algemeen nieuws

Alcmaria MA1 wint van DZS MA1 5-0
Categorie: MA1

Het is vandaag 10 september 2011 en op deze winderige maar prachtige dag is het de MA1 die de 1ste competitie wedstrijd gaat spelen tegen de voor ons onbekende DZS uit Neck. De zilveren schapen zoals benoemd mochten met ons starten op het hoofdveld. Rosalie die zwaar geblesseerd raakte vorige week was er met rolstoel en al. Valerie had met de technische staf een uitgebalanceerd team in de basis gezet en het werd ook tijd om te gaan spelen.Er werd gespeeld in de nieuwe shirtjes .

De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Floor en Dirk was onze grensrechter. Direct van de aftrap zette Alcmaria druk naar voren toe en met de wind mee werd DZS achteruit gedwongen. Chantal die op het middenveld speelde had dubbele dekking maar wist in de 3de minuut de bal bij Kim in de voeten te spelen die op haar beurt 2 man passeerde en ook met een mooie beweging de keepster voor bij ging en de bal in de touwen kon jagen.

Het was 1-0 en dat al vroeg in de wedstrijd. DZS was totaal niet van de kaart en begon op te bouwen daar waar het kon. Kim was met Mandy en Melissa de voorhoede en Chantal,Sanne en Marleen het middenveld terwijl Denise, Cathy, Demi en de na lange tijd teruggekeerde Nina de verdediging voor hun hoede namen. Teo onze keepster was er klaar voor weer.

Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansjes. Melissa brak een paar keer goed door en ook Mandy liet zien waarom ze talentvol is.Het was wederom Kim die diep in de 1ste helft met een actie de bal meekreeg en de bal langs de uitkomende keepster schoot. Kelly liep net te vroeg in voor het laatste tikje en werd buitenspel gegeven. Mandy was uitgevallen en ook Demi moest noodgedwongen het veld vroegtijdig verlaten.Tot aan de rust geen spectaculaire momenten meer en Valerie nam haar kroost mee voor overleg. Na het fluit signaal was het het zelfde spelbeeld weer wat de klok sloeg. Alcmaria zette meer druk naar voren toe. Het was af en toe rommelig maar zeker was wel dat het conditioneel wel goed zat.

Kleine omzettingen waren afgesproken en het was in de 55ste minuut toen Kim doorbrak in de 16 maar onderuit werd gehaald op een niet correcte wijze. De strafschop werd genomen door Denise. De aanloop was prima alleen het schot was niet geheel wat we van Denise gewend zijn.

De bal kon makkelijk opgeraapt worden door de keepster en de stand bleef 1-0. DZS putte moed uit de gemiste kans en zette alles op alles om een tegengoal te maken. Juist toen het goed liep bij DZS was het Chantal die de bal vrij voor zich kon spelen en verwoestend uit kon halen en de bevrijdende 2-0 scoorde.

Dat brak DZS en Alcmaria bleef de aanval zoeken. Wisselingen in het veld zorgden ervoor dat iedereen vol aan de bak kon gaan. Denise die ongelukkig was met de penalty kon het rechtzetten in de 70ste minuut. Na een corner kon DZS de bal niet geheel weg krijgen. In de aanval die daarop kwam werd met mooi combinatie spel Denise in stelling gebracht en zij kon de 3-0 aantekenen. Wanhoop bij DZS en de instelling waarmee Alcmaria speelde was ontzettend goed. Valerie hoefde weinig te coachen en Joop was als ingevallen grensrechter weer top .

Het publiek genoot zichtbaar en toen was het de beurt aan Kim. Zij was ingevallen voor de moegestreden Melissa en kreeg de handen van het publiek voor elkaar door vanaf eigen helft achterna gezeten door 2 speelsters toch door te zetten en met een bekeken puntertje de bal in de verre hoek te schieten. 4-0 .

Het was nu uitspelen in deze laatste fase en niets weggeven. Een opleving van Kim Stoop weer in de 77ste minuut door net als Chantal vanaf een meter of 18 de bal hard en hoog in het doel te schieten. De keepster weer kansloos achter te laten.

De laatste minuten brachten geen gekke momenten meer en toen dhr. Floor af floot waren de vermoeide speelsters dankbaar. Het was goed warm gebleken en nu tijd om af te koelen weer. De Zilveren Schapen hadden goed gestreden en zijn zeker een goed collectief maar vandaag was het Alcmaria die de punten thuis hield. Publiek bleek weer de grote winnaar te zijn.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route