algemeen nieuws

Alcmaria lijdt nederlaag in Purmerend, 4 - 3
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria lijdt nu een walk off nederlaag. 

Nadat de heren de vorige wedstrijden pas in de laatste slagbeurt wisten te winnen, moest men nu een walk-off win aan Petrels toestaan, 4 – 3. 

Ruud de Vries opende als neo vader met een stand-up double op Martin Kuijpers, de starter van Petrels, maar hij kon niet naar thuis geholpen worden. Ook Petrels zag de lead-off het 1e honk bereiken op een tik, maar ook die dadendrang werd in de kiem gesmoord door het veld achter Ruben Bakker, die de Alkmaarse eer verdedigde op de heuvel. Pas in de 1e 3 wist Marco Hoogeland de thuisplaat te bereiken, een infield hit, stolen base, wild pitch en een sac-fly van Wouter Knop creëerde dit punt. Petrels kwam gelijk 3 direct terug, door Felix Mijne, hij profiteerde van een foutje in het binnenveld en een honkslag van Daan van Ingen, 1 – 1.

In de 1e 5 was het weer Marco Hoogeland die scoorde, zelf opende hij met een double en Ruud de Vries kreeg op zijn hit de RBI in de boeken. Ondertussen verscheen er af en toe wel een Petrel op de kussens maar verder dan 3 kwam men niet. In de 1e 7 wist Marco Hoogeland voor de 3e keer de thuisplaat te bereiken, 4 wijd op 1 , Ruud de Vries hielp hem met een hit verder en dat betekende ook het einde van Martin Kuijpers, Steve Dusscau verving hem. Gaf met volle honken 4 wijd weg aan Sergio Koelemij en dan scoor je goedkoop 1 – 3.
Rick Pluijmers verving Ruben Bakker gelijk 7 en kwam met een vang 6 en 3 slag uit de inning. Bij Petrels beklom Rutger Zwaal de heuvel en hield Alcmaria kort, 3 op en af. Dat wilde gelijk 8 bij Alcmaria minder, na 2 snelle nullen knalde Eric de Roos de bal voor 2 honken weg en Ruben Pronk deed dat nog 2 honken verder met zijn homerun, 3 – 3. In de 1e 9 wist Alcmaria door 2 x actie 6-3 en 1 x 4-3, niet op de honken te verschijnen. Na een actie 4-3 in de gelijkmakende 9e inning wist Felix Mijne 4 wijd uit de zone te peuteren, stootte Mardy Kok hem verder en wist Jasper Blok het winnende punt binnen te slaan. Ondanks de nederlaag die best pijn deed, werd Ruud de Vries na afloop in de bloemetjes gezet als trotse vader van Sara, ook Ingrid zal in de feestvreugde delen.

 Box score
Alcmaria                                 0-0-1-0-1-0-1-0-0
Flying Petrels                          0-0-1-0-0-0-0-2-1

Werpcijfers;

Alcmaria
Ruben Bakker  (6 1/3)             3-2-6-1
Rick Pluijmers (2 +3)               2-1-4-0

Flying Petrels
Martin Kuijpers (7 2/3 + 2)      2-1-9-0
Steve Dusscau (1/3 +2)         1-2-0-0
Rutger Zwaal (2)                   2-0-0-0

Slaggemiddelden;
Marco Hoogeland .667, Ruud de Vries .600, Andre Boekel .500, Rob v.d Kamer & Dennis Blom .250.

Dat is even slikken en proberen as zondag Pirates 2 onder de duim te houden, 14:00 aan het Honkpad.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route