algemeen nieuws

Dames 1 als 3e naar wedstrijden om Play-Offs
Categorie: Softbal Dames 1

Na een zomerstop van een kleine maand en na afgereisd te zijn naar het zonnige Oosterhout, mochten de Dames van Alcmaria weer laten zien wat ze konden. De tegenstander van afgelopen weekend, Twins, maakte bij twee keer winst nog steeds kans op de play-offs, waar Alcmaria zich al eerder voor had geplaatst. Natuurlijk liet de Alkmaarse ploeg dat niet zomaar gebeuren. In de eerste wedstrijd wist Alcmaria als snel de wedstrijd naar zich toe te trekken, in de tweede inning werd er al gescoord. Maxime van Dalen mocht dit punt achter haar naam zetten nadat ze door een fout van de tegenstander op het honk was gekomen en overgebracht was door sacrifice hits van zowel Annemiek de Rover als Noëmie Brandjes. In de derde inning kwam hier een punt bij nadat Anne Blaauwgeers over de plaat kwam op een squeeze van Maiken Rooker. Verdedigend stond Alcmaria als een huis, met een mooie vangbal van Maxime van Dalen en een mooi actie op het derde honk van Annemiek de Rover die een geweldige fieldbal wist te pakken. In de opvolgende inning laat Twins ook van zich horen, door fouten aan de Alkmaarse kant direct af te straffen. De enige vier wijd die pitcher Femke van Dusschoten gooide werd zo gelijk omgezet in een punt. Maar Alcmaria wist in de vijfde inning het punt meteen weer terug te pakken en de score op 1-3 te brengen. Ditmaal mocht Anne Blaauwgeers weer een punt aantekenen en ditmaal op een honkslag van Maiken Rooker. In de een na laatste inning werd het nog spannend want Twins kwam terug tot 3-3, door een foutje van de korte stop, een drie honkslag en een velderskeus werden er twee punten binnen gehaald. Alcmaria liet het hier niet bij zitten en in de laatste inning werd er met twee nullen op het score bord nog een rally gestart. Maiken Rooker opende met een twee honkslag, (hierna gewisseld voor pinch runner Manoa Weijgertse) vervolgens kreeg Jessie van Aalst vier wijd en wist Maxime van Dalen beide binnen te slaan met ook een twee honkslag. In het veld wist relief pitcher Malou van Dusschoten de boel pot dicht te houden wat resulteerde in een 3-5 overwinning voor de Alcmarianen.

 

Slaggemiddelden:

Maiken Rooker 1.000
Annemiek de Rover 0.667
Anne Blaauwgeers 0.667
Anne Vlietstra 0.500
Maxime van Dalen 0.500

 

Werpcijfers

Alcmaria: Femke van Dusschoten 2-1-6-1, Malou van Dusschoten 0-0-2-0

Twins: Andee Lindgren 1-0-9-2, Kimberly Petrovich 2-1-5-2

 

De tweede wedstrijd van de dag begon met wederom een punt voor Alcmaria in de tweede inning. Maiken Rooker sloeg een twee honkslag en wist te scoren op een velderskeus en een doorgeschoten bal. Dan in de derde inning raakte een van de spelers aan de Alkmaarse kant geblesseerd. Catcher Anne Blaauwgeers kreeg een botsing met de korte stop van Twins bij een poging het tweede honk te stelen. De wedstrijd werd voor een half uur stil gelegd. Er werd weer verder gespeeld nadat bleek dat de blessure niet ernstig was. Bij Alcmaria was de concentratie uit het spel na dit toch wel schrik barende voorval. Twins wist hier goed gebruik van te maken en scoorde direct het gelijkmakende punt. De 1-1 stand bleef gehandhaafd tot aan de zesde inning. In die inning presteerde Kimberly Jones het om een drie honkslag te slaan, waarop Anne Vlietstra haar met een honkslag binnen sloeg. Helaas was deze voorsprong van korte duur want wederom maakte Twins gelijk. Ditmaal op een doorgeschoten bal. In de laatste inning scoort Twins eveneens. Een vier wijd werd volgens het boekje overgebracht en zo kon Twins de overwinning in de wacht slepen. Dit betekende dat Alcmaria de tweede wedstrijd een verlies partij de incasseren had, namelijk 2-3.

Slaggemiddelden:

Noëmie Brandjes 0.667

Anne Blaauwgeers, Anne Vlietstra, Maiken Rooker, Kimberly Jones en Annemiek de Rover allen 0.333

 

Werpcijfers:

Alcmaria: Malou van Dusschoten 1-5-2-1, Jessie van Aalst 2-2-3-1, Femke van Duschoten 0-1-1-1

Twins: Kimberly Petrovich 3-1-8-2

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/website.alcmaria/album/TwinsAlcmaria?kind=photo&imgmax=800&thumbsize=144c was not found on this server. That’s all we know.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route