algemeen nieuws

Alcmaria Victrix heeft geen kind aan SRC
Categorie: Zaterdag 1
Alcmaria Victrix heeft geen kind aan SRC

Op de eerste niet-zonnige speeldag van de competitie mocht AV zaterdag 1 in Schagen aantreden tegen SRC. Ook deze derde wedstrijd werd winnend afgesloten: 0-4.
Op een gladde grasmat ving de wedstrijd aan met twee ploegen die voor de winst gingen vanuit een gesloten organisatie. Het eerste halfuur bleef de wedstrijd in balans. De score werd opengebroken door Joost Hattink die het goede doorzetten over de rechterflank van Stijn van Tol via Tim Woldhuis bekroonde met een treffer. Na de goal werden de ruimtes voorin wat groter. De marge werd na ruim een halfuur vergroot door Jonas van de Loo: vanuit een voorzet van aanvoerder Rick Kout die vanuit een doeltrap was gelanceerd door spits Tim Woldhuis kon hij van 5 meter binnenglijden. Ruststand 0-2.
Na enige 'verbeterpunten' van de altijd kritische coach Alex Beek in de rust werd de wedstrijd al vrij vroeg in het slot gegooid: vanuit een prima voorzet van Mike Landman kopte invaller Joost Leering de bal van binnen de zestien in de lange hoek. De regen was inmiddels weer losgebarsten waardoor zowel ballen als spelers hier en daar behoorlijk doorschoten. Victrix combineerde makkelijk en SRC kwam er niet meer aan te pas door grote ruimtes te laten vallen. Halverwege de tweede helft werd de mooiste goal van de wedstrijd gemaakt: Jonas van de Loo bereikte Joost Leering met een Xavi-achtige pass waarna laatstgenoemde met links prachtig binnen volleerde.
In het restant van de wedstrijd liet AV na de score op te voeren, maar kwam het team niet meer in problemen. Met een start van 9 uit 3 is de sfeer prima en het vertrouwen groot.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route