algemeen nieuws

Alcmaria DA1 wint 1ste wedstrijd
Categorie: Dames 1

Het is vandaag 4 september 2011 en vandaag start voor onze DA1 de allereerste wedstrijd.

Het is een beker duel tegen 3de klasser LSVV DA1. Met vele talenten net terug van vakantie was het voor Coach Ron puzzelen maar er kwam een sterk team uit de hoed getoverd. Een mengeling van MA1 en DA1 was het resultaat voor deze krachtmeting tegen de ervaren ploeg van LSVV.

 

Onder leiding van Joshua werd de wedstrijd begonnen en het was direct een verschil in fysiek te merken. Maar het omschakelen werd direct begrepen door de dames. Denise onze sluitpost vandaag was met haar ervaring een rustpunt achterin en hoewel ze niet de langste is , haar katachtige reacties en inzicht zal het team zeker achterin rust geven. Cathy,Rosalie en Demi waren met captain Katerina een blok achterin. Op het midden was het Bodine ,Lynn en Chantal die ijzersterk startten en met Melissa,Kim en Denise voorin een snel en wendbare voorhoede die voor veel gevaar konden gaan zorgen.

 

De sluwheid waarmee Alcmaria speelde was deels te danken aan het samenspel van de afgelopen jaren dat nu van pas kwam. Melissa op links was een plaag voor haar tegenstander. Met haar snelheid rende ze er constant doorheen en moest  LSVV alle zeilen bijzetten om haar tegen te houden. In de 13de minuut was het Kim die een vrije trap nam en de bal met een droge knal over de muur in de hoek schoot en de 1-0 stond in de boeken.

 

LSVV bleek een sterk collectief te zijn en waren niet geïmponeerd door deze treffer en zochten de aanval op. Met name de nummer 14 blijkt een zeer goede speelster te zijn die moeilijk te stoppen leek. Rosalie en Demi waren heel goed bezig en Cathy zorgde voor back up.  Katerina  schoof langzaam door en na een mooi pass vanuit het midden was het Kim die in de 40ste minuut de 16 in rende en ongereglementeerd werd gestopt en de strafschop werd toegekend. Bodine was zeker van haar zaak en nam de taak op zich om deze kans te verzilveren. De keepster dook in de goede hoek maar de snelheid van het schot was genoeg om het net te laten bollen.

 

De score was 2-0 en Alcmaria bleef druk houden op de defensie van LSVV. Het was 4 minuten later dat de bal door de keepster verkeerd werd beoordeeld. Zij kwam te ver uit en Bodine zag dat in haar oog hoeken al en schoot de bal hoog langs de keepster en de bal belandde weer in het netje. Dit was een pro moment van Bodine. De bal met de juiste snelheid en gevoel zo erin te schieten. Lynn die heel sterk speelde op het middenveld moest gewisseld worden door een blessure maar kon lopend het veld verlaten. Even later weer een schrik moment. Rosalie in duel om de bal en kwam heel ongelukkig op de grond terecht. Met een gil beef ze liggen en gevreesd moet worden dat ze voorlopig is uitgeschakeld door een  zware knieblessure. Heel sneu voor de zeer sterk spelende Rosalie. Nelly,Mandy en Dorien waren in het veld al gekomen en zonder moeite pasten ook zij in dit plaatje. In de rust aangegeven dat we heel goed bezig waren en vooral zo door moeten gaan de 2de helft.

LSVV begon heel sterk aan de 2de helft en zette ons meer onder druk. Grens Joop moest flink op en neer langs de zijlijn maar met zijn ervaring was dat geen enkel probleem. Valerie en Ron zaten genietend in de dugout en wisten dat als we zo bleven spelen dat het er goed uitzag. Het was op rechts in de 51ste minuut Mandy die doorkwam en de bal laag in de hoek schoof en haar grijns zei genoeg.4-0.Het samenspel zag er goed uit en hoewel LSVV er alles aan deed was het een gretig Alcmaria die de kansen verzilverden. Denise kreeg nog een paar ballen te verwerken in het doelgebied maar liet haar waarde weer blijken.

 

Een rommelige fase brak aan met veel bal verlies voor beide teams maar juist toen bleek de sluwheid van Kim weer in de 61ste minuut. De bal kwam van rechts in het strafschop gebied en met hier en daar wat op geheven benen was het Kim die de bal tenslotte door goed door te gaan hard in het doel kon schieten . De scheids had af kunnen fluiten maar liet het doorgaan en toen stond het 5-0. Nelly was geweldig bezig als half speelster en schoof constant door wat haar tegenstander niet kon waarderen. Alle posities stonden goed en Denise B. was zeker in de 2de helft geweldig bezig. Mandy onze goudhaantje had nog iets heel moois in petto. Het was in de 75ste minuut dat zij opstoomde vanaf rechts naar binnen en vanaf 16 meter  op volle snelheid schoot ze de bal snoeihard in de kruising en iedereen keek met verwondering naar dit moment.

 

Wat een goal en zelfs het vele publiek wat toch al zo verwend was vanmiddag gaven haar een staande ovatie. Het was met nog 15 minuten te spelen de wedstrijd zonder verdere blessures af te maken en dat lukte gelukkig. Fysiek waren we nog niet zo sterk maar met inzet en spel werd LSVV vandaag de verliezer. Kapot en moegestreden maar heel voldaan werd de kleedkamer opgezocht en werd in de kantine de drankjes vast klaar gezet. Welkom Alcmaria Dames . Joop en Joshua erg bedankt voor jullie inzet.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route