algemeen nieuws

De mannen winnen in Heemstede, 6 - 7.
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria wint in Heemstede 6 – 7 tegen RCH-Pinguins 2

Heren 1 mochten op de vrijdagavond aantreden tegen RCH-Pinguins 2, waar thuis nog ruim van verloren was. Met een uiterst krappe selectie, Allard Jan Schoemaker werd pas vanmiddag om 16:00 uur speelgerechtigd, werden toch de punten gepikt. Makkelijk ging dat niet al zag het er eerst niet naar uit. Ruben Bakker hield het de 1e 5 innings droog, slechts 6 man bereikten de kussens. Alex Plakke was de starter van dienst bij RCH, kreeg het in de 1e slagbeurt gelijk al lastig, Ruude de Vries opende met 4 wijd, stal 2, door een fout op een grounder van Sergio Koelemij kwam hij op 3 en Falco Hoffman sloeg hem en Sergio Koelemij binnen, 0 – 2.
Men liep gestaag iedere slagbeurt een puntje weg van RCH, 1e 3 door Sergio Koelemij 0 – 3, door een fout, 3 hits en een hit en run RBI voor Rob v.d. Kamer. 1e 4 door Marco Hoogeland 0 – 4, infield hit, gestolen honk, velderskeus en een sac-fly RBI voor Wouter Knop. 1e 5 0 – 5 door Rob v.d. Kamer, 4 wijd, stolen base,  en een fout van RCH. Roger Makel verving vervolgens in de 1e 6 Alex Plakke en zag zijn 1e geworpen bal door Ruud de Vries in een stand up double weg geramd worden, Ruud scoorde uiteindelijk door 2 x een velderskeus,
0 – 6.

En toen vond RCH het licht, back-to-back-to-back doubles zorgde voor een 2 – 6 stand, Maarten Bos en Danny Beljaards scoorden. Rob van de Kamer opende de 1e 7 met een double in de reclame doeken, maar hij kon niet verder gebracht worden. Gelijk 7 een dubieuze Homerun van Danny Beljaards tegen met 1 bezet, de plaatscheidsrechter beoordeelde zeer beslist foutbal, hij ging hoog over de paal in het rechtsveld, maar na hevig aandringen van RCH besloot hij zijn veldscheidsrechter te raadplegen, die in positie B bij het 2e honk stond, hij wist zijn collega te overtuigen waardoor het 4 – 6 werd, een hoop heisa op het terras volgde. In de 1e 8 bereikte Wouter Knop door een line drive hit in het midveld 1, en toen besloot RCH de bal maar ergens heen te gooien waar niemand stond, uiteindelijk belande de bal in de backstop en Wouter Knop op de thuisplaat 4 - 7.

Rick Pluijmers kreeg gelijk 8 de opdracht de boel dicht te houden en dat ging probleemloos, ook omdat Roger Makel nogal onbezonnen over de kussens vloog en er op 3 afgekegeld werd. De 1e 9 leverde Alcmaria nog wel 2 hits op maar geen punten, 4 – 7 en nog 3 nullen. Dat ging moeizaam, de 1e 3 slag,  Maarten Bos volgde met een hit en Danny Beljaards joeg de bal voor de 2e maal over het linksveld hek, ditmaal was er geen enkele discussie mogelijk, 6 - 7. Jeroen Bakker werd als pinch hitter gebracht maar sneuvelde door een simpele actie 1-3, 2 nullen. Maar zowel Dennis Maat als Robin Bakker vonden een gaatje in het binnenveld, 1 en 2 bezet, Roger Makel aan slag, hij produceerde en grounder richting het 2e honk en daar viel door een actie 4-6 de 3e nul en was de winst binnen. De heren staan nu nog onder de douche denk ik. 

Box score

Alcmaria                              2-0-1-1-1-1-0-1-0
RCH-Pinguins 2                      0-0-0-0-0-2-2-0-2 

Werpcijfers;
Alcmaria
Ruben Bakker  (7)                   5-3-7-1
Rick Pluijmers (2)                    0-0-4-0

RCH-Pinguins
Alex Plakke (5)                       3-4-7-3
Roger Makel (4)                      0-1-6-0

 Slaggemiddelden;

Sergio Koelemij .600, Rob v.d. Kamer .500, Marco Hoogeland & Falco Hoffman .400, Ruud de Vries, Wouter Knop & Dennis Blom .250 en Andre Boekel .200.

Een lang weekeinde rust en volgende week de laatste pot voor de zomerstop, uit bij Zuidvogels in Huizen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route