algemeen nieuws

Walkmaria flikt het weer
Categorie: Honkbal Heren 1

Walkmaria flikt her weer.

Nadat de heren afgelopen woensdag al met een walk-off win van het veld liepen, flikten zij het vandaag weer, maar het moest van ver komen 7 – 8 achter in de laatste slagbeurt.

Daar zag in  in het begin van de wedstrijd niet naar uit, Rick Pluijmers hield Olympia met behulp van zijn 2e honkman van de thuisplaat. Gelijk 1 trok men alle registers open, Reece Dodd, de Amerikaan in dienstr van Olympia, werd stevig aangepakt, pas na 9 man kon men weer terug naar de dug-out. Ondertussen hadden Ruud de Vries, Forstin Coenraad en Rob v.d. Kamer 3 – 0 op het scorebord gezet, 3 tikken, 4 wijd en een hit by pitch hielpen daar aan mee.

In de 1e 2 krabbelde Olympia 1 puntje terug, door Mike Bos die door een honkslag en 2 x velderskeus kon scoren. Gelijk 2 werd door Ruud de Vries de voorsprong weer op 3 gebracht, een sac-fly en 2 tikken veroorzaakte dat punt.
En toen kreeg men het moeilijk, zowel in inning 4 als 5 kwam Olympia kijken, 4 punten en een 4 – 5 achterstand. Dat werd inning 6 zelfs 4 – 6, maar gelijk 6 kwam men weer naast Olympia door Marco Hoogeland ( hit) en Wouter Knop (triple) met een RBI voor Forstin Coenraad., 6 – 6. Sven Honing had inmiddels de honneurs op de heuvel overgenomen en hij hield het dicht. Gelijk 7 wist Lisandro Tromp, hij moest invallen na een blessure van Arjan Brouwers, Alcmaria op 7 – 6 te brengen, opende met een double en door de triple van Wouter Knop kon hij rustig de thuisplaat opzoeken.

In de 1e 8 was het de ex Alcmariaan Junior Barry die voor 7 – 7 zorgde, en dat werd in de 1e 9 zelfs 7 – 8 door Kevin Ilis, hij  scoorde op de closer van Alcmaria, Ruben Bakker.

En toen moest er gewerkt worden, en de heren pakten de knuppel weer op. Niels Horeman, een andere ex, zag de 1e nul snel vallen, maar vervolgens timmerde Lisandro Tromp en Marco Hoogeland een pitters het veld in. Niels werd vervangen door Barry Bloker, die vervolgens 4 wijd gooide en een prima squeeze van Wouter Knop niet kon verdedigen waardoor Lisandro Tromp de gelijkmaker aan kon tekenen. En weer was het Forstin Coenraad die de mannen aan de overwinnig hielp, ditmaal prikte hij de bal in het binnenveld, waar de nul op 2 nog wel gemaakt kon worden, maar de aangooi op 1, voor het dubbelspel, de reclame borden invloog, ondertussen zorgde Marco Hoogeland voor de 9 – 8 en stond men weer te springen op de thuisplaat. 

Box score
Olympia Haarlem                        0-1-0-2-2-1-0-1-1
Alcmaria                                  3-1-0-0-0-2-1-0-2

Werpcijfers;
Alcmaria
Rick Pluijmers (5)                                0-7-8-1
Sven Honing (3)                                 2-0-4-2
Ruben Bakker (1)                               1-0-3-0


Olympia Haarlem
Reece Dodd (6 2/3 +2)                      5-4-12-1
Niels Horeman (1 2/3 +2)                   1-0-3-0
Barry Blokker (2/3 + 3)                      0-1-3-0

Slaggemiddelden;

Lisandro Tromp 1.000, Ruud de Vries .800, Forstin Coenraad .600, Wouter Knop .500, Marco Hoogeland .400, Falco Hoffman .333, Rob vd Kamer & Andre Boekel .250.

De heren zoeken komende zondag Rutger Zwaal weer op, hij heeft nog iets goed te maken.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route