algemeen nieuws

Aspiranten AV: Weinig verschil tussen eerste en vierde plaats
Categorie: Softbal Aspiranten 1

Voor de aspiranten van Alcmaria is het seizoen afgelopen zaterdag ten einde gekomen met onze laatste wedstrijden tegen de Birds uit Zoetermeer. We zijn uiteindelijk vierde geworden, maar hadden zaterdag ook zomaar kampioen kunnnen worden. Gelijk zeggen we daarbij, dat kampioen wel iets teveel zou zijn geweest.

 

We hebben achteraf bekeken een heel goed seizoen gespeeld. Met een aantal relatief nieuwe speelsters hebben we boven verwachting gepresteerd.

Eerste tegenvaller was de Samantha die geen wedstrijd heeft gespeeld door een gescheurde kruisband en tweede tegenvaller was Sam die het grootste deel van het seizoen niet speelde door een constant terugkerende lies blessure.

Meevaller was dat Maartje in augustus het team kwam versterken middels haar slagkracht.  Door het wegvallen van Sam moest Kayleigh het pitchen overnemen. Na een stroeve start heeft ze zich zo goed ontwikkeld dat ze tweede wedstrijd vast gooide en ook bijzonder goed. Haar kwaliteiten als korte stop waren geen punt van discussie. Inger heeft dit jaar geweldig staan pitchen. In één van de laatste wedstrijden tegen Sparks heeft ze 12 keer 3-slag gegooid.

Ook onze vaste catchers Demi (eerste jaar) en Eva hebben laten zien hoe er gespeeld moeten worden. Degelijk achter de plaat en in de andere wedstrijd prima in het veld.

Infield met onder ander Lieke( vast standby pitcher), Lisanne, Janine en Sam hebben het hele seizoen geweldig gepresteerd, op de juiste momenten stonden ze op hun plaats.

Het outfield met Maartje(bezig met catchen) , Malou (bezig met catchen), Sanne en Valerie. Voor hen geld ook dat ze geweldig hebben gepresteerd. Prachtige vangballen en hier en daar ook wel een missertje. Maar dat mag !!!!

 

We hebben met deze meiden een heel goede prestatie geleverd met het behalen van de vierde plaats.

Als we het over een minder punt moeten hebben, dan is het het slaggeweld van de meiden. Daar hebben we wat laten liggen. We zullen daar volgend jaar aan moeten werken. Bij de clubs met een goede pitcher hadden we het erg lastig om de bal in het veld te krijgen.

 

Meiden we willen jullie bedanken voor een gezellig en sportief seizoen. De schrijver van dit stukje wil Rob bedanken voor een leuk seizoen. Wat is coachen toch leuk en makkelijk als je mekaar aanvult.

Tevens een heel groot bedankje aan trainer Hans die elke woensdag de trainingen verzorgd heeft voor de meiden en de familie Aussems die scores voor ons noteerde.

 

Op naar het uitje en de afsluitavond.

 

Rob en Ronald

 

 

En wat ben ik blij met de onbekende schrijver van verslagje op de site dat we misschien wel de derde kampioen hadden kunnen worden.

Ik werd hier uitgemaakt voor sophomore, wat betekend een tweede jaars student op een Amerikaanse universiteit. Het zal wel komen door mijn jonge uiterlijk, maar evengoed bedankt onbekende schrijver.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route