algemeen nieuws

The Iron Man Rick Pluijmers
Categorie: Honkbal Heren 1

The Iron Man Rick Pluijmers

Alcmaria kwam dit weekeinde ongeschonden uit een dubbel en dat was een mirakel, zondag morgen melde Forstin Coenraad zich nog af met een slechte rug, weer een werper minder en tijdens de warming up viel ook Ruben Bakker af, hij had teveel last van zijn arm. En nu…. Vol voor de aanval, en dat deden de heren ook op Erik Jan Lind, lang op de heuvel in Alkmaar maar nu de heuvel troef in Hoofddorp. Ruud de Vries peuterde 4wijd uit de zone, Wouter Knop en Sergio Koelemij sneuvelden door 2 x een actie 6-3 maar Falco Hoffman timmerde de bal ver het veld in voor een stand up double en een RBI, 0 - 1. Rob van de Kamer ramde de bal ook voor een hit en RBI weg  0 – 2 en hij kon scoren op een verre double van Ruben Bakker 0 – 3. Sven Honing  beklom voor Alcmaria de heuvel, na lang geblesseerd te zijn geweest. Men hield het kort, ook omdat Dennis Blom, vandaag catcher, Coen Lammerts van 2 af kegelde bij een steel poging. Gelijk 2 kwam Pioniers dichtbij, Henk Mannesen en Eric Sodekamp scoorden op een fout, 2 x 4wijd en een tik, 2 – 3.

Alcmaria werd de volgende 5 innings stevig aan de band gelegd en Rick Pluijmers, die gisteren al 7 innings in Huizen gegooid had, moest Sven Honing toch vervangen. En dat deed hij fantastisch, knokte zich in de wedstrijd en zijn veld steunde hem waar zij dat konden. Pioniers kwam gelijk 6 langszij, Eric Sodekamp scoorde op een double van Nick Fridsma 3 – 3 . In de 1e 7 wist Alcmaria weer op voorsprong te komen, Dennis Blom ontving 4 wijd van Erik Jan Lind, bereikte 2 door een infield hit van Marco Hoogeland, zij werden verder geofferd door een sac bunt van Ruud de Vries en Dennis kon scoren op een velderskeus, 3 – 4. Kasper Scholte ter Horst verving Erik Jan Lind in de 1e 8, 3 op 3 af.
Gelijk 8 kreeg Pioniers kussen 1 & 2 in handen, maar 3 vangballen voorkwamen erger. Alcmaria liep in de 1e 9 verder uit door een Home run, 3 – 5 en Rick Pluijmers besloot vandaag de win, hold en save maar te pakken want met 3 x 3slag kwam er een niet verwachte einde aan een warme wedstrijd. Op het terras smaakte de Corona opperbest.

Box score
Alcmaria                             3-0-0-0-0-0-1-0-1
Hoofddorp Pioniers 2             0-2-0-0-0-1-0-0-0 

Werpcijfers;
Alcmaria
 
Sven Honing (3)                      2-5-1-2
Rick Pluijmers (6)                      4-4-6-0

Hoofddorp Pioniers
Erik Jan Lind (7)                      3-3-6-1
Kasper Scholte ter Horst(2)       2-0-1-0 

Slaggemiddelden;

Wouter Knop .667, Falco Hoffman, Rob v.d. Kamer, Ruben Bakker, Andre Boekelen Marco Hoogeland allen .250.

 Oh ja… de homerun kwam van de knuppel van Andre Boekel, de werper van Pioniers besloot een fastbal op de sweet spot van de knuppel van Andre te gooien, die bezig was aan een swing door de zone en daarna zijn solo over de kussens mocht volbrengen.
Verder verwelkomen wij volgende week zondag HCAW 2 thuis, 14:00 aan het Honkpad, mogelijk zijn er weer wat armen heel en kunnen wij een ruime bank in zetten.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route