algemeen nieuws

upd:Dames 3 de 1e kampioen !!!
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 de 1e kampioen !!!

In en bij Hilversum Hurricanes werden de 2 benodigde punten behaald en werd dames 3 onbereikbaar. Nadat ook in Hilversum zaterdag avond en wolkbreuk losbarste was het de vraag of er gespeeld kon worden, het hoofdveld van Hilversum stond totaal onder water maar op veld 2 kon gespeeld worden. 
De 1e wedstrijd ging lang gelijk op, Michelle v.d. Herberg scoorde in de 1e 2  0 - 1 door een triple van Bianca van Houten, Hurricanes kwam gelijk 2 door Jeanine  v. Ancum langszij, ook zij scoorde op en triple van Inge Haak, 1 -1. In de 1e 3 wist Debby Bierman  1 – 2 aan te tekenen, bereikte 1 door een infieldhit en stoomde door een glipper van het binnenveld van Hurricanes direct door naar 2,  haalde 3 door een velderskeus en scoorde  door een vangfout. 
Maar een fris en frank spelend Hilversum hield Alcmaria in het vizier, gelijk 4 door Denise . Uljee 2 – 2, zelf timmerde zij een triple het verre veld in en scoorde op een hit van Jeanine. van Ancum die daarna door een dubbelspel, v4-3 sneuvelde. Gelijk 5 nam Hilversum de leiding, Yasmina Boudih roste de 4e triple het buitenveld in en scoorde op een klap van Rosanne Kamer 3 – 2. Alcmaria knokte zich terug in de 1e 6, Annemarie v.d. Kamer bereikte 3 door de 5e triple van de wedstrijd en stoof naar thuis door een sac-fly van Helen de Gier, 3 – 3. Maar Hurricanes was nog niet verslagen, pakte in de laatste slagbeurt de knuppel weer op en zag Jeanine van Ancum uiteindelijk het winnende punt scoren, omdat een actie op 2 niet uit de verf kwam, jammer, dan de 2e wedstrijd maar.

Boxscore
Alcmaria Victrix          0-1-1-0-0-1
Hilversum Hurricanes   0-1-0-1-1-1

Werpcijfers
Alcmaria                                  Evelien de Rover (5 2/3 +4)      2-2-8-0
Hurricanes                               Kirsten van Ancum (6)             2-0-3-2

Slaggemiddelden
Debby Bierman, Bianca van Houten .500 en Annemarie v.d. Kamer .333 

In de 2e wedstrijd werden de 1e 3 slagvrouwen direct aan de kant, 2 x 3sl en een vang 3. Kelly de Graaf van Hilversum deed dat beter, opende met een tik, Sophie Eijpe offerde haar naar 2,  en door een honkslag van Denise Uljee wist zij de score te openen, 1 - 0. Hierna ging de deur bij Alcmaria op slot, in de volgende 5 innings van Hilversum wisten slecht 6 van de 15 slagvrouwen het 1e honk te bereiken wat ook het eindpunt was, de verdediging gaf niets meer weg. 
En Alcmaria wist nu wel de bal het veld in te prikken, in de 1e 3 was het Saskia Verwer die 1 – 1 scoorde, bereikte  door 4w, stal 2 en 3 en scoorde door een RBI van Annemarie v.d. Kamer. In de 1e 5 was het Samira van Emst die 1 - 2 aan tekende, door een hit op 1, een offer van Saskia op 2, door een infield hit van Carolien Veenstra op 3 en weer een RBI voor Annemarie van de Kamer en nu drukte Alcmaria door, een hit van Bianca van Houten en een velderskeus en 1 – 3 door Carolien Veenstra, het kon en mocht niet meer misgaan.  En dat gebeurde ook niet, in de 1e 6 werd het 1 – 6 door Helen de Gier, double, Debby Bierman 4w en een rally van 3 hits van Saskia Verwer, Carolien Veenstra en Annemarie v.d. Kamer waarop uiteindelijk Saskia Verwer 1 – 6 scoorde. In de laatste slagbeurt van Hilversum vielen snel 2 nullen door vangballen van Carolien Veenstra en mocht Saskia Verwer de laatste nul produceren door een streep op 1. Feest op het veld, het talrijke Alkmaars publiek sprong overeind, de meiden vielen elkaar in de armen, en hosten over het veld. 

Voor sommige meiden was het kampioenschap een primeur en anderen hadden daar 14 jaar op gewacht. De Prosseco werd uit de koeler gehaald, gebak aangesneden, en de camera’s deden hun best. Peter Koelemij, werd als coach, snel tot aanvoeder gepromoveerd zodat hij de bloemen in ontvangst kon nemen, het wordt/is vanavond vast gezellig op Culinair Plaza.

Boxscore
Alcmaria Victrix          0-0-1-0-2-3
Hilversum Hurricanes   1-0-0-0-0-0

Werpcijfers
Alcmaria      Evelien de Rover (6)                 3-1-5-0
Hurricanes  Jeanine van Ancum (4 2/3 +5)    2-3-5-0 
Kirsten van Ancum (11/3 +5)      0-1-5-0

Slaggemiddelden

Annemarie v.d. Kamer .750, Carolien Veenstra .667, Saskia Verwer & Samira van Emst .500 Bianca van Houten en Hellen de Gier .333.

Volgende week spelen de kampioenen thuis, zondag 14:00 uur en daarna nog een enkel bij WSB, en dan zit er een lang maar succesvol seizoen erop.

Voor de eerste foto's van dit kampioenschap

Nog meer foto's van Dames 3 zijn te bewonderen op onze eigen website.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/website.alcmaria/albumid/5651926416924994433?kind=photo&imgmax=800&thumbsize=144c was not found on this server. That’s all we know.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route