algemeen nieuws

Een benauwde overwinning.
Categorie: Honkbal Heren 1

Benauwde overwinning voor Alcmaria.

Volgens Dhr. Dammers, een trouw volger van deze site, scout en scoorder van HCAW 2, was de winst benauwd maar verdiend. Verdiend omdat met een uiterst krappe selectie aangetreden moest worden tegen Be Wild! Zuidvogels, die stevig aan het knokken is om van de laatste plek af te komen. Dat ondervond Herons vorige week nog toen ze met 1 – 13 weggeslagen werden. Tot overmaat van ramp moest Ruud de Vries het na de warming up ook af laten weten in het veld, DH dat ging nog wel maar gooien ho maar. Ook Forstin Coenraad en Ruben Bakker klaagden over pijntjes, dus was Tim van Ee, een 17 jarige junior, als enige beschikbaar als wissel. Sergio Koelemij verscheen met een hit, na 2 snelle nullen,waarvan de catch van Eelco Kool van wereldklasse was, op Nick Makkinje, de starter van Zuidvogels,1 maar hij sneuvelde op 2, Wisselen, Rick Pluijmers beklom de heuvel namens Alcmaria en met de hulp van zijn veld hield hij de zaak dicht.
Alcmaria opende de score in de 1e 3 door Marco Hoogeland, door een infield hit op 1, stal 2, werd door een grounder 6-3 van Ruud de Vries verder geholpen en scoorde door een wild pitch, 0 - 1. Gelijk 3 klopte Zuidvogels stevig aan de poort, maar door een Major League actie van Wouter Knop, de vervanger van Ruud de Vries op 3 werd de deur dicht geslagen.

Het was Forstin Coenraad die in de 1e 4 de 0 – 2 aantekende, bereikte 1 door een infield hit en stoomde op een double van Falco Hoffman direct door naar thuis.

Ondertussen kon Zuidvogels weinig uitrichten, 6 op 6 af. Falco Hoffman timmerde in de 1e 6 de bal uit het veld, tot groot genoegen van vader Ab, die de verre reis succesvol beëindigd had. Ook Rinus Bruckman en Coby waren aanwezig om de heren bij te staan. Het was Allard Jan Schoemaker die 0 – 4 in de boeken zette, bereikte 1 door een velderskeus, werd door Ruben Bakker naar 3 getimmerd en door Marco Hoogeland binnen geslagen.
Gelijk 6 kwam Zuidvogels 2 punten nader, Niels Huisman bereikte 1 door de enige glipper van Alcmaria, , stal 2 en werd door een tik van Edward Meijer binnen geslagen, 1 – 4. Edward Meijer scoorde 2 – 4 op een double van Gerard Segaar. Dat werd gelijk 7 3 – 4 door Thomas van der Plaat, 4 wijd, een sac bunt en een double van Niels Huisman waren daar verantwoordelijk voor. Ondertussen werd Alcmaria koest gehouden. Gelijk 8 liepen de kussens vol, Edward Meijer met een dubieuze infield hit, Nick Makkinje met een double en een opzettelijke 4 wijd voor Gerard Segaar, Rick Pluijmers gaf de bal aan Tim van Ee, die nog wel de gelijkmaker moest toestaan door Edward Meijer, maar knap uit de shit kwam, ook omdat Gerard Segaar vanuit het buitenveld van thuis afgekegeld werd, 4 – 4 en nog 1 slagbeurt.

Marco Hoogeland de 1e nul door een vang 4, maar Ruud de Vries stootte zich naar 1, sneuvelde op 2 door een actie 3-6, Wouter Knop op 1, die zich daarna de longen uit het lijf moest rennen op een double van Sergio Koelemij, 4 – 5.
Toen werd het tijd om toch Ruben Bakker op de heuvel te plaatsen en hij en zijn veld gaven Zuidvogels geen kans, vang 9, actie 3 en weer een rustige nul door een vang 9, de punten in de pocket.

Box score

Alcmaria 0-0-1-1-0-2-0-1-1
Be Wild! Zuidvogels 0-0-0-0-0-2-1-1-0

Werpcijfers;
Alcmaria
Rick Pluijmers (7+3) 5-2-9-1
Tim van Ee (1) 0-1-1-0
Ruben Bakker (1) 0-0-0-0

Be Wild! Zuidvogels
Nick Makkinje (9) 5-1-11-1

Slaggemiddelden;

Marco Hoogeland .750, Falco Hoffman .500, Sergio Koelemij .400, Ruben Bakker & Wouter Knop .250, Ruud de Vries & Forstin Coenraad .200.

Morgen mag het gammele team naar Hoofddorp Pioniers, de 1e klasse is voor volgend jaar zeker, wie dan gooit is nog erg duister.
Verder verwelkomen wij volgende week zondag HCAW 2 thuis, Dhr. Dammers heeft al onze sterke en zwakke punten geanalyseerd en zal als scoorder van HCAW Roy Berrevoets ruim op de hoogte stellen, er moet revanche genomen worden voor de kansloze thuis nederlaag van HCAW, en wellicht wordt men ook kampioen, maar daar willen de heren een stokje voor steken.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route