algemeen nieuws

Alcmaria 3 wint wel van St. Adelbert 2
Categorie: Zondag 3

Alcmaria 3 wint wel van St. Adelbert 2

Alcmaria 3 heeft gisterochtend de, op papier, lastige thuiswedstrijd tegen St. Adelbert 2 gewonnen met 3-0. Op voorhand waren de mannen van succescoach De Wijn door diverse mensen gewaarschuwd voor deze gevaarlijke tegenstander. St. Adelbert had voor de beker namelijk met maar liefst 5-1 gewonnen van Alcmaria 2. De trainer van Alcmaria 2 en de technisch coördinator Peter Strabbing verkneukelden zich al bij de gedachte van een nederlaag van “ het gouden derde”. Blijkbaar wordt het niveau van AV3 behoorlijk onderschat door de technische leiding van de selectie . De echte kenners waren dan ook niet verbaasd dat de punten gewoon in Alkmaar bleven. AV3 voert de ranglijst aan met 9 punten uit 3 wedstrijden.
Het was qua voorbereiding een rommelige week voor TD de Wijn. Eerst kreeg hij te maken met vele aanmeldingen van jonge, leergierige spelers die bij het 3e ervaring wilden opdoen en vervolgens waren er een aantal dissonanten die, bang hun plaats te verliezen, middels een dreigtweet een basisplaats wilden afdwingen. De grootste dissonant, Harry Neuteboom, kreeg het uiteindelijk nog voor elkaar ook en mocht in de basis starten.

Overigens moet gezegd worden dat het vertrouwen van de TD niet werd beschaamd door de gevoelige Harry. Toen de bal na een verre uitrap de grond raakte, hing Huese in de lucht, en toen de bal weer opstuitte lag de rots inmiddels op het gras. Het zag er allemaal niet echt charmant uit maar dat ziet Rolf zelf ook niet dus wat dat betreft was de aktie geheel in stijl. Verder hield AV 3 tegen het levensgevaarlijke Adelbert goed stand. Alcmaria controleerde de wedstrijd ogenschijnlijk eenvoudig. Het was wachten op de 1-0. Deze kwam na ongeveer een half uur spelen. Op aanraden van de assistent trainers ontfermde Bart Pastoor zich over een vrije trap vanaf rechts. Hij plaatste deze ragfijn over de verdediging van St. Adelbert waarna het voor Paul Zijlstra een koud kunstje was om zijn derde van het seizoen aan te tekenen. Alcmaria kreeg nog een aantal grote kansen maar wist deze niet om te zetten in een doelpunt. Zijlstra en Huese jr wisten de bal niet in een leeg doel te krijgen. De eerste helft liep bijna ten einde toen de aanwezigen werden opgeschrikt door een doffe dreun. Rolf Huese ging, na maar liefst 3 spelers geblokt te hebben, schreeuwend naar de grond. Het ergste werd gevreesd. Terwijl de traumahelikopter op het B-veld landde werd De Rots behandeld door de verzorger van St. Adelbert. Het Abdijwater uit Egmond deed wonderen, 4 keer sponsen de Rots was weer als nieuw. Terwijl Dylan Bijl al in het veld stond om De Rots vervangen, gaf deze doodleuk aan dat hij verder wilde. Gelukkig werd dit idee hem door de TD uit zijn hoofd gepraat.

De Wijn bracht na rust Albert Hoes voor Stefan de Wit en gaf hem de opdracht mee om snel 2 keer te scoren zodat de 3 punten in de tas zouden zitten. De opdracht werd door Hoes feilloos uitgevoerd, met een verwoestend schot zette hij zijn ploeg al na 5 minuten op 2-0. Aan zijn reactie naar de TD toe, was te merken dat Hoes duidelijk teleurgesteld was in zijn rol als reserve. Alcmaria bleef domineren en het was wachten op de 3-0. Deze kwam er ook na een vlijmscherpe counter. Dylan Bijl vertrok op volle snelheid vanaf de middenlijn en stelde Albert Hoes in staat de 3-0 aan te tekenen. Dit was alweer het 5e doelpunt in 3 wedstrijden van deze ondergewaardeerde speler. Dat hij ondanks zijn jeugdige look moe was  ging hij toch gewoon door.

Na de 3-0 was het verzet bij St. Adelbert gebroken en kreeg Alcmaria nog kansen om de score uit te breiden. Met name Dylan Bijl toonde aan dat niet te missen kansen toch te missen zijn.


Door deze overwinning, op het onoverwinnelijk geachte St. Adelbert, zal Technisch Coördinator Peter Strabbing zich moeten afvragen of hij wel de juiste spelers in de selectie heeft zitten. Daarnaast moet hij zich beraden op zijn positie. Vandaag zal hij zijn keuzes moeten verantwoorden naar het bestuur en de raad van commisarissen. Er is een persconferentie belegd om 16.00 uur in de Krocht.

van de razende reporters TD en Hoessie

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route