algemeen nieuws

Alcmaria MA/MB1 wint toernooi 't Gooi
Categorie: MA1
Zaterdag 21 mei 2011 en een toernooi in ’T Gooi met de meisjes van de MA1 en MB1. Met een mooie combinatie van deze beide teams gingen we op weg . Het was warm en dat betekend veel drinken vandaag. Tegenstanders vandaag zijn Rkdes MA1 , ’T Gooi MA2 en Geuzenmiddenmeer MA1. Met slechts 1 wissel gingen we de strijd aan . Tegen ’t Gooi startte we met Mayra op de goal, Melissa,Katerina en Kim en Nelly stond de verdediging. Op het middenveld Jamie-Lee,Chantal en Kyra . Voorin Mandy , Kim en Lotte. Daniëlle was de wissel . Alcmaria begon goed en na 5 minuten was het Lotte die op links doorkwam en de bal voorgaf en Kim de bal er knap inschoot. 0-1. De strijd werd op het middenveld geleverd en Alcmaria kwam er beter uit dan de meiden van ’t Gooi. Na 20 min. Was er een vrije trap op zo’n 18 meter van de goal van de tegenstander. Chantal en Mandy stonden er klaar voor. Mandy schoot de bal hard in de hoek en toen feest op het veld. 0-2. Mayra had niet veel te doen maar pakte alles goed op weer. De 1ste wedstrijd was klaar en het werd echt warm.
De 2de wedstrijd tegen Rkdes Ma1 was van een andere orde, zij konden goed voetballen en waren geen onbekende in de MA competitie. Gelijk geëindigd met Alcmaria maar Alcmaria werd toch Kampioen. Het was de wedstrijd van Katerina. Het Chileense geweld op de goal was werkelijk sensationeel te noemen. Zelden zo in de weer gezien om alles tegen te hoeden. Met handen en voeten dook ze alles eruit. Kansen voor beide teams en eerlijk gezegd was Rkdes beter dan Alcmaria en dankzij Katerina bleef het 0-0.
De 3de wedstrijd tegen de ‘Geuzen’was er een tegen 10 vanwege te kort speelsters in het veld. De opstelling met Katerina weer op de goal hadden weinig moeite met de ‘Geuzen’. Sterk spelend was het na 8 min. al 1-0. Lotte schoot van afstand de bal over de verbouwereerde keepster heen en met een glimlach liep ze weer terug. We bleven aanvallen en gaven weinig weg. Iedereen werd vermoeiend en veel drinken was noodzaak. Na 25 minuten was het Kim die een mooie actie inzette en Mayra de kans gaf om haar actie in te zetten en te scoren. 2-0 en de ‘Geuzen’ konden niet meer dan het geweld proberen tegen te houden. Het bleef bij 2-0 en toen was de finale bereikt.
Finale wedstrijd tegen Rkdes. Het was ondertussen al ruim 20 graden en vermoeidheid begon parten te spelen bij beide teams. De opstelling van deze finale werd door Henk in elkaar gezet. Lotte laatste man, Mayra ,Chantal en Kim achterin. Jamie-Lee, Nelly en Kyra op het midden en voorin Kim,Mandy en Melissa . Veel strijd en inzet van beide teams gaven deze wedstrijd een mooie glans. Chileens geweld op de goal was goed bezig en liet zien wat ze waard was. Achter werd de boel dicht gehouden en voorin werd er gewacht op foutjes van de tegenstander. Het was Melissa die in de 15de minuut de bal op maat kreeg van Kyra en op rechts doorbrak. Ze speelde de bal strak voor en onze snelle mandy ronde fraai af .1-0 en feest op het veld. Rkdes gooide meer strijd in het veld en Alcmaria stond onder grote druk. Katerina stond als een huis in de goal en gooide de boel goed dicht. Het was klaar en Alcmaria was 1ste geworden vandaag. Aanvoerster Kim mocht de beker in ontvangst nemen en met een heerlijk gevoel en een mooie elftal foto gingen we huiswaarts . Een mooie dag voor onze talenten weer. Dirk ,Henk en ouders weer bedankt voor deze mooie dag.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route