algemeen nieuws

Weer een druk weekend voor Dames 1
Categorie: Softbal Dames 1

Ook dit weekend was het weer een vol en druk weekend voor de dames van Alcmaria. Ten eerste moest er  Zaterdag gespeeld worden tegen de nummer één, Sparks en daarnaast moesten er Zondag nog wedstrijden ingehaald worden tegen Olympia.

De wedstrijden op zaterdag waren er een paar om snel te vergeten, er werd namelijk tweemaal verloren. De eerste wedstrijd begon weliswaar netjes, met één punt tegen in de eerste inning, maar in de derde inning werden dat er al twee en in de vijfde was de stand 0-7 in het voordeel van Sparks. Scoren zat er voor de thuis ploeg niet in, er waren weliswaar drie honkslagen geslagen, maar zo verdeeld dat het niks opleverde. Het ontbrak de ploeg overduidelijk aan slag kracht, wat in dit duel het verschil maakte. Een voorbeeld hiervan was de voor Sparks uitkomende Chantal Versluis, die een out of the park homerun sloeg op pitcher Femke van Dusschoten. Overigens voor het eerst dit seizoen dat een pitcher van Alcmaria dat een homerun tegen kreeg.

Werpcijfers
Alcmaria: Femke van Dusschoten 5-3-7-2, Annemiek de Rover 0-1-2-0
Sparks: Dagmar Bloeming 2-0-3-0, Kirsten Scheele 2-1-0-0

Slaggemiddelden
Noëmie Brandjes 1.000 (1 slagbeurt)
Jessie van Aalst 0.500

Tijdens de tweede wedstrijd die dag kreeg het team de opdracht mee om agressiever te spelen, er moest meer geslagen worden. Het team deed wat het kon, in plaats van drie honkslagen sloeg het er nu acht. Helaas was acht bij lange na niet voldoende. Sparks opende in de eerste inning gelijk met een 2-0 voorsprong en bouwde die in de opvolgende inningen uit. Tegen de tijd dat Alcmaria voor het eerst scoorde, in de vierde inning, was de stand al opgelopen tot 1-6 in het nadeel van de Alkmaarders. Het eerste punt mocht Noëmie Brandjes noteren die scoorde doordat de derde honk vrouwe van Sparks een fout maakte op een geslagen bal van Maiken Rooker. In de vijfde inning kreeg Alcmaria weer een punt tegen maar wist het zelf ook nogmaals te scoren, deze keer ging de eer naar Kimberly Jones. Jones die een honkslag had geslagen, was overgebracht door Anne Vlietstra en binnen geslagen door Kym Turnell. Hierna was de koek op en kreegde ploeg in de laatste inning nog vier punten tegen, waaronder weer een out of the park homerun, deze keer van Nathalie Timmermans. Dit betekende een 2-11 eindstand en twee verloren wedstrijden op de Zaterdag.

Werpcijfers
Alcmaria: Malou van Dusschoten 7-0-6-1, Jessie van Aalst 2-0-5-0, Annemiek de Rover 0-1-2-2
Sparks: Rebecca Soumeru 1-0-8-1, Kirsten Scheele 3-0-0-0

Slaggemiddelden
Kimberly Jones 0.750
Kym Turnell, Noëmie Brandjes, Annemiek de Rover, Maiken Rooker 0.333

(De play by play van Alcmaria-Olympia was niet beschikbaar, dus de wedstrijd beschrijving is nogal beknopt en onvolledig. Cijfers waren niet voorhanden.)

Op Zondag was er behoeft een revange, en dit kreeg de ploeg uit Alkmaar. Het wist Olympia in de eerste wedstrijd met 2-1 te kloppen. Hierin werd een fantastische vangbal gemaakt door Kimberly Jones. De ploeg hield de wedstrijd spannend, het wist de pitcher van de Haarlemmers niet te breken, hierdoor bleef de winst lange tijd onzeker.

Ook de tweede wedstrijd was voor de Alcmarianen. Aan slag ging het steeds beter en er werden steeds meer honkslagen geslagen. Jessie van Aalst stond sterk te gooien na de plaat over genomen te hebben van Malou van Dusschoten, wat resulteerde in het uitblijven van dreiging van de Haarlemmers. Uiteindelijk leek het er in de laatste inning op dat het nog spannend zou gaan worden, maar Alcmaria liet zich niet kennen en sleepte de overwinning (6-4) naar zich toe. Zo kon het dit weekend toch nog 4 punten noteren en beslaat het nog steeds de derde plaats.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route