algemeen nieuws

Pirates pikken de punten uit Alkmaar
Categorie: Honkbal Heren 1

Pirates pikken de punten uit Alkmaar.  

Het was tot aan de 8e inning spannend in Alkmaar, Pirates 2, met 134 jaar hoofdklasse ervaring posteerde vandaag Remco v.d Heijden op de heuvel. Hij moest een double van Ruud de Vries incasseren, maar men startte daarna een waar nullen festival, liefst 22 Alcmarianen werden op rij weggezet. Maar ook Ruben Bakker beet van zich af, in de 1e 2 was het Remy Maduro die een gaatje vond, Hans Jonkers bracht hem verder en een RBI voor Markus Torenstra, 0 - 1. Het bleef ondertussen gele ballen regenen op het honkbal veld, op het softbalveld ernaast vlogen zowat alle foutballen het honkbalveld op.

Maar Alcmaria wist de Piraten verder van scoren af te houden, af en toe verscheen er nog wel een Piraat op de honken maar die werden ver van de thuisplaat gehouden. Dat werd in de 1e8 lastig, men bleef de moegestreden Ruben bestoken met hits, voeg daar een foutje en 2 x  wijd aan toe en de 0 – 7 tussenstand was verklaard, pas na 10 man en een werperswissel, Sven Honing voor Ruben Bakker, kwam men uit de inning. Het was Andre Boekel die de rij aan nullen met een hit wist te doorbreken, maar ook hij kwam niet verder. Ook Bart van Wissen heerste op de heuvel, hij had in de 2e 6 Remco van der Heijden vervangen. Gelijk 9 wisten Marco Hoogeland en Ruud de Vries de nul van het bord te poetsen, Marco opende met een hit, Ruud de Vries volgde met een stand-up double en RBI die ook Wouter Knop op zijn naam kreeg. Eindstand 2 – 7.

Alcmaria miste vandaag 4 man door diverse redenen, blessures, werk en vakantie. Daarom het debuut van 2 junioren in het 1e, Bart Jaspers en Tim van Ee, die gelijk  maar zijn 1e K op liet tekenen, Markus Torenstra was het slachtoffer. Ook was de speaker in het 2e gedeelte van de wedstrijd niet meer te horen, doordat SbH1 geen scheidsrechters wist te leveren bij Dames 3 moest uw verslaggever daar achter de plaat, het veranderde niets aan de stand. 

Box score
Pirates 2                                 0-1-0-0-0-0-0-6-0
Alcmaria                                  0-0-0-0-0-0-0-0-2

Werpcijfers;
Alcmaria
Ruben Bakker  (7 1/3 +4)                   5-6-8-3
Sven Honing (1)                               0-0-3-0
Tim van Ee (2/3 +2)                          1-1-1-0 

Pirates 2
Remco v.d. Heijden (5)                       4-0-1-0
Bart van Wissen (4)                          3-0-4-0

Slaggemiddelden;

Ruud de Vries .500, Marco Hoogeland & Andre Boekel .333 en Wouter Knop .250. 
Komende vrijdag avond in Heemstede een licht wedstrijd voor de heren, men gaat daar proberen de draad weer op te pakken.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route