algemeen nieuws

zeven zeven in zeven innings op zeven zeven
Categorie: Softbal Dames 1

Zeven – zeven in zeven innings op zeven zeven. 

En weer werd het talrijke publiek een heerlijke wedstrijd softbal voorgeschoteld. Beide teams togen vol ten aanval, er werd hard geslagen met veel punten.

Terrasvogels greep Alcmaria direct bij de keel, met 1 triple, 1 fout en 2 x 4 wijd en een paar ongelukkige keuzes stond er gelijk al 0 – 3 op het bord. Malou van Dusschoten had de eer te mogen starten en bij Terrasvogels kreeg Kati Vanderham de opdracht de boel dicht te houden. Dat liep niet volgens plan, deelde 4 wijd uit aan Kimberly Jones en Anne Blaaugeers, Anne Vlietstra offerde ze verder en op een velderskeus van Jessie van Aalst werd het 1 – 3. En dat bleef het tot gelijk 3. Weer bereikte Anne Blaauwgeers het 1e honk door 4 wijd, Kym Turnell dreef haar naar 2 door naar 4 wijdballen te kijken en Anne Blaauwgeers scoorde op een double van Jessie van Aalst. Maxime van Dalen sloeg vervolgens de bal het midveld in en hierop ging de midveldster stevig in de fout, waardoor Kym en Jessie de 4 – 3 voorsprong op het bord toverde.
In de 4e innig gingen alle remmen los, eerst was het Terrasvogels die 4 maal wisten te scoren , het betekende ook het einde van Malou, Jessie verving haar, maar pas na 8 slagvrouwen werd een vang 4 de 3e nul, en 4 – 7 achter. Vervolgens betrad Alcmaria weer het slagperk en hoe. Noemi Brandjes honkslag, Maaike Blaauwgeers, velderskeus, Kimberly Jones honkslag, Anne Blaauwgeers honkslag waardoor Noemi en Maaike scoorden 6 – 7 en een werper wissel bij Terrasvogels, Ginger de Weert moest het lek boven water halen, dat lukte maar half, want op de tik van Anne Vlietstra stond het plotseling 7 – 7, een vang 7 en een dubbelspel 3-2-3 voorkwam een sensatie.

Femke van Dusschoten verving Jessie van Aalst op de heuvel en Terrasvogels werd knap aan banden gelegd, van de volgende 9 slagvrouwen verschenen en maar 3 op de honken, Gelijk 6 kreeg Alcmaria alle honken vol, maar de beslissende klap bleef uit, zo ook gelijk 7 Maaiken Rooker bleef koel en produceerde als lead-off met een volle bak een honkslag, Gabi Obia werd pinch runner, Noemi offerde haar naar 2, maar men kreeg de bal het binnenveld niet meer uit, actie 4-3 voor de 2e nul en 6-3 voor de 3e nul.

Inmiddels was het 23:00 uur geworden en stond de landelijke milieu politie op de stoep, in Nederland mag er na 23:00 geen licht meer op de sportvelden branden, dus werd de vrede bij 7 – 7 getekend, met het publiek als grote winnaar, 2 spannende potten tegen Terrasvogels, mooi weer waar vind je dat. Alles kan inmiddels bij Alcmaria, er gaan nog gekke dingen gebeuren. 

Box score

Terrasvogels                           3-0-0-4-0-0-0
Alcmaria                                 1-0-3-3-0-0-0 

Werpcijfers;
Alcmaria
Malou van Dusschoten (3 + 2)     1-4-2-3
Jessie van Aalst (1)                   1-0-3-0
Femke van Dusschoten (3)          3-2-1-0


Terrasvogels
Kati Vanderham (3 + 4)               4-5-4-1
Ginger de Weert (4)                   1-3-3-0

Slaggemiddelden;

Anne Blaauwgeers 1.000, Anne Vlietstra .500, Noemi Brandjes .333, Kimberly Jones, Jessie van Aalst en Maiken Rooker .250.


Komende zaterdag komt TTT om 16:00 uur langs, zij hebben met Britt Vonk en Jessa Delong twee toppers in huis, weet Alcmaria ook TTT de das om te doen, u kunt gratis mee genieten.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route