algemeen nieuws

Dames 1 houdt het spannend
Categorie: Softbal Dames 1

Na het vorige week op te hebben genomen tegen Terrasvogels en Olympia had Alcmaria dit weekend nog één tegenstander op het programma staan voordat de play-offs beginnen, namelijk Sparks. De eerste  wedstrijd werd een zuinige, er werden weinig honkslagen geslagen, fouten gemaakt en er werd weinig gescoord. In de tweede inning wist Sparks toch te scoren door twee drie honkslagen op de eerste pitcher van Alcmaria, Femke van Dusschoten. Van Dusschoten, die erg goed stond te gooien, wist maar liefst elf speelsters met drie slag terug naar de dug-out te sturen. De wedstrijd bleef na de tweede inning wel spannend, maar Alcmaria kreeg de nul niet van het scorebord. Omdat een offensief aan de Alkmaarse kant uit bleef, werd de stand dan ook 0-1 voor Sparks. Een wedstrijd waarbij Alcmaria ondanks verlies, positief op terug kon kijken.

Boxscores

Alcmaria Victrix 0-0-0-0-0-0-0=0

Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-1-0-0-0-0-0=1

Werpcijfers
Alcmaria: Femke van Dusschoten 11-2-5-1
Sparks: Kirsten Scheele 7-1-4-0, Dagmar Bloeming 4-0-1-0

Slaggemiddelden
Manoa Weijgertse 1.000 (een slagbeurt)
Kimberly Jones 0.500

De tweede wedstrijd werd helaas een ander verhaal. Al gelijk in de eerste inning kreeg Alcmaria vier punten tegen. Door deze ongelukkige inning waarbij zes speelsters met vier wijd op de honken gekomen waren, vond er direct een pitcherwissel plaats. Na deze inning probeerden de dames uit Alkmaar de draad weer op te pakken, maar hadden het moeilijk tegen pitcher Dagmar Bloeming. Tot en met de vierde inning wist Alcmaria de 0-4 stand te handhaven, maar kon geen kansen creëren om zelf tot scoren te komen. In die vierde inning kreeg Sparks grip op het pitchen van reliever Jessie van Aalst en breidde de score uit tot 0-6. Vervolgens werden daar in de vijfde inning nog wat punten aan toegevoegd en trad de mercy rule in werking. Dit leverde een eindstand op van 0-9, opnieuw in het voordeel van Sparks. Deze uitslag had verder geen gevolgen voor de stand in de competitie. Aanstaande zaterdag zullen de play-offs voor Alcmaria beginnen tegen Terrasvogels om een plek te bemachtigen in de Holland Series.

Boxscores
Alcmaria Victrix 0-0-0-0-0=0
Oolders Omaco Sparks Haarlem 4-0-0-2-3=9

Werpcijfers
Alcmaria: Malou van Dusschoten 0-8-2-4, Jessie van Aalst 5-3-3-2
Sparks: Dagmar Bloeming 3-0-1-0, Rebecca Soumeru 3-0-2-0

Slaggemiddelden
Maxime van Dalen, Maiken Rooker 0.500
Kimberly Jones 0.333

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/website.alcmaria/album/Dames1MetVernieuwdSlimpieLogo?kind=photo&imgmax=800&thumbsize=144c was not found on this server. That’s all we know.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route