het leeftijdsverschil van 2 à 3 jaar verklaard veel. Daar er geen dispensatieformulieren aanwezig waren, heeft de technisch-coordinator ingegrepen en gezegd dat er alleen wordt gevoetbald met maximaal 2 (regel KNVB) B junioren en dat wij dan de niet aanwezige dispensatie formulieren door de vingers zouden zien. Het heeft geen zin om met 10-0 te verliezen, daar heeft niemand iets aan. Bergen was boos.

Nick is zijn tegenstander te snel af

De mannen in het veld hadden daar allemaal geen boodschap aan en trokken de opgaande lijn van de afgelopen weken door. Wekelijks zie je de mannen beter en beter gaan voetballen. Dat is goed om te zien. Niet meer lettend of de tegenstander nou groter is of niet, maar gewoon je eigen spel spelen waar je de hele week voor en op traint. Alcmaria had over de gehele wedstrijd de beste kansen.

Michiel was weer een zekere factor

Bal op de lat in de eerste helft van Tim, een bal op de paal na Nick. Michiel had tot een kwartier voor tijd geen echte moeilijke redding te doen. Alcmaria speelde het voetbal dat we willen. Geen lange ballen, maar opbouw van achteruit. Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar de intentie van het spel is goed. Bergen met al die grote mannen had er dan ook echt moeite mee.

Max is de tegenstander in de lucht de baas

De ruststand was 0-0 en Alcmaria ging de pauze in als winnaar, waar Bergen mopperend op weg naar de thee ging. Tot een kwartier voor tijd hield Alcmaria het vol en toen gingen langzaam maar zeker de krachten een rol spelen. Één keer niet goed uit uitverdedigen en de 0-1 lag er in. Dat het in de laatste 5 minuten nog 0-3 werd zegt meer over het fysiek dan over voetbalkwaliteiten. Volgende week Berdos uit. Gezien de stand een meer gelijkwaardiger tegenstander.

Na op de lat te hebben geschoten door Tim, raakt Nick nu de paal

Verder wil ik nog wel een opmerking maken richting de ouders; laat de trainers hun werk doen, ook al gaat het in jullie ogen soms niet snel genoeg, maar er zit wel een idee achter. Blijf je kind positief steunen!

Tim passeert zijn tegenstander


Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route