algemeen nieuws

Krimi aan het Softpad.
Categorie: Softbal Dames 1

Krimi aan het softpad. 

Het is de laatste weken gebruikelijk dat Heren 1 met een walk-off win van het veld stappen maar vanavond was Dames 1 aan de beurt, in de laatste slagbeurt pakte men de win op Terrasvogels.

Het begon lastig voor Alcmaria, Femke van Dusschoten zag na een geraakt werpen en 2 hits de kussens vollopen en glipper van het binnenveld hielp Terrasvogels aan een 0 – 1 voorsprong. Maar ook Alcmaria spoot uit de startblokken, honkslagen van Kimberly Jones, Anne Vlietstra, een stevige fout van Terrasvogels op een grounder van Anne Blaauwgeers en een triple van Jessie van Aalst op Ginger de Weert, de startende werpster van Terrasvogels, deden de meiden thuis belanden met een 4 – 1 voorsprong. Dat was schrikken in Santpoort. Verder kreeg Alcmaria weinig kansen meer en krabbelde Terrasvogels langzaam terug. 1e 3
4 – 2 door Kate Gentile. In de 1e 6 werd Alcmaria op de proef gesteld, 5 hits leverde 3 punten op en een voorsprong voor Terrasvogels 4 – 5. Gelijk 6 leverde 3 op en 3 af op. En dan de 7e inning, Alcmaria had het lekkerste voor het laatst bewaard, verdedigend een diving stop van Kimberly Jones op een harde grounder van Mereille Vleugels, 1 nul, vervolgens werd een simpele grounder uit het park gegooid, 2 bezet. De volgende 4 wijd betekende ook het einde van Femke op de plaat, zij werd door haar zus Malou afgelost. Die had aan 1 bal voldoende om uit de inning te komen en later ook de winnende werpster te worden, een snoeiharde line drive werd uit de lucht geplukt en na 3 passen werd  de loopster van 2, die al op weg was naar 3 van het honk geholpen, wisselen.

En toen werd het mensen met een hoge bloeddruk te zwaar. Kimberly Jones peuterde 4 wijd uit de zone, Anne Blaauwgeers offerde haar naar 2 waarna Anne Vlietstra een bal tussen haar ribben kreeg, 1 & 2 bezet, 1 nul en Kim Turnell aan slag, zij haalde verwoestend uit met een double in het linksveld waarop Kimberly de 5 – 5  aantekende. Jessie van Aalst mocht gratis naar 1 met een opzettelijke 4 wijd om het dubbelspel mogelijk te maken en dat leek er ook te komen, Maiken Rooker werd als pinch hitter gebracht voor de lange bal, zij  sloeg de bal richting 3, die verwerkte de bal goed, wierp naar de catcher die te snel weg stapte van de thuisplaat, waardor Anne, die kansloos uit dacht te zijn, door de scherpe blik van de scheidsrechter alsnog safe werd gegeven, dolle vreugde bij de meiden en aanhang, alles kan inmiddels in Alkmaar.  

Box score

Terrasvogels                            1-0-1-0-0-3-0
Alcmaria                                  4-0-0-0-0-0-2 

Werpcijfers;
Alcmaria
Femke van Dusschoten (6 1/3 +2)       8-1-11-2
Malou van Dusschoten (1/3)                0-0-0-0

Terrasvogels
Ginger de Weert (6 1/3 +5)                 4-4-5-3

Slaggemiddelden;
Kimberly Jones .667, Anne Vlietstra .500, Jessie van Aalst .333 en Kym Turnell .250.

Komende donderdag 20:30 gaan beide teams op herhaling aan het softpad, u wilt dat toch ook meemaken.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route