algemeen nieuws

Emotie aan de Elta
Categorie: Softbal Dames 1

Emoties op de Elta.

Na zaterdag en zondag voor niets bij Terrasvogels te hebben gestaan, werd gisteravond om 20:30 uur de 2e wedstrijd uit de Play-Off serie gespeeld. En wat voor wedstrijd, pas na 3:22 uur oftewel 23:52 konden de dames elkaar in de armen vliegen om een zwaar bevochten overwinning te boeken, spanning, fantastische acties, fouten, honkslagen, alles deden de meiden van zowel Terrasvogels als Alcmaria Victrix eraan om het talrijk opgekomen publiek te vermaken.

Alcmaria opende sterk op Kate Vanderham, de Amerikaanse heuveltroef van Terrasvogels, Kimberly Jones bereikte 1 door geraakt werpen en Anne Blaauwgeers (die hot was vanavond, en 4 uit 5 sloeg) timmerde een 3 pitter het linksveld in, goed voor een RBI, 0 – 1. Anne Blaauwgeers scoorde vervolgens door een velderskeus op een tik van Maxime van Dalen 0 – 2.

Terrasvogels halveerde gelijk 1 de stand, Meike Witteveen peuterde 4w uit de kleine zone, bereikte 3 door een glipper van het binnenveld en scoorde door een tik van Solange Starrenburg, 1-2. De 2e inning bracht geen verandering in de stand, dat gebeurde de 1e 3 wel, Anne Blaauwgeers stootte zich naar 1, Anne Vlietstra herhaalde dat kunstje waardoor Anne Blaauwgeers voor 1 – 3 zorgde door een hit van Maxime van Dalen. Gelijk 3 wist Kate Gentile Femke van Dusschoten, die ijzersterk de verdediging van Alcmaria Victrix leidde, te verschalken, opende met een hit, Mereille Vleugels hielp haar naar 3 met een tik en Anouk v.d, Heuvel kreeg een RBI bijgeschreven, 2 – 3.


De volgende 2 innings bleef de thuisplaat maagdelijk, gelijk 6 kwam Terrasvogels voor het eerst op een voorsprong van 4 – 3, door Dana Horeman en Meike Witteveen, zij scoorden door een hit, oss en 2 RBI’s voor Solange Starrenburg en leek de 2e nederlaag in de Play-Off een feit.

Maar niet voor een knokkend Alcmaria vanavond, het was weer Anne Blaauwgeers die de boel op stelten zette, een hit, oss van Anne Vlietstra, een gestolen honk en een velderkeus op een grounder van Maxime van Dalen, 4 – 4 en omdat Terrasvogels niet meer aan scoren toekwam, o.a. door een fraaie aangooi van 9 (Maxime) naar 5 (Annemiek) werd het verlengen. Jessie van Aalst begon op het 2e honk, Noemie Brandjes offerde haar naar 3 en op de ss van Annemiek de Rover ging het mis bij Terrasvogels, Annemiek veilig op 1 en Anne Blaauwgeers veilig thuis,4 – 5. Ook Terrasvogels wilde niet wijken, Dana Horeman scoorde gelijk 8, 5 – 5, zij bereikte als tie-break loopster thuis door 2 tikken van Meike Witteveen en Solange Starrenburg. Alcmaria Victrix kwam uit de inning door een Infield-fly en een vang 1.


Op naar de 9e inning, en toen leek het dubbeltje voor Terrasvogels de verkeerde kant op te rollen, het waren Kimberly Jones, Anne Blaauwgeers, Maxime van Dalen ( of een pinchrunner) en Jessie van Aalst die de stand naar 5 – 9 opvoerden. 1 ss, 2 doubles en 2 x 4w lagen daar aan ter grondslag. De buit leek binnen, but it aint over till the fat lady sings, zo ook in de gelijkmakende 9e inning voor Terrasvogels. Mereille Vleugels en Anouk v.d. Heuvel scoorden op een fout van het buitenveld 7 – 9, ondertussen waren er 2 nullen gevallen door een 3 sl en v3. Mariselle de Wind voerde de druk nog even op, zij timmerde Kate Vanderham, die als pinch hitter ingezet was, binnen, 8 – 9, 1 to go,  er liepen een aantal Alcmaria supporters met bijna hartritme stoornissen en zenuw aanvallen langs de kant want 1 & 2 bezet, 2 nullen en aan slag Solange Starrenburg, zo’n beetje de beste slagvrouw van Nederland, maar Femke van Dusschoten gooide nog 1 keer alles in de strijd en wist Solange Starrenburg te verleiden op niet de beste ballen te gaan, 3 slag en einde wedstrijd.
Feestend holde alles wat Alcmaria heette het veld op, 1 – 1 in de Play-Off, zaterdag 24 september staan de beide ploegen weer klaar om het publiek te tonen dat softbal in Nederland leuk kan zijn. Aanvang 14:00 uur aan het Honkpad in Alkmaar. Het was de 3e keer dat Alcmaria Victrix Terrasvogels dit jaar aan de zegekar bond, de meiden geloven er in dat er nog meer te halen valt, u toch ook, kom de meiden aanmoedigen, zij verdienen het.

Box score
Alcmaria                                 2-0-1-0-0-0-1-1-4
Terrasvogels                           1-0-1-0-0-2-0-1-3

Werpcijfers;
Alcmaria
Femke v. Dusschoten (9)                   8-5-18-2

Terrasvogels
Kate Vanderham (9)                          7-4-11-3

Slaggemiddelden;

Anne Blaauwgeers .800, Maiken Rooker .600, Maxime van Dalen .333, NoemieBrandjes & Anne Vlietstra .250 en Jessie van Aalst .200.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route