algemeen nieuws

Alcmaria verliest van een sterk HCAW 2
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria verliest van sterk HCAW 2. 

Alcmaria verloos vandaag kansloos van een sterk HCAW onder leiding van een sublieme Jeroen Hubert, een ex Hoofdklasser die af en toe nog voor de hoofdmacht van HCAW opgeroepen wordt. Hij gooide een complete game en gaf bijna niets weg. Rick Pluijmers startte voor Alcmaria, zag HCAW op kussen 2 & 3 verschijnen, maar de clutch hit bleef uit. Gelijk 1 opende Ruud de Vries met een tik in het rechtsveld, stal 2 en werd door een double van Sergio Koelemij binnengehaald, 1 – 0.  In de 1e 3 was het Sebastiaan Olgers die de bal in het midveld over het hek deponeerde, 1 – 1.
En wat Alcmaria daarna ook probeerde men brak nooit door de hechte muur die Jeroen Hubert met behulp van zijn veld optrok. Het 2e honk was het eindstation voor de Alkmaarse acties.

HCAW zocht geroutineerd naar de gaatjes in de Alkmaarse defensie, in de 1e 5 werd het 1 – 2 door Remco Tolenaar, en toen bleven de punten  binnenlopen, 1e 6 1 – 3 door Jarno Koenen, 1e 7  2 van Sebastiaan Olgers en Jarno Koenen op de opvolger van Rick Pluijmers, Sven Honing, die met 2 doubles en 2 hits ontvangen werd. 1e 8 Remco Tolenaar, Yuri de Smet en Laurens Dammers voor 1 - 8 waar na in de laatste slagbeurt van HCAW nog 2 x gescoord werd door Ronald Bouwman en Remco Tolenaar op Ruben Bakker, die de laatste inning voor zijn rekening mocht nemen. Jeroen Hubert gooide gelijk 9 de boel op slot, waarna Alcmaria HCAW mocht feliciteren voor het bijna behaalde kampioenschap in de 1e klasse A.
Het was tevens de laatste thuiswedstrijd voor Alcmaria, er volgen nog 2 wedstrijden in Diemen en Heerhugowaard.  

Box score

HCAW 2                                0-0-1-0-1-1-2-3-2
Alcmaria                               1-0-0-0-0-0-0-0-0

Werpcijfers;
Alcmaria
Rick Pluijmers (6 2/3 )             3-2-5-1
Sven Honing (1 1/3)               1-1-6-1
Ruben Bakker ( 1 )                 1-0-2-0

HCAW 2
Jeroen Hubert (9)                  11-1-7-1 

Slaggemiddelden;
Ruud de Vries, Sergio Koelemij, Dennis Blom & Marco Hoogeland .500, Falco Hoffman & Ruben Bakker .250.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route